Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto-Świat :: Używane :: Carisma
Autor Wiadomość
saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2006, 21:46   

OK zrobię skan jutro w robocie i jak wystawię na serwerze to dam namiar gdzie są.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 28-08-2006, 22:15   

wstrzymaj się do przyszłego tygodnia, bo teraz gazeta jest w sprzedaży i nie bardzo możesz chyba publikować ot tak jej zawartośc.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 29-08-2006, 07:24   

NIe chodzi o artykuł z tego tygodnia tylko z 98r. więc prosimy skany.
Co do fachowca to właśnie moim zdaniem największą wadą Cari są hamulce no i głośne zawieszenie, a co oni chcieli od przeniesienia napędu to sam nie wiem.
Każdy "rolnik" wie że najlepszy wóz to dreswagen 8)

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 08:02   

właśnie przeczytałem ten artykuł, trochę w nim prawdy, ale szczerze powiedziawszy to trochę tez napisali bzdur, mam ja już ponad 2 lata i do tej pory nie uskarżam się na wahacze (a jestem dopiero po dokładnym przeglądzie) poza tym co oni się tak tych nadkoli czepili?? dla mnie samochód ma fajną linię w porównaniu do lancera z tego roku (jakby ktoś siekierą ociosał). co do prowadzenia nie narzekam wcale.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
  Wysłany: 29-08-2006, 08:12   

UWAGA skany artykułu o Carismie GDI z 1998r leżą tu:
Okładka Strona 1 Strona 2 Strona 3 Strona 4

Pliki są duże, średnio po 1.6 MB bo zeskanowane w 300dpi tak by się nadawały do ewentualnego wydrukowania.
W zasadzie to powinniśmy chyba oficjalnie zapytać autorów bądź tą gazetę o zgodę - myślę że władze klubu coś w tym temacie powinny zadziałać niestety kiedyś strona tej gazety była pod adresem www.auto-dj.infocentrum.com ale teraz już nie istnieje ale google wiele zwracaja na temat wydawnictwa Auto dziś i jutro m. in. fakt iż ta gazeta została wycofana 17.01.2002r ale nie mam pojęcia kto jest jej "spadkobiercą"

Tanpit
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 17:02   

Ehh... Ja sie spodziewalem, ze opisza carisme po lifcie (bo taka mam;) i z silnikiem benzynowym, a nie francuskim dieslem...

Zdziwilem sie dlatego, ze chyba 2 numery wczesniej w A.Ś. opisywali seata Toledo z roku ok. 2000 i nowszy z silnikiem 1.8 125KM (czy te parametry nie brzmia znajomo?). Pomyslalem, ze bedzie mozna porownac te dwa auta, szczegolnie, ze o seacie wypowiadali sie dobrze, a mial on gorsze parametry od Cari (np. slabsze przyspieszenie, a moc ta sama i Toledo ciut mniejsze!). Co prawda przyzwyczailem sie, ze o autach z koncernu VW pisza zazwyczaj dobrze (np. wszystkie testy wygrywa Skoda;) wiec pewnie o nowej Carismie napisali by, ze to syf:P Jeszcze co do osiagow, to troszke podbudowal mnie jeden tekst z testu Seata - napisali, ze jest szybszy od niektorych, o wiele agresywniej wygladajacych aut, a skoro Cari ma lepsze przyspieszenie o te 0,5 sekundy...:)

Co do poniedzialkowego artykulu o Cari - oczywiscie przyczepili sie do wygladu auta, choc jest naprawde piekne:D

Pozdrawiam.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 29-08-2006, 20:18   

Artykul ten nowy to taki ehm z (_._) heh.... Fakt faktem htb jest duzo ladniejszy od sedana :) . A te usterki co napisali hmm na sile to i lepper sie przyczepi... Polecam Auto moto fajny miesiecznik, dobrze pisza no i bedzie porownanie gaz diesel benzyna co sie bardziej oplaca ;].

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 29-08-2006, 21:04   

Hej! W sumie do Auto Świata nic nie mam, choć zawsze wyrażali się o japończykach hmm...dyskusyjnie!! Zawsze na 1-szym miejscu były Volkswageny, ople, Mercedesy czyli wszystkie niemieckie..."samochody", dopiero później francuzy i dopiero japończyki.. :cry: ! Aha jeszcze tam gdzieś z początku była "Śzkoda"
...Ciekawe dlaczego o Cariśmie napisali "japończyk, tylko z nazwy"!!!??? Przecież nie tylko Mitsubishi ale i Honda, Toyota, Nissan mają fabryki w Europie...! Dziwna gazeta...
Pozdro 4all MitsuManiakow

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 29-08-2006, 21:17   

Pewnie VW i Mercedes im płacą za chwalenie ich sprzętów:P

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 29-08-2006, 21:50   

...możliwe :mrgreen: ...poza tym większość Polaków ubustwia wręcz niemieckie samochody...choć szczerze powiem nie wiem za co :D
Pozdroo

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 22:29   

Robson86 napisał/a:
...Ciekawe dlaczego o Cariśmie napisali "japończyk, tylko z nazwy"!!!??? Przecież nie tylko Mitsubishi ale i Honda, Toyota, Nissan mają fabryki w Europie...! Dziwna gazeta...

Ale akurat carisma z dieslem ma z japonia bardzo malo wspolnego. Znaczek jest chyba najbardziej japonski.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 29-08-2006, 22:32   

....e tam :mrgreen: Każde Mitsu jest japońskie :D
Pozdro

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 30-08-2006, 09:51   

mlun napisał/a:
Pewnie VW i Mercedes im płacą za chwalenie ich sprzętów:P

To są fakty. Nie wiem, jak w tej konkretnej gazecie, ale:

RECENZJE SĄ WPROSTPROPORCJONALNE DO KASY WŁOŻONEJ PRZEZ FIRMY MOTORYZACYJNE W SPONSORING (wyjazdy, auta do testów, gratisy typu notebooki, fundowane hotele) DZIENNIKARZY

wiem coś o tym, bo kiedyś próbowałem robić gry komputerowe i wiem, jak się przygotowuje recenzje od mojego wydawcy; tak samo czytałem na motoryzacyjnych listach dyskusyjnych
'spowiedź' byłych lub zawiedzionych dziennikarzy lub ich znajomych/przyjaciół

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 30-08-2006, 10:02   

Wiecie to jest też przekonanie z dawnych lat gdy mercedes beczka był nielada rarytasem gdy u nas ciężko było o poloneza a na drogach głównie maluchy i duże fiaty. O japonii nikt wtedy nie słyszał. I tak zostało do dzis Niemcy TAK Japonia NIE.Ale to takie moje drobne zdanie na ten temat :wink:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 30-08-2006, 10:09   

Japońskie auta po wojnie były masowo eksportowane m.in. do USA i europy trochę też, gdzie psuły się na potęgę. Była to wtedy największa tandeta pod słońcem (tak na poziomie aut koreańkich sprzed 15-20 lat). Wtedy japończycy włożyli ogromny trud i pracę i w ciągu kilkunastu lat stali się światowym liderem w niezawodności i precyzji zostawiając cały świat daleko w tyle.
Obecnie nie ma już niestety pojęcia auto japońskie, niemieckie itp. - większość koncernów z azji ma fabryki na całym świecie, stosuje uniwersalne podzespoły robione w chinach, polsce czy turcji i dlatego globalna jakość leci na psy. Część aut niemieckich ciągle jest robiona w niemczech i trzyma naprawdę wysoką jakość - ale też za nią trzeba płacić, bo niemcowi nie zapłacisz tyle, co turkowi czy polakowi. Dlatego porównywalne (klasowo) wozy z niemiec są droższe od reszty - dla przykładu podam audi a4 i toyota avensis.

Do tego dochodzi lokalny patriotyzm (ślązacy to niemcy, my na pomorzu to często potomkowie prusaków czyli też niemców, ja - Krzyżak - jestem rodowitym Krzyżakiem z Malborka). Niemcy - ci prawdziwi - raczej nie skuszą się na auto nieniemieckie. Dla reszty z reguły decydująca jest cena i wyposażenie - dlatego tyle francji u nas jeździ (chociaż to awaryjna tandeta).

Odpowiedz do tematu