|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie grzeją świece żarowe |
Autor |
Wiadomość |
rotor
Nowy Forumowicz
Auto: Space Runner 2,0 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2010, 18:37 Nie grzeją świece żarowe
|
|
|
Witam !!
Tak jak w temacie, po kontroli napięć w świecach żarowych stwierdziłem brak napięcia, przeszukując bezpieczniki nie znalazłem żadnych przepaleń, szukałem przekażnika ale go nie znalazłem !
Proszę pomóżcie jaki jest bezpiecznik odpowiedzialny za grzanie świec oraz gdzie się znajduje przekażnik
Space runner 1997 4D68
Pozdrawiam i dzieki z góry za pomoc |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-01-2010, 00:55
|
|
|
rotor, kurcze chciałbym Ci jakos pomoc jednak nie kojarze jak tam jest rozmieszczona instalka, moze uda Ci sie po przewodzie zasilajacym swiece dojsc do przekaznika, staraj sie sledzic jak idzie ten przewod i gdzie dochodzi, przekaznik sterujacy swiecami powinien byc wielokosci ok 40mm/40mm/80mm tak orientacyjnie, powinna do niego byc podpieta kostka z cienkimi przewodami, oraz powinny byc do niego przykrecone 2 grubsze przewody pradowe. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rotor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-01-2010, 08:35
|
|
|
Przyczyna znaleziona - uszkodzeniu uległ przekaznik ten co jest zamontowany na nadkolu od strony akumulatora - 545 obrotów i stycznik przewinięty ale problem pozostał - po wnikliwym szukaniu znalazłem "komputer" ten co jest schowany koło nagrzewnicy wew kabiny i tam zonk kolejny przepalona ścieżka pod przekażnikiem chwila czasu i usterka naprawiona a teraz najważniejsze próba jest wszystko ok ale problem następny za uruchomieniu silnika na stałe włącza sie grzanie świec PROŚBA !! poszukuje jakikolwiek schemat elektryczny bo za niedługo krew mnie zaleje !!!!!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slawekkiler
Nowy Forumowicz slawekkiler
Auto: mitsubishi space wagon
|
Wysłany: 17-01-2010, 15:38
|
|
|
Witam ten przekaznik co przewinołeś sprawdz czy styki się rozwierają po paru sekundach |
_________________ kiler |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-01-2010, 17:27
|
|
|
rotor, swiecaca kontrolka nie zawsze oznacza ze pojawia sie napiecie na swiecach, kilka razy taki temat przerabialem ze kontrolka sie zapalala podczas pracy silnika, i za kazdym problemem zwiazane byly problemy z instalacja elektryczna, napiecie na swiece sie nie pojawialo. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rotor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:16
|
|
|
W tym przypadku nie zapala się kontrolka grzania świec lecz załącza sie przekażnik w sterowniku samoistnie po wzbudzeniu prądu w alternatorze,tutaj będzie problem z kablami i właśnie do tego jest mi potrzebny schemat elektryczny |
|
|
|
 |
|
|