|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
carisma 1.6 96r problemy z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek_085 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 13:14 carisma 1.6 96r problemy z odpalaniem
|
|
|
Witam! Od 5 miesięcy w autku mojej dziewczyny wystepuje ten sam problem, co jakis czas samochód odpala i po chwili gaśnie a jak sie dodaje gazu to zaczyna terkotać, zapala się ikonka silnika na desce rozdzielczej, jak narazie moim jedynym sposobem jest odpalanie na gazie jak sie uda przekoryć 6000 obr/min to autko jakby sie przedmuchuje i odrazu chodzi normalnie, a jak sie nie uda przekroczyc tej magicznej liczby to gaśnie i zaczynam od nowa tak średnio za 3 razem sie udaje ( obciach jak robie to na parkingu przed marketem), dodatkowo z rury wycieka woda. Autko bylo na Vagu ale nie potrafili stwierdzic usterki, podejrzewam że to coś z zasilaniem, Woda w baku?? Prosze o porady jak rozwiązać ten problem i jakie są jego usterki? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-08-2006, 14:11
|
|
|
zatarte wtryskiwacze benzyny przez jazde ciagle na gazie i dlatego auto nie chce dzialac na paliwie?? od jak dawna gaz i jaki przebieg na nim zrobiony?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29-08-2006, 15:26
|
|
|
Zasada jest prosta jeździ się 3 zbiorniki gazu, 1 benzyny. Jeżeli nie stosujesz tego, wtryski zarastają i mają problemy z podawaniem odpowiedniej ilości paliwa. Mogła też pójść pompa paliwowa, która jest chłodzona paliwem, jeżeli nie ma przepływu się podciera. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Piotrek_085 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 23:29
|
|
|
Pisząc że odpalam na gazie chodziło mi o pedał gazu wciśniety do podłogi, autko nie ma instalacji gazowej, możliwe że pompa zasilająca ale wydaje mi sie że w tedy podczas jazdy też byłby problem, może przepływomierz?? I co z tą wodą z rury wydechowej? autko ma najechane 123tys. Dziekuje za odpowiedzi... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-08-2006, 17:23
|
|
|
pedal wcisniety do podlogi to raczej zalewa auto,
w jakim stanie kable? przy takim przebiegu powinny byc czarne oryginalne, jak ktos wczesniej wymienil(nie wiadomo po co) to wrocic do starych, sprawdzic swiece, jesli podczas tego przygasania zapala sie kontrolka CE to mimo ze nie swieci sie caly czas blad powinien byc zapamietany, jest gdzies na forum jak odczytac bledy i co ktory znaczy, o tutaj
terkotac?? moze przestawiony rozrzad - kiedy wymieniany pasek?
za przepustnica powinna byc rurka idaca do pokrywy zaworow - nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba jak nie byla wetknieta w trombe slonia to tez cos mi sie dlawilo auto
sprawdz czy w przepustnice wtyczka jest dobrze wpieta, |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Piotrek_085 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2006, 00:26
|
|
|
Wielkie dzieki za kody do rozczytania CE jak znajde chwile wolnego to sprawdze co ma mi do powiedzienia, a co do terkotania to ono wystepuje przy dodawaniu gazu tak jakby sie przydlawial, a jesli autko odpali normalnie to tego objawu nie ma i mruczy przyjemnie tak wiec rozrzad odpadda, nie wiem jak z kablami i swiecami ale mysle ze bez swiec w ogole by nie zapalil a oto chodzi ze on ladnie pali tylko ze po 5 sek. gasnie.:/ |
|
|
|
 |
|
|