[CAxA] nie trzyma temperatury |
Autor |
Wiadomość |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-01-2010, 22:01
|
|
|
No to nie wiem, czy i mnie nie czeka taka wymianka. Sprawa wygląda tak: silnik normalnie się grzeje, wskaźnik prawie na połowie, a leci zimne powietrze. Dopiero jak dłużej jadę to ciepłe (ale nigdy gorące) leci, a potem znowu zimne Jakieś sugestie? |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 22-01-2010, 22:10
|
|
|
Czy silnik sie dogrzewa normalnie (jesli nie to termostat)
Jesli tak :
Nr 1 zapowietrzyla ci sie nagrzewnica i nie daje rady (sprawdz na zimnym silniku poziom wody w chlodnicy jesli trzeba uzuplenij plyn)
Nr 2 mogla obluzowac sie dzwigienka nastaiajaca przeplyw powietrza. i to powoduje zimny powiew (dzis naprawialem taka usterke w Colcie )
Nr 3 nagrzewnica sie poddala (zasyfila jesli panuje syf w ukladzie) ale malo prawdopodobne. |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 22-01-2010, 22:57
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | Nr 1 zapowietrzyla ci sie nagrzewnica i nie daje rady (sprawdz na zimnym silniku poziom wody w chlodnicy jesli trzeba uzuplenij plyn) |
A jak się ją odpowietrza?? Co prawda mam Carismę ale może jakieś wskazówki??
czarnuch23 napisał/a: | Nr 2 mogla obluzowac sie dzwigienka nastaiajaca przeplyw powietrza. i to powoduje zimny powiew (dzis naprawialem taka usterke w Colcie ) |
To sprawdze w pierwszej kolejności. Dobre spostrzeżenie. Bo u mnie też grzeje tak sobie. |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 23-01-2010, 00:01
|
|
|
nromalnie jesli jest podejrzenie zapowietrzenia takowej najlepiej odpowietrzyc caly uklad.
Jesli masz korek na chlodnicy gdzies pisalem jak ja to robie i w 10 minut mam odpowietrzony caly uklad..(jakos mi nie pasuje system odpowietrzania mitsu)
Nagrzewnica zapowietrzy ci sie jesli plynu jest za malo i uklad nie radzi sobie sam z wyrownaniem poziomu. Niestety jest to element ktory czesto znajduje sie najwyzej w autku i tam powietrze sobie powedruje na postoju a pozniej moze troszke potrwac zanim sie przemieli. |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
|