[II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2010, 19:28
|
|
|
Koledzy Ci super doradzali ,jak widzisz trzeba słuchać kolegów.A tak chyba prawie bez wad to nówkę sztuke w dobrym wyposażeniu i tej wielkośći co outlander z napędem 4x4 nie kupisz poniżej 250tyś.Więc jak widać cos za coś |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 22-01-2010, 23:53
|
|
|
Sęk w tym, że te bolączki można było niewielkim kosztem zmienić na etapie face liftingu. No bo ileż może kosztować 4 x pstryczek z diodą, nieco inny wyświetlacz zegarka, 2 lampki, pływak w zbiorniku + żarówka... To są drobiazgi, które niewiele kosztują a poprawiają samopoczucie klienta i postrzeganie marki.
Ale nie, lepiej iść w zaparte i nie słuchać głosu ludu |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 23-01-2010, 08:39
|
|
|
U mnie włącza się i wyłącza po dłuższym przytrzymaniu przycisku do zmiany fal .Za każdym razem |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 23-01-2010, 17:19
|
|
|
JCH napisał/a: | Sęk w tym, że te bolączki można było niewielkim kosztem zmienić na etapie face liftingu. No bo ileż może kosztować 4 x pstryczek z diodą, nieco inny wyświetlacz zegarka, 2 lampki, pływak w zbiorniku + żarówka... To są drobiazgi, które niewiele kosztują a poprawiają samopoczucie klienta i postrzeganie marki.
Ale nie, lepiej iść w zaparte i nie słuchać głosu ludu | dokładnie ,kupując samochód po lifcie spodziewałem sie że będzie pozbawiony pisków i trzasków z Outka II i wszystkie niedoróbki zostaną poprawione a tymczasem zmienili ryja i niz poza tym ,no ale wszystko można wytłumaczyć ceną |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
MariuszSz
Forumowicz
Auto: OULANDER II 2.0DID Int+ 2008
|
Wysłany: 23-01-2010, 18:16
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Ale Panowie...... Radia nie da się włączać i wyłączać z kierownicy. Można sterować głośnością, zmieniać zaprogramowane stacje i zmieniać fale (MW/FM) i źródło dźwięku. Nic pozatym w kwestii regulacji radia. Aha, jest jeszcze przycisk Mute do chwilowego ściszania muzyki. Nie ma natomiast żadnego On-Off.
Pozdr. |
Oj to mamy inne samochody u mnie przycisku MUte zdecydowanie nie ma a i stacje również nie dają się przełączać tylko można włączać przeszukiwanie fal w górę i w dół.
Daje się natomiast włączyć i wyłączyć radio |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 23-01-2010, 18:27
|
|
|
Cytat: | Oj to mamy inne samochody u mnie przycisku MUte zdecydowanie nie ma a i stacje również nie dają się przełączać tylko można włączać przeszukiwanie fal w górę i w dół.
Daje się natomiast włączyć i wyłączyć radio |
Zgadza się. Pomyluło mi się pewnie z multifunkcją z moim 2-gim kojocie Zamiast Muta jest Mode do zmiany fal i źródła dźwięku, no i da się przeszukiwać stacje, nie jak napisałem wcześniej wybierać wcześniej zaprogramowane.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 23-01-2010, 18:44
|
|
|
Cytat: | a Outku ta rura od turbo.... czekam kiedy spadnie |
To sie nie doczekasz. Od sierpnia 2008, robia to porządnie już w fabryce |
|
|
|
 |
mz_soch
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0 int+
|
Wysłany: 23-01-2010, 20:06
|
|
|
To dobra wiadomość, już nie mam sie czego bać
Wczoraj leciałem miśkiem do Piotrkowa i co dziwne tempomat w jedną stronę działał a w drudą już nie chciał, klakson jeszcze działa, ciekawe co z poduchami??????
Pytanko.... moja wersja int+ ma srebrne klamki, a w specyfikacji wyczytałem że dostępne są one w wersji instyle, może ten mój misiek to składak jakiś???????? |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-01-2010, 22:10
|
|
|
mz_soch napisał/a: | To dobra wiadomość, już nie mam sie czego bać
Wczoraj leciałem miśkiem do Piotrkowa i co dziwne tempomat w jedną stronę działał a w drudą już nie chciał, klakson jeszcze działa, ciekawe co z poduchami??????
Pytanko.... moja wersja int+ ma srebrne klamki, a w specyfikacji wyczytałem że dostępne są one w wersji instyle, może ten mój misiek to składak jakiś???????? |
Auta z 2007 srebrne klamki miały tylko w wersji Instyle. W 2009 Intense + miało już srebrne klamki, a Instyle zamiast nich miało chromowaną obwódkę wokół szyb. Nie pamiętam tylko jak to było w 2008... |
|
 |
mz_soch
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0 int+
|
Wysłany: 23-01-2010, 22:15
|
|
|
Dzięki, to mnie uspokoiłeś.
Teraz tylko załatwić problemik z kierownicą i będzie wszystko OK |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 24-01-2010, 13:20
|
|
|
a teraz na całe szczęście instyle ma czarne klamki i tą nieszczęsną obwódkę wokół szyb
shadow line by się przydał w opcji |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 26-02-2010, 20:46
|
|
|
Odnośnie zmiany fal przyciskiem w kierownicy - żona kupiła Suzi SX4 - tam również sterowanie radiem w kierownicy - jedno krókie przyciśnięcie - zmiana stacji,dłuższe - przeszukiwanie pasma.Można?Można... |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|
Wysłany: 10-04-2010, 06:50
|
|
|
witam czytam ten post i postanowiłem wtrącić sie do dyskusji a mianowicie o radiu czy da sie je włączyć bez kluczyka np. jestem na parkingu i zachciało mi się posłuchać radia czy mogę je włączyć bez wkładania kluczyka. w swoim outku posiadam zestaw z nawigacja. kilka wpisów wcześniej Hiszpan napisał że takowe jest możliwe ja u siebie coś takiego nie odkryłem. a jest to denerwujące ze za każdym razem trzeba mięć ze sobą kluczyk i nim przekręcać. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 10-04-2010, 13:37
|
|
|
jorzyk1976 napisał/a: | witam czytam ten post i postanowiłem wtrącić sie do dyskusji a mianowicie o radiu czy da sie je włączyć bez kluczyka np. jestem na parkingu i zachciało mi się posłuchać radia czy mogę je włączyć bez wkładania kluczyka. w swoim outku posiadam zestaw z nawigacja. kilka wpisów wcześniej Hiszpan napisał że takowe jest możliwe ja u siebie coś takiego nie odkryłem. a jest to denerwujące ze za każdym razem trzeba mięć ze sobą kluczyk i nim przekręcać. |
Nie da się. Tylko po przekręceniu zapłonu w pozycję On. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|