[CAxA] Płyn do czyszczenia układu chłodniczego |
Autor |
Wiadomość |
Zielik
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.6 16V CA4A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2010, 14:46
|
|
|
ale chyba nie musze jej wyciagac? wystarczy jak rozepne tam przy silniku i przeplucze woda? czy woda z jakims plynem? nie wiem... do czysczenia ukladu chlodzacego? sprobuje dopiero w czwartek i napisze jak mi poszlo |
|
 |
tttwm
Mitsumaniak Niepoważny
Auto: CA4A 1.6 16V 1993 r. GLXI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 352 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-01-2010, 15:31
|
|
|
a co ze mną?? czuję się pominięty. Tresorex jesli możesz to zerknij trochę wyżej bo ja płukanie mam za sobą i dalej dupa jasia. |
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26-01-2010, 16:04
|
|
|
Zielik napisał/a: | ale chyba nie musze jej wyciagac? wystarczy jak rozepne tam przy silniku i przeplucze woda? czy woda z jakims plynem? nie wiem... do czysczenia ukladu chlodzacego? sprobuje dopiero w czwartek i napisze jak mi poszlo |
nagrzewnicy nie ruszasz a jedynie wężyki które są na opaski... musisz odkręcić dolot i zbiornik spryskiwaczy
tttwm napisał/a: | a co ze mną?? czuję się pominięty. Tresorex jesli możesz to zerknij trochę wyżej bo ja płukanie mam za sobą i dalej dupa jasia. |
nie mam pojęcia...
edit...
odepnij jeszcze raz węże nagrzewnicy i połącz je razem za pomocą wężyka igielitowego i zobacz czy woda płynie. Jeśli płynie to coś jest z nagrzewnicą albo z gratami pod deską... może jakaś zapadka się nie przełącza, któraś linka się odpięła czy coś? |
|
 |
|