Przesunięty przez: Adaho_krak 21-01-2010, 15:57 |
O włączniku wycieraczki tylnej i płaskich wyciaraczkach |
Autor |
Wiadomość |
xxxmiloszekxxx
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse GS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2010, 13:21 o włączniku wycieraczki tylnej
|
|
|
Nie chodzi mi o wlacznik tylnej wycieraczki, bo ten znajduje sie po prawej stronie od nawiewu. Mi chodzi o przelacznik pod przyciskiem ogrzewania tylnej szyby po prawej stronie nawiewow. Przelacznik wyglada jak przycisk w starych lampkach na biurko |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-01-2010, 23:19
|
|
|
xxxmiloszekxxx, zrób fote najlepiej, albo opisz symbol na włączniku lub chociaż sam jego wygląd. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-01-2010, 03:27
|
|
|
ja dołączam zdjęcie konsoli i opis guzików
http://img15.imageshack.u...9abb17941ea.jpg
sam zrobiłem ;p |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 23-01-2010, 23:03
|
|
|
zenek_bb, ojoj ale masz tam kolorowo |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 23-01-2010, 23:59 Re: o włączniku wycieraczki tylnej
|
|
|
xxxmiloszekxxx napisał/a: | Nie chodzi mi o wlacznik tylnej wycieraczki, bo ten znajduje sie po prawej stronie od nawiewu. Mi chodzi o przelacznik pod przyciskiem ogrzewania tylnej szyby po prawej stronie nawiewow. Przelacznik wyglada jak przycisk w starych lampkach na biurko |
A ty masz Eclipsa 1G ? bo coś mi się wydaje ,że rozmawiamy o dwóch różnych autach
W każdym badź razie 1G nie ma żadnych przełączników na prawo od nawiewów , tym bardziej od starych biurkowych lampek.
Co do spryskiwacza tylnej szyby. Miałem problem z regulacją wysokości dyszy aż w końcu stwierdziłem że najlepiej jak leje prosto w dół na samą górę szyby. Płyn ścieka po szybie i nic nie chlapie dookoła. A pióra płaskie mam tak samo Valeo
W rozwiązaniu z jednym zbiorniczkiem z przodu auta stosuje się na przewodzie do tylnej szyby zaworek zwrotny (Civic stary tak miał) i nie odczuwasz ,że płyn przepływa przez całą długość auta. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 24-01-2010, 00:16
|
|
|
barteski napisał/a: | zenek_bb, ojoj ale masz tam kolorowo |
zdjęcie znalazłem na google, ja mam w oryginale, podpisałem tylko ładnie co i gdzie na czerwono
u mnie w aucie zamiast konsoli środkowej jest 14,3" wyświetlacz z laptopa zamontowanego w aucie |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
xxxmiloszekxxx
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse GS
|
Wysłany: 24-01-2010, 00:42 o wyłączniku tylnej...
|
|
|
Mam Eclipse 2G. A zdjecie zrobie najszybciej jak sie da |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
|
Wysłany: 24-01-2010, 10:28
|
|
|
xxxmiloszekxxx napisał/a: | Mam Eclipse 2G | I NIE MORZNA BYLO TAK ODRAZU
zenek_bb napisał/a: | zamiast konsoli środkowej jest 14,3" wyświetlacz z laptopa |
TEZ TAK CHCĘ a propo wycieraczki i spryskiwacza , morzna pociagnac werzyk i dysze umiescic na piórze wycieraczki tez tak pare autem ma ale czy to az tak potrzebne ??? |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 25-01-2010, 07:59
|
|
|
dobry pomysł, trzeba by było węża przedłużyć i jakoś go umieścić na piórze, ale trzeba pamiętać że dobrze by było żeby psikał przed i za piórem, najlepszy efekt też to widziałem, w autobusach doskonale się sprawuje
PLUS dla Ciebie Barteski trzeba tak na lato zrobić |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 26-01-2010, 21:51
|
|
|
o takim spryskiwaczu mysle juz od jesieni jak zmienilem maske na plastik , ladnie pasi od kia pryzmat , ma dwie dyszki , ale za pioro nie bedzie pryskac , ale wystarczy |
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 27-01-2010, 12:45
|
|
|
kamil4711 ale Ty mówisz o przodzie, a my o tyle gdzie kupiłeś maskę i ile dałeś? też chcę tylko do 1G może mają |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

|
Wysłany: 27-01-2010, 22:26
|
|
|
zenek_bb napisał/a: | kamil4711 ale Ty mówisz o przodzie, a my o tyle gdzie kupiłeś maskę i ile dałeś? też chcę tylko do 1G może mają |
no tak ,ale mowie ze z przodu tez niezle by wygladalo , jezcze wypuscic jakies niebieskie wezyki do dysz i by bylo lux zwlaszcza ze w masne nie ma otworow wierconych , ja na razie zamontowalem jedną podwojna dyszke w plastiku przed szyba , maske znalazlem tu tylko przyslali mi czarny kolor i nie musialem nawet malowac http://www.spojler.com.pl...el=294&s_kat=11 |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2010, 13:17
|
|
|
kamil4711, maska za fajna kase 3 lata temu kupowałem do crx tylko carbonowa w INTER CARSIE płaciłem 1300zł była nawet nawet
a powiedz mi jak z ta twoja ?? chodzi mi o dokładnosc mocowan i ich rodzaj czy nie sa takie ze sie przy 200 otworzy ?? |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

|
Wysłany: 28-01-2010, 18:54
|
|
|
powiem ci tak , jest dobrze spasowana do zawiasow i zamka , tylko wstawic i gotowe ale wykonczenie jej to juz inny temat , na zewnatrz nie podoklejana , jest troszke zamiekka jak dla mnie , wstawilem zapinki i na jednej mi brzydko sie wgiela chociaz musze przyznac ze jest bardzo lekka , jakbym mial kupic teraz maske to tylko karbon |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 29-01-2010, 02:05
|
|
|
fajny mają tam tylny zderzak do 1G ale maski niemają niestety do mojego modelu, co do spryskiwaczy na wycieraczce z przodu to niestety ale ja mam dziury nawiercane na masce a pozatym mi się tak podoba i jest praktyczne, natrysk ładnie ustawiony, 4ry dysze i tego nie zmienię, nad tyłem by trzeba było podywagować ;p
gratuluję maski |
|
|
|
 |
|