Chcę kupis Grandisa |
Autor |
Wiadomość |
Grandisek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-09-2009, 17:40
|
|
|
widzę, że szukasz po cenie czyli jak najtaniej
może jestem zbytnim pesymistą, ale już dawno się przekonałem, że w autach nie ma okazji - jeśli ktoś tanio sprzedaje, to coś poważnego w nim siedzi i nie chce tego naprawiać tylko woli taniej puścić i mieć święty spokój
a ceny napraw mogą być czasami spore - weźmy naprawy poduszek z niewymienionymi czujnikami - masakra a używki nie kupisz
powodzonka!!! |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
|
Wysłany: 29-09-2009, 19:11
|
|
|
niekoniecznie najtaniej kolego ale i za duzo niechciałbym wydac ....poszukałemw niemczech i stwiedzilem ze zaplace okolo 13 tyś euroi powinno byc oki mam nadzieje ze trafie dobre autko ......dziekuej za rady ,,,,,,, chetnie przyjme jak najwiecej porad pozdrawiam a i jeszcze jedna prosba do kolegi Grandisekczy mozesz mi podac wiecej informacji na temat klapki pod kierownicą (jak zamontowacczego uzyc do budowy jesli konieczna jest budowa, czy wygłuszyc ) z gory dziekuje |
_________________ Nie ma to jak Mitsubishi
 |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 01-10-2009, 08:42
|
|
|
vidus19790805 napisał/a: | niekoniecznie najtaniej kolego ale i za duzo niechciałbym wydac ....poszukałemw niemczech i stwiedzilem ze zaplace okolo 13 tyś euroi powinno byc oki mam nadzieje ze trafie dobre autko ......dziekuej za rady ,,,,,,, chetnie przyjme jak najwiecej porad pozdrawiam a i jeszcze jedna prosba do kolegi Grandisekczy mozesz mi podac wiecej informacji na temat klapki pod kierownicą (jak zamontowacczego uzyc do budowy jesli konieczna jest budowa, czy wygłuszyc ) z gory dziekuje |
ten z aukcji .. z początku tematu .. z tego co się wczoraj dopytałem .. sprzedany... |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-10-2009, 22:06
|
|
|
klapeczka: prosta sprawa, efekt piorunujący, ale trzeba o kilku rzeczach pomyslec
otoz najważniejsze jest bezpieczeństwo, czyli podczas wypadku musi jak najbardziej "się rozpaść" czyli sklejka odpada, twardy plastik też,
po drugie powinna sama w sobie tłumić - pierwotnie myślałem o podkładzie pod panele takim centymetrowym z materiału ala pilśniówka tylko o dużo mniejszej gęstości
po trzecie nacięcia i dziurki spowodują pęknięcie w razie "w"
... u mnie padło na miękką pilśniówkę z nacięciami - w praktyce wygląda to jak kwadrat z 4 piurami bo są 3 nacięcia na pedały, całość ponacinana, żeby ułatwić pęknięcie a od wierzchu nakleiłem okładzinę czarną samoprzylepną ze sklepu motoryzacyjnego
z wycinaniem się trochę pobawiłem najpierw na tekturowym szablonie i całość wyszłą idealnie dopasowana, że wszelkie mocowania stały się zbędne - wchodzi i zapiera się na plastikach i jest bomba
co do wygłuszeń to chyba już pisałem - gdzie sucho tam materiały nadające się a gdzie mokro tam niechłonące bo korozja może dorwać a przede wszystkim patrzeć na elektrykę i to, co może się grzać - efekt bardzo dobry jak na wana (potwierdzone przez niezależne osoby)
[ Dodano: 01-10-2009, 22:08 ]
p.s. oglądałeś tego http://otomoto.pl/mitsubi...-C10073809.html zadzwoń, pogadaj, myślę, że takiego właśnie szukasz |
|
|
|
 |
vidus19790805
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.8 gdi elegance 2000r
|
Wysłany: 03-10-2009, 00:29
|
|
|
dziekuje bardzo za info.....a co do grandiska to napewno zadzonie jest swietny ...pozdrawim |
_________________ Nie ma to jak Mitsubishi
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
|
|
|
 |
btvboxer
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 01-01-2010, 21:21
|
|
|
A ja właśnie wczoraj kupiłem grandisa diesla. Przebieg 27 800 mil i rocznik 2005(mieszkam w UK). Samochód piękny Brakuje w nim dżojstika do gier na dvd. Może ktoś wie gdzie można kupić? |
|
 |
daneczek76
Nowy Forumowicz

Auto: VW Sharan 1.9 BTB Special
|
Wysłany: 19-01-2010, 16:05
|
|
|
Niestety co do grandisa czy innych aut kupowanych w Niemczech nawet znalezionych na mobile de muszę z przykrością stwierdzić że już nawet Niemcy licznik kręcą i tak jak kolega pisał okazji niema jeśli chodzi o samochody. Naprawdę trzeba uważać i sprawdzać jeszcze raz sprawdzać. |
_________________ Sharan Special Sport 1.9 TDI 150KM |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:18
|
|
|
daneczek76 napisał/a: | Niestety co do grandisa czy innych aut kupowanych w Niemczech nawet znalezionych na mobile de muszę z przykrością stwierdzić że już nawet Niemcy licznik kręcą i tak jak kolega pisał okazji niema jeśli chodzi o samochody. Naprawdę trzeba uważać i sprawdzać jeszcze raz sprawdzać. | no no widze kolega błyskotliwy...
po pierwsze, na mobile.de w wiekszosci jest syf, bo niemcy wiedzą, ze to najczesciej odwiedzana przez polaków strona...
po drugie niemcy zawsze kręcili, tylko, że teraz częściej i na pewno nie o tyle o ile w polsce...
po trzecie niemiec nie sprzeda niemcowi samochodu ze skreconym licznikiem, bo kupujacego chroni odpowiednie prawo, a więc trzeba kupować przez kogoś zameldowanego w niemczech (jakis znajomy, rodzina etc.) |
|
 |
daneczek76
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 25-01-2010, 12:23
|
|
|
xjacobs napisał/a: | po trzecie niemiec nie sprzeda niemcowi samochodu ze skreconym licznikiem, bo kupujacego chroni odpowiednie prawo, a więc trzeba kupować przez kogoś zameldowanego w niemczech (jakis znajomy, rodzina etc.) |
widzę że kolega też mądrością nie grzeszy ale ja o tym wiedziałem że przez Niemca kupować trzeba. |
|
|
|
 |
btvboxer
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-01-2010, 14:38
|
|
|
zawsze można kupić w salonie samochodowym i po sprawie |
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 25-01-2010, 23:10
|
|
|
daneczek76 napisał/a: | xjacobs napisał/a: | po trzecie niemiec nie sprzeda niemcowi samochodu ze skreconym licznikiem, bo kupujacego chroni odpowiednie prawo, a więc trzeba kupować przez kogoś zameldowanego w niemczech (jakis znajomy, rodzina etc.) |
widzę że kolega też mądrością nie grzeszy ale ja o tym wiedziałem że przez Niemca kupować trzeba. | Za to ja nie wiedziałem, że kolega wie, więc radzę takie teksty zachować dla siebie
[ Dodano: 25-01-2010, 23:12 ]
btvboxer napisał/a: | zawsze można kupić w salonie samochodowym i po sprawie | Salon również niczego nie gwarantuje - przykład: kumpel kupił pare lat temu pandę 1.2 po jazdach próbnych z przelotem 2500 km - sęk w tym, że on ją dostał z przebiegiem 7 km, ale wiedział o tym z powodu wcześniejszych wizyt w salonie i olał to |
|
 |
daneczek76
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 27-01-2010, 10:40
|
|
|
xjacobs napisał/a: | Za to ja nie wiedziałem, że kolega wie, więc radzę takie teksty zachować dla siebie | ja tego nie powiedziałem a że kolega tak pomyślał to sory. |
|
|
|
 |
Grandisek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2010, 13:05
|
|
|
Chcialbym skorygowac: dobre auto mozna kupic i krajowe i z importu. A jak czlowiek ma pecha to i salonowe bedzie sie psuc. Generalnie szukac, przegladac, wybierac i badac. Napewno cos sie znajdzie. |
|
|
|
 |
|