Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno lancerka rok 07-09 automat
Autor Wiadomość
Kristiano 
Nowy Forumowicz

Auto: Cari
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2010, 22:00   Kupno lancerka rok 07-09 automat

Witajcie. Jestem Tu nowy. Z marszu mam do Was pytanie. Na wiosnę będę chciał kupić sobie lancerka z rocznika 2007-2009. Jakiegoś na pewno kupie. Tylko zastanawiam się pomiędzy dieslem a benzyniaka, a jeśli benzyna to w automacie.

Ale martwi mnie i zarazem ciekawi jakie jest spalanie w automacie, w lancerku z silnikiem 2.0. ?

Czekam na Wasze odpowiedzi :)
pozdrawiam :D :)

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 03-02-2010, 23:26   

Rozumiem, że jeżeli chcesz 2.0 benzyna, to nie z krajowej dystrybucji, tylko sprowadzany zza oceanu? I że wiesz że automat, to nie taki klasyczny, tylko CVT? :)
No chyba że myślisz o Ralliarcie albo EVO, to wtedy skrzynia SST.
Co do spalania, to ponieważ w kraju wersja 2.0 benzynowa jest rzadko spotykana, wszystko znajdziesz w wątku [CY3A 1.8] SPALANIE WERSJI 1.8 - opinie (http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24515)
A o dieslu 2.0 przeczytasz tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45679
Też jest mało popularny i jest to trochę stara konstrukcja. Ja bym poczekał na diesla od Mitsubishi (tylko że wtedy też nie będzie wiadomo czy jest OK bo to będzie nowość)

Kristiano 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 08:03   

Nom o ten silniczek mi chodzi. Kurcze jednak one trochę spalają w benzynie.. :? :( w dieselku sporo mniej wyniesie. Za samochodzik chce dać góra 70 000zł. Widziałem w ogłoszeniach ze spokojnie się w tej cenie zmieszczę i to w wersji z navi. (mowie o dieselku) No i jakie spalanie jest, sporo mniejsze od benzyniaka a różnica w cenie nie za wielka.

Tylko teraz jak jest z awaryjnością diselków?

Obecnie mam carisme z `98 z silnikiem 1.9 TD i powiem ze nie mam z nią żadnych problemów. Tyle ze to silniczek od reno z tego co się orientuje

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 11:06   

Kristiano napisał/a:
Tyle ze to silniczek od reno z tego co się orientuje

DiD to z kolei silnik od VW :) Dlatego pisałem, żeby poczekać na diesla od Mitsu. Opinie nt. tego diesla od VW (na pompowtryskiwaczach) są różne, niektórzy mówią że głośny, technologia zacofana itp.
Ale spalanie na pewno mniejsze niż benzyny. Tylko że diesel jako nowy jest o ok. 20 tys droższy: wszystko zależy od tego, jak długo (ile km) zamierzasz jeździć tym samochodem.
Naprawdę, polecam dobrze to sobie policzyć, bo niektórzy kupują diesla, wywalają 20 tys więcej i sprzedają np. przed przejechaniem 100 tys, co jest kompletnie nie opłacalne... Oczywiście jeżeli mówimy wyłącznie o ekonomii. Ktoś może lubić charakterystykę turbodiesla i wtedy to już inna sprawa :)

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-02-2010, 11:07   

Luk napisał/a:
Dlatego pisałem, żeby poczekać na diesla od Mitsu

On już miał być rok temu. A teraz jest takie modne słowo "Kryzys" i wszystkie projekty poszły albo w odstawkę albo całkiem zarzucone. Podsumowując prędko nie będzie.

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 11:18   

krzychu, ma być na wiosnę wraz z nowym crossoverem Mitsu. 1.8 z turbo, CR. :)
http://www.v10.pl/Mitsubi...kiej,38742.html

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-02-2010, 11:28   

Pożyjemy zobaczymy, ale ja bym się cieszył żeby był tańszy od outka a AWD dobrze działało. 150KM przy 1,8 i spełnienie normy Euro 5 ciekawe jak to będzie w praktyce.

Kristiano 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 14:44   

No ja miesiecznie robie około 3tys moze troszke mniej. Ale nie brałbym z salonu. Tylko uzywanego (np. takiego rocznego) . W tym nowym, to tak jak pisales, nie wiadomo do konca jaki ten silniczek bedzie...

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 15:26   

Kristiano napisał/a:
W tym nowym, to tak jak pisales, nie wiadomo do konca jaki ten silniczek bedzie...

A w rocznym to nie wiadomo do końca dlaczego ktoś sprzedaje :mrgreen:
Sorry, nie mogłem się powstrzymać... :)

Przy twoich przebiegach, to po 3 latach zacznie Ci się diesel zwracać (jak nowy, używany pewnie trochę wcześniej - zależy od różnicy cenowej)

Kristiano 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 15:37   

Zgadza sie, tylko za nowy w pakiecie navi to troszke sie wyda... ;/

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 15:42   

Owszem drogo, ale dla mnie navi nie byłaby wyznacznikiem. Tzn. najchętniej brałbym bez. Dlaczego? Bo wolę mieć taką przenośną, z aktualnymi mapami, a nie kombinować z update tej fabrycznej. No i mogę zabrać w kieszeń na rower/łódkę... :)

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 04-02-2010, 15:45   

Kristiano,
Wielka mnie ciekawość bierze dlaczego ludziska sprzedają roczne diesle? Anie różnica się nie zwróci, ani lizing nie skończy, anie amortyzacja...

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 15:56   

jaca71 napisał/a:
Wielka mnie ciekawość bierze dlaczego ludziska sprzedają roczne diesle? Anie różnica się nie zwróci, ani lizing nie skończy, anie amortyzacja...

Kryzys/bankructwo?
Dzwon? :mrgreen:

Kristiano 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 19:06   

Dla tego założyłem ten temat. Zebym wiedzial dokladnie. A co usterkowe sa te dieselki 2.0DID??

Powiedzcie mi jeszcze od którego roku montowany był DPF?

Odpowiedz do tematu