Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:48
Carisma 1.8GDI 98r
Autor Wiadomość
Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 20:19   Carisma 1.8GDI 98r

Bardzo spodobała mi się Carisma, mam prośbę o ocenę auta z tej aukcji:
CLICK
Poczytałem poprzednie wątki i trochę się przeraziłem, zacząłem po tym się zastanawiać czy nie jest składakiem z dwóch carism i jednego swifta :lol:
Na kontrolę samochodu umówiłem się przed zakupem w warsztacie, w którym dobrze znam mechaników. Ale gdyby ktoś wychwycił jakieś nieprawidłowości na podstawie fotek/opisu będę bardzo wdzięczny za ostrzeżenie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2010, 20:40   

Przod mi sie nie podoba, atrapka jest krzywo zamocowana, szczegolnie przy prawej stronie, na lewej stronie przedniego zderzaka pod lampa jakby byl zamalowany jakis pas w ksztalcie prostokata, albo to wina padania jakiegos swiatla. Chlodnica wyglada jak nowka...waz,zaczepy to samo..., przebieg prawdopodobnie krecony,
Pozdroo

Jarucha 
Forumowicz

Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
Wysłany: 04-02-2010, 20:45   

no i cena z kosmosu ;] możliwe że dla uśpienia czujności ;)

Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 20:50   

Na cenę też zwróciłem uwagę, chociaż gdyby przebieg był autentyczny bym ją zapłacił.
Dzięki za zwrócenie uwagi na znaczek, chłodnicę i kable - czyli mógł być bity? Sam bym tego w życiu nie zauważył..
Zastanawia mnie ta "książka serwisowa" - może to być jakieś oszustwo? Łatwo ją podrobić?

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 04-02-2010, 20:55   

Vyderka napisał/a:
Dzięki za zwrócenie uwagi na znaczek, chłodnicę i kable - czyli mógł być bity?

generalnie wiele na to wskazuje, ze cos sie dzialo szczegolnie z przodem (mozliwe ze prawy przedni naroznik).
Vyderka napisał/a:
Zastanawia mnie ta "książka serwisowa" - może to być jakieś oszustwo? Łatwo ją podrobić?

czy latwo? jakies 100zl i masz ksiazke produkcji chinskiej + podrobiana pieczatke. Podpisy nie musze mowic jak prosto jest zrobic.
Vyderka napisał/a:
Na cenę też zwróciłem uwagę, chociaż gdyby przebieg był autentyczny bym ją zapłacił.

dokladnie, lepiej jest nieraz zaplacic zawyzona cene za wychuchane i zadbane autko niz kupic okazje i pozniej sie meczyc.Niestety ciezko o pierwszy przypadek :?
patrzac na zuzycie materialow i rok przebieg rzedu 140 000km wydaje sie malo realny...
Generalnie zeby byc pewnym trzeba by wszystko zobaczyc na zywo.
Pozdroo

Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 21:02   

To się muszę teraz mocno zastanowić czy warto. Właściciel jest bardzo pewny samochodu - bez wahania umówił się ze mną w warsztacie mechaniki samochodowej i mówi, że "nie ma nic do ukrycia". Przyjeżdża do Wrocławia aż z Wałbrzycha i szkoda jego i mojego czasu na ciąganie go przez pół województwa by stwierdzić, że samochód był bity i tyle w temacie.
Z drugiej strony może to kwestia zdjęć? W sumie ja niczym nie ryzykuje oglądając go na żywo. Jak wypadnie na przeglądzie OK to go wezmę.
Jest jakiś sposób na zweryfikowanie autentyczności książki serwisowej?
Na wizualne zużycie jakich elementów "na żywo" zwrócić uwagę? Kierownica, sprzęgło?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-02-2010, 21:05   

Panowie nie wspomnieli jeszcze o róznicach w odcieniach lakieru na róznych elementach samochody, tak naprawde trudno w tym wypadku zgadnac który element był malowany, a który jest oryginalny, maska rózni sie od błotników, tylne lewe drzwi także, zderzak przedni to juz wogóle porażka, wygląda jak obcierus, ponadto tak jak napisał Robson86, w swoim pierwszym poście, ja bym dodał jeszcze że cały przód jakos tak niefartownie poskładany, Vyderka, zawsze możesz poprosić o zdjecia lepszej jakości, wieksze w dobrej rozdzielczości i w lepszym dziennym świetle, jednak watpie aby coś wyszło po nich lepszego, cena zapewne taka wysoka by było z czego targować.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 04-02-2010, 21:06   

Vyderka napisał/a:
Jest jakiś sposób na zweryfikowanie autentyczności książki serwisowej?

zadzwonienie do serwisu widniejacego na pieczatkach, oraz oryginalna ksiazka nie powinna byc wyprodukowana w chinach. Innych opcji nie ma.
Vyderka napisał/a:
Na wizualne zużycie jakich elementów "na żywo" zwrócić uwagę? Kierownica, sprzęgło?

kierownica w Carismach sprzed liftu generalnie lubi sie szybciej zuzyc niz na to wskazuje przebieg.Ale zwroc uwage na galke zmiany biegow, pedaly i owa kierownice.
najlepiej podjedz do serwisu ASO i oni niech Ci sprawdza auto od A do Z. Zaplacisz z 200-300zl ale bedzie bardziej pewny niz teraz jestes.
Pozdroo

Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 21:10   

Poklikałem na "pomógł".
Dzięki wielkie za pomoc. Myślę, że daruj ę sobie nawet oględziny na żywca. Raczej szkoda czasu.
Do następnego egzemplarza :biggrin:

kamasxxx 
Mitsumaniak
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Wysłany: 04-02-2010, 21:27   

Jakieś pól roku temu znalazłem ogłoszenie z Cari GDI 98 LX z przebiegiem 95 tys. Zadzwoniłem z ciekawości choć szczerze myślałem że jest coś nie tak ale zaryzykowałem i pojechałem ponad 100km następnego dnia... jak się okazało Cari miała oryginalna książkę łącznie z naklejkami na wewnętrznych bokach drzwi co mnie bardzo zdziwiło i postanowiłem jechać na stacje wszystko sprawdzić. Czysto ładnie aż za ładnie podpadła mi jedynie kierownica była lekko zdarta (podobno poprzednim właścicielem była kobieta:) i dosyć niedawno zdziwiło mnie gdy spod siedzenia wyleciał damski belgijski perfum :biggrin:
Dlatego zawsze warto jechać i zobaczyć samemu co sie kryje pod maską :)

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 04-02-2010, 21:38   

Robson86 napisał/a:
kierownica w Carismach sprzed liftu generalnie lubi sie szybciej zuzyc niz na to wskazuje przebieg.

Ale zwrócę jeszcze uwagę na ten model. kierownica wygląda całkowicie.. zajechaną że tak powiem.. albo wymienianą poduchę.

Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 21:48   

Fakt, zgadzam się, ale w tym przypadku jest za dużo negatywnych przesłanek by ciągać się do Wałbrzycha, lub właściciela tego samochodu do Wrocławia.
Teraz jak sam się patrze na te foty to aż sobie się dziwię, że tego nie widziałem.
Jestem bardzo wdzięczny za pomoc - wtopiłbym niezłe pieniądze w składaka z mojego pierwszego posta, z dwóch Carism i Swifta :lol:

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 04-02-2010, 23:12   

hehe ale nie wiem co tutaj może być wogóle ze Swifta :P
Niby takie szczegóły, ale nie każdy może dojrzeć to, a jak się zbierze kilka osób to całkiem inaczej się patrzy ;) jak byś miał jeszcze jakiegoś na oku to pisz, jak z kądś dalej to możesz na regionalnych pisać czy ktoś mógłby zobaczyć ją itp. żeby nie śmigać tysiące km na darmo

Vyderka
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2010, 23:17   

Skorzystam na pewno. jeszcze raz dzięki.

Krzesio 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
Wysłany: 05-02-2010, 00:00   

Proponuje wybrać sie do Niemiec. Przywiozłem sobie dwa miesiące temu Cari z 98r. 1.8 GDI. Mam klimatronik, 4 poduszki, ksiazke serwisowa, dwa komplety kół. Cena 1700 Euro. Jeździł nią, i byl jedynym wlascicielem dziadek z 1940r. W razie pytan moge opisac instrukcje jak postepowac w Niemieckich urzedach, oraz zalatwic ubezpieczenie. Nie polecam wozow z Polski. Ogladalem ze trzy Cari w Polsce, niewarto........

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi