Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:10 |
Outek II w krzywym zwierciadle |
Autor |
Wiadomość |
ignis44
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID Instyle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2010, 21:06 Outek II w krzywym zwierciadle
|
|
|
Kiedy temperatury spadają poniżej -10 stopni, obudowa wewnętrznego lusterka w moim aucie tak się kurczy, że deformuje lustro i widzę przez nie "wychudzoną" rzeczywistość.
Po paru minutach - jak szaleńczy system ogrzewania podniesie temperaturę - wszystko wraca do normy.
Chyba bardziej nie dało się już oszczędzić na materiałach !
Też macie podobne objawy? |
_________________ Daniel |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 04-02-2010, 21:12
|
|
|
ignis44, Ty masz MY2010? u mnie nie zauważyłem takich nowości.
Nie chcieli od ciebie dopłaty za lusterko ze zmienną geometrią samonastawne panoramix lepiej siedź cicho, bo każą Ci dopłacić temat topicu maasz super |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
wojas_wa
Forumowicz
Auto: intense plus model 2010
|
Wysłany: 04-02-2010, 21:52
|
|
|
ignis44 napisał/a: | Po paru minutach - jak szaleńczy system ogrzewania podniesie temperaturę | pokilku swkundach !!! może nie jestem załamany, bo malucha też miałem Jestem pewien, że mam trzaśniętą czujkę temp., albo powrót do przeszłości Wentylacja działa u mnie tak (przy -10 C na zewnątrz)ustawienia następujące : temp 17, nawiew min, kierunek szyby :
temp po 5 minutach osiąga poziom dokuczliwy nawet dla mnie, a jestem tolerancyjny, zmieniam temp na minimum i włącza się ...klimatyzacja. Po 20 sek robi się wiadomo...zimno, włączam na 16 stopni...robi się 100 stopni i...klima nadal włączona, zmieniam temp na min i robi się po 20 sek zimno, przełączam na 16 i temp 100 i klima włączona ...................................................SORRY !!!! I PRZEPRASZAM ZA EW ORTOGRAFY, DZIECIARSTWO ŚPI... |
|
|
|
 |
pretor
Forumowicz

Auto: 2,2 diesel
|
Wysłany: 05-02-2010, 01:01
|
|
|
To jest akurat dobry objaw, bo przy tych mrozach ustawiając na oko 18 stopni bez klimatyzacji szybko robi się cieplutko w aucie. Po prostu jest wydajne ogrzewanie. Nie to co w innym znanym mi samochodzie, gdzie po 1/2 godziny sztywnieją ręce, a dłonie przyklejają się do lodowatej kierownicy. |
|
|
|
 |
androzek
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 126 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 05-02-2010, 08:04
|
|
|
Jak pisałem na innym wątku nie jestem malkontentem,ale brak "delikatności" nawiewu jest trudny do przyzwyczajenia.Walka wygląda jak opisał wojas_wa.Wg.mnie ciepło mogłoby się wydobywać po trochu przez nawiew na nogi,szybę i kierowcę a jest skierowany głównie na nogi.W każdym razie mogliby zrobić na pokrętle nawiew na kierowcę i szybę.Zgadzam się też z prerorem,że szybkie nagrzewanie jest zimą zaletą.Czy naprawdę zrobienie klimy/ogrzewania jest dla japońców takim problemem |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 05-02-2010, 08:16
|
|
|
Koledzy - wątek nie dotyczy cudownego działania modułu komfortu w Outku, lecz ignis44 napisał/a: | obudowa wewnętrznego lusterka w moim aucie tak się kurczy, że deformuje lustro i widzę przez nie "wychudzoną" rzeczywistość. | czy ktoś ma coś takiego u siebie? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 05-02-2010, 18:35
|
|
|
ja tak mialem w fokusie a nawet bardziej przy -20 lusterko peklo - wymienione na gwarancji
wydaje mi sie ze w twoim przypadku jest podobnie tylko obudowa kurczy sie na tyle malo iz lusterko nie peka
ja bym sprobowal zareklamowac, moze zrob zdjecie jak sie tak jeszcze wygnie... |
|
|
|
 |
kolak
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 instyle
|
Wysłany: 05-02-2010, 23:04 Re: Outek II w krzywym zwierciadle
|
|
|
ignis44 napisał/a: | Kiedy temperatury spadają poniżej -10 stopni, obudowa wewnętrznego lusterka w moim aucie tak się kurczy, że deformuje lustro i widzę przez nie "wychudzoną" rzeczywistość.
Po paru minutach - jak szaleńczy system ogrzewania podniesie temperaturę - wszystko wraca do normy.
Chyba bardziej nie dało się już oszczędzić na materiałach !
Też macie podobne objawy? |
no nie - myslalem, ze kolega sobie jaja robi z tym kurczeniem sie lusterka |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 05-02-2010, 23:07
|
|
|
kup lusterko fotochrom |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 06-02-2010, 08:38
|
|
|
Steff napisał/a: | kup lusterko fotochrom |
Fotochrom RULES Jakby co to mam zapasowe oryginalne lustero wewnętrzne do Outlandera do opchnięcia
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
|