|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Proszę! Przekonajcie mnie... :) |
Autor |
Wiadomość |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-09-2006, 10:32
|
|
|
Takie są normy japońskie, producent musi mierzyć osiągi przy dopuszczalnym obciążeniu pojazdu. Żeby wykręcić to co podaje fabryka musisz mieć samochód w idealnym stanie, dobrze wyregulowany, oraz musisz brać pod uwagę, że maksymalny moment obrotowy masz przy 4000rpm co musi mieć wpływ na odpowiednią zmianę biegów. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2006, 10:46
|
|
|
Odpowiedzial mi Jackie, ze faktycznie tak jest ale juz nie porozmawialem z nim skad takie info.
Tylko Japonce tak maja w katalogach czy jest to ogolnie przyjety sposob mierzenia osiagow samochodow ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-09-2006, 12:10
|
|
|
Z tym przyśpieszeniem to prawda, ale:
1. są to normy na rynek japoński (prawo ich zmusza), co nie znaczy, że takie same dane podadzą na innych rynkach (mogą, nie muszą)
2. przepisy te weszły w życie dopiero w 1999 lub 2000 roku o ile się dobrze orientuję. |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2006, 12:29
|
|
|
Dlatego chcialem to miec na "papierze" bo cos nie chce mi sie w to wierzyc. |
|
|
|
 |
Robi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2007, 20:57
|
|
|
witaj z tą hondą to nie przesadzaj sonata jest wielka i ciężka wiec spalanie ma złe a honda mała i lekka pozdrawiam posiadam sonate to wiem choć wiele problemów mam |
|
|
|
 |
|
|