|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki internet wybrać?Bezprzewodowy,czy stacjonarny? |
Autor |
Wiadomość |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11181 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 26-01-2010, 21:45
|
|
|
e-gen napisał/a: | ORANGE + CDMA |
No i jak to u Ciebie działa?
Bo mam taki zestaw,i czasem mam 1 mb,a czasem 60 kb.
Zasięg jest max,ale dopiero po założeniu anteny zewnętrznej.
Jestem troszkę zdenerwowany niestabilnym transferem |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 29-01-2010, 01:25
|
|
|
jacek11 napisał/a: | e-gen napisał/a: | ORANGE + CDMA |
No i jak to u Ciebie działa?
Bo mam taki zestaw,i czasem mam 1 mb,a czasem 60 kb.
Zasięg jest max,ale dopiero po założeniu anteny zewnętrznej.
Jestem troszkę zdenerwowany niestabilnym transferem |
Ściągaj od razu NETMETER, żebyś wiedział ile zostało Ci do przekroczenia limitu.... U mnie podobnie raz mam 3mega raz 60kb/s zasięg full bez dodatkowej anteny. Prędkość w zależności od warunków panujących za oknem heh = ) Jak wyczerpiesz limit masz ograniczony transfer do 10kb/s z czego ściąganie to średnia 3-7 kb/s masakra.. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11181 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 30-01-2010, 13:15
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Ściągaj od razu NETMETER, żebyś wiedział ile zostało Ci do przekroczenia limitu. |
Wyprzedziłeś moje następne pytanie. Dzięki |
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 08-02-2010, 18:18
|
|
|
szpala85 napisał/a: | no właśnie .... wczoraj wieczorem miałem pierwszy raz przekroczony limit 5GB nie wiem jak to się stało bo w tym śmiesznym programie jaki daje PLAY naliczyło mi (wysłane i ściągnięte ) dopiero 3 GB ... po przekroczeniu limitu prędkość spadła do 32kb/s masakraaa nie szło nic zobaczyć na internecie ... nawet głupie alledrogo otwierało się 3 min..... ,a o mitsumaniaki.pl nie wspomnę .... dzisiaj próbowałem to wyjaśnić dzwoniąc do Obsługi Klienta i jakie było moje zdziwienie jak ziomuś z obsługi zaczyna rozmowę do mnie na "ty" ... i ze o co mi chodzi jak on doskonale widzi że przekroczony jest limit 5GB i że w tym programie to " JA " coś musiałem namieszać i dlatego mi wskazuje 3 GB ,a nie 5GB .... na końcu zaproponował mi dokupienie limitu 2 GB za 20 zł .... nie miałem innego wyjścia .... ...
ps. na początku to byli mili , tu tak , tu cacy , proszę bardzo ..... a teraz ...
i tak wygląda sprawa z przekroczeniem limitu w PLAY |
mogło być tak że program nalicza ci ilość danych miesiąc w miesiąc (od 1 do 31), natomiast Twój okres rozliczeniowy może być np. do 20, więc będzie Ci pokazywał np. 2 Gb ale z poprzedniego miesiąca masz 1 Gb i w sumie wychodzi 3 gb - najlepiej sprawdzać na stronie www w panelu swojego konta. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 08-02-2010, 21:10
|
|
|
gulgulq, dzięki
ale sprawa już nieaktualna ..... od kiedy mam Play 10Gb problem nie występuje .... tyle GB ile pobrałem na kompa zgadza się z programem na komputerze i na stronie www play |
|
|
|
 |
gulgulq

|
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:45
|
|
|
zawsze jest okres od 1 do 1, jak zawrzesz umowe w polowie miesiaca to masz polowe oplaty i pozniej od 1 masz normalnie...(oczywiscie w play) |
|
|
|
 |
gulgulq

|
Wysłany: 09-02-2010, 06:34
|
|
|
deenbe napisał/a: | zawsze jest okres od 1 do 1, jak zawrzesz umowe w polowie miesiaca to masz polowe oplaty i pozniej od 1 masz normalnie...(oczywiscie w play) |
oczywiście że nie
ja mam od 20 do 20 - i jak zawierałem umowy dodatkowe to mi liczyli zawsze proporcjonalnie do 20 |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2010, 07:23
|
|
|
gulgulq, u mnie dwie umowy jedna na telefon i druga na internet zostala rozliczona tak jak mowilem. kawalek abonamentu do 1 i od 1 juz calosc. |
|
|
|
 |
|
|