|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Hubeeert 12-02-2010, 20:39 |
Oleje i ich dostępność na Wyspach |
Autor |
Wiadomość |
NygusUK
Forumowicz

Auto: 2006/7 Lancer 2.0 (4G94) + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2010, 00:25
|
|
|
A jednak, znalazłem na stronie MANN-Filter:
http://www.mann-hummel.co...&gobackToPage=1
Prawy dolny róg: 2)=Anti-Drainback Valve = zawór o który mi szło (nie wiem jaki jest fachowy polski odpowiednik?)
Kurcze - jest również polska wersja językowa! Więc tłumaczą to jako (uwaga!) 2)=Zacisk jednokierunkowy (któżby na to wpadł?) |
_________________ Lancer - jego mać!
 |
Ostatnio zmieniony przez NygusUK 12-02-2010, 00:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 12-02-2010, 00:28
|
|
|
No widzisz, od razu tak trzeba było.
Tak, filtry MMC są tak samo zbudowane. Przynajmniej te które miałem w rękach. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
NygusUK
Forumowicz

Auto: 2006/7 Lancer 2.0 (4G94) + LPG
|
Wysłany: 12-02-2010, 18:20
|
|
|
No to kurde bele dalem sie Wam namowic i zamowilem pelen-syntetyk LM Hight Tech Synthoil 5W-40 i Motor Clean… (wyszlo £40)
Do tego zlokalizowalem dystrybutora filtrow Mann na miejscu (to ten z "zaciskiem jednokierunkowym" £5)!
Jeszcze tylko zamowie miske na olej z Eurocarparts i bede wygladal ocieplenia – a wtedy do dziela
Obiecuje zdac raport po... |
_________________ Lancer - jego mać!
 |
|
|
|
 |
gem1
Mitsumaniak
Auto: Galant SE 2.5 V6 99r
|
Wysłany: 12-02-2010, 19:36
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | Kolega się pytał o specjalną budowę filtra, na co dostał odpowiedź, że takiej w Mitsu nie stosowano. |
swinks_UK napisał/a: | No widzisz, od razu tak trzeba było. |
teraz zatroluje:
po co piszesz, skoro pojęcia nie masz o czym piszesz... tak jak mówiłem, firma mann, knecht i chyba bosch ma to do siebie, że takie filtry produkuje. np badziew filtron juz nie. Nie odpowiedziałes na moje pytanie. Myślałem, ze jesteś poważnym kolesiem, ale widzę, ze kolejny dzieciak, który woli pisać bzdury, niż przyznać się, że czegos nie wie... zadam kolejne pytanie:
po co Ci filtr z zaworkiem jednokierunkowym, skoro olej nie wygra z siłą ciażenia i nie spływa w Twoim wspaniałym aucie do miski?? pewnie nie odpowiesz, ale bedziesz próbował się odgryźć..ja mówie pass.... Ty nie wykłócaj się i nie rzucaj, jak nie masz racji.
swinks_UK napisał/a: | Nie rozumiem co do tego ma MOJA miska olejowa. |
chciałem Cię tylko naprowadzić na rozwiazanie... strzelasz focha jak dziecko, bo czegos nie wiesz?? nie przejmuj się człowiek całe zycie się uczy i nie ma co się foszyć... ja tez nie jestem alfa i omegą i jak dowiaduję się czegosś nowego, to ładnie dziękuje, a nie rzucam jak flądra...
szerokosci panowie.. opuszczam temat, widzę, że moja wiedza jest tu zbędna |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-02-2010, 20:39
|
|
|