Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dystanse mdf do Carismy
Autor Wiadomość
Ninja 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: UK
Wysłany: 15-02-2010, 19:29   

Na pewno to już było gdzieś pisane,ale nie mogę tego znaleźć.Wszędzie gdzie widzę dystanse do Cari to pisze że są one do rocznika 99.Mam auto z 2000r czy do montażu 165,5 potrzebuję również dystansu???? :roll:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2010, 20:23   

jak nie dasz dystansu to:
1. będą Ci ładnie blachy w drzwiach brzęczeć
2. nie otworzysz szyby do końca, bo przywali w magnes, chyba, że jakieś ultrapłaskie woofery znalazłeś

Kamilofone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 15-02-2010, 20:27   

Powiem Ci że przerabiałem ten temat w Toyocie Avensis do której zamawiałem z allegro i...
oczywiście wielkość OK ale rozstaw śrub już nie pasowała. Zdemontowałem stary głośnik wraz z obudową i na podstawie oryginalnej obudowy dorobiłem sobie ze sklejki jak znalazł.
Polecam to rozwiązanie gdyż materiały niedrogie i pewność że będzie pasować jak trzeba :)

Ninja 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-02-2010, 17:30   

A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem???

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-02-2010, 23:40   

Ninja napisał/a:
A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem???

ale ja nie rozumiem po co, skoro piszesz że znajdujesz dystanse to czemu ich nie kupisz? kilkanaście PLN za kawałek pierścienia MDF to za dużo? to kup u pierwszego lepszego stolarza kawałek płyty i sam sobie wyżynarką wytnij, a nie próbujesz stosować jakieś druciarstwo. Głosnik musi być stabilnie i sztywno dokręcony do dystansu osobnymi wkrętami !! aniżeli te, którymi jest dystans kręcony do poszycia drzwi.

Ninja 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2010, 07:40   

Obecnie przebywam w Szkocji i tu za cholerę nie mogę dostać takich dystansów więc muszę improwizować,chyba że ktoś mi wyśle z allegro,ale sprzedający nie są zbyt chętni wysyłać za granicę,więc sam rozumiesz że mam problemik w tej sprawie.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-02-2010, 07:47   

to może jest szansa abyś znalazł w okolicy sklep/zakład z "furniture" i tam pytał o kawałek płyty. Bo chyba nie wszyscy zaopatrują się w Ikei ;)

Ninja 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2010, 15:36   

W pobliżu nie mam nic takiego,ale widziałem swietne JBL tylko że 13,więc chyba raczej je kupię,a będąc w Polsce zaopatrzę się w dystanse i wtedy zmienię na 165.

[ Dodano: 28-02-2010, 10:52 ]
No i kupiłem 13 Vibe i się strasznie zdziwiłem jak rozkręciłem drzwi.Fabrycznie zamontowane były 17.Zł byłem sam na siebie ,że wcześniej tego nie spawdzilem,ale cóż trudno.Kupiłem 17 Vibe i te pasowały bez żadnych przeróbek i dystansów.

Odpowiedz do tematu