Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:48
Carisma 2000 Łask i 1999 Koluszki
Autor Wiadomość
Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2010, 15:52   

Krzesio napisał/a:
znalazlem Carisme GDI, przebieg: 60 000km. Jedyny własciciel 1924r,

Dziadek ma już 86 lat to pytanie czy jeszcze jeździł po "bułki do sklepu" czy już nie dał rady. Motywy z dziadkami do sklepu też są już obleciane.

Krzesio napisał/a:
cena 1900 Euro. Wiec to jest chyba dobra cena...

To teraz postaw się na miejscu sprzedającego. Skoro wszystko jest cacy zajebiście.. malutki przebieg etc. czy chcesz je sprzedać za grosze? Ja np za autko, które nie było nic kombinowane, malutki przebieg, teoretycznie zadbane nie chciałbym dostać groszy, które by mi starczyły na małego browara.

Krzesio napisał/a:
a to co co to znaczy ze mamy kupic auto z duzym przebiegiem bo wszystkie sa krecone?

Źle rozkminiasz. Nie mówie, że masz kupować duży przebieg tylko mówię, że większość aut ma kręcony licznik i przebiegami typu 120-160k km nie bardzo jest się co sugerować ponad to.

Krzesio 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
Wysłany: 16-02-2010, 16:10   

Saqu napisał/a:
Ja np za autko, które nie było nic kombinowane, malutki przebieg, teoretycznie zadbane nie chciałbym dostać groszy, które by mi starczyły na małego browara.

a. To sa normalne ceny Carism w Niemczech.(1000-2000 Euro)
b. Briefu nie oszukasz
c. Jak masz 1000 euro emerytury to masz nalane.
Saqu napisał/a:
większość aut ma kręcony licznik i przebiegami typu 120-160k

Trzeba szukac wozow z ksiazkami serwisowymi, i nie ma co Niemcow " polskimi" miarami mierzyc.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-02-2010, 17:38   

Temat zmierza do nikąd...
Ja mam swoje zdanie a Ty swoje
Krzesio napisał/a:
z ksiazkami serwisowymi,

o podróbkach książek serwisowych też ktoś wspominał już na forum

Krzesio 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
Wysłany: 16-02-2010, 22:55   

Ksiazki podrabiane. Wlasciclele oszukani. Przebiegi krecone. Chcialbym zobaczyc jak wygladal zakup twojego auta...

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-02-2010, 23:47   

Nie mówie, ze wszyscy. Napisałem wyraźnie
Saqu napisał/a:
większość
, więc nie doszukuj się dziury w całym bo możemy tak bez końca. Każdy swój rozum ma i sam decyduje o sobie.
Wole po sprawdzać co w trawie piszczy niż uwierzyć niektórym ludziom na słowo.

Jurek_Killer 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI IX 1997
Wysłany: 17-02-2010, 15:46   

Panowie (Saqu i Krzesio) a ja wam obu pomogę dojść do porozumienia. Wystarczy w Niemczech jak jest się już na miejscu podjechać tam gdzie zrobiony był ostatni TUV. Jeżeli jest prawdziwy będzie widniał u nich w systemie, po 2 poprosić o zrobienie nowego, przetrzepią samochodzik i powiedzą co jest tak a co nie tak. Tyle że pewnie koszta was przerażą. a Niemiec machnie ręką. Pracuję na co dzień z Niemcami, oni dbają o swoje wozidełka. Ja w swojej widziałem jakie były ceny przeglądów - osobiście mnie na nie nie stać. TUV'y z każdego roku mam i widzę jakie przebiegi były rok w rok.
Proste??

guner 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 2003
Wysłany: 20-02-2010, 16:43   

Wróciełem z oględziń Carismy z Koluszek. Dobrze że miałem blisko. Jak chodzi o blacharke totalna porażka. Pierwsze co zobaczyłem na tym samochodzie to ślady korozji. Potem wyciągnełem miernik i powiem tak. Praktcznie 70% było malowane. W niektórych miejscach mój miernik wogóle się nie chciał trzymać (szpachla i to w sporej ilości). Właścicel niby nic nie wie o przesszłości tego samochodu i zapewnia że sam nic nie robił ale jakie to ma znaczenie? Panie jaka powypadkowa? Przecież prosto jeździ.
Szyby rocznikowo ok ale to nie świadczy o ich orginalności. Na mechanice się już nie skupiłem. Szkoda było czasu mojego i tego pana.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi