Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny zamek
Autor Wiadomość
kermitek0 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2010, 20:05   Centralny zamek

Witam mam pewien problem, podczas zalączania zaplonu zamykają mi sie drzwi. Posiadam instrukcje do tego, ale niestety nie potrafie z niej prawidlowo skorzystac. Jest napisane...

- Wlacz wyłacza zaplon 3 razy
- Nacisnij przycisk serwisowy 4 razy i przy czwartym razie przytrzymaj dopóki nie usłyszysz syrenki
-wcisnij przycisk na pilocie ( taki głosniczek przekreslony ) i pojedyncze pikniecie wlacza to o pcje a podwojne wylacza

Robie dokladnie tak jak jest napisane, ale niestety wyglada to tak jakby nie chcialo mi sie to zapisac...

Czy ktos mógłby mi pomoc,

Pozdrawiam!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 23-02-2010, 20:28   

To jest tzw. antynapad. Prawdopodobnie nawet nie wiesz ze masz takie urzadzonko zamontowane :)
Generalnie ciezkie sprawy zeby to wylaczyc. Pogrzeb przy puszce atynapadu, slyszalem ze po odczepieniu jednego kabelka ktory jest podpienty do bodajze czujnika stopu przestaje dzialac. Nie wiem ale moze warto sprobowac :)
Ewentualnie jedz do jakiegos speca od alarmow.
Pozdroo

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-02-2010, 08:40   

Witam. A jakiej firmy i jaki jest dokładnie model tego sterownika, bo chyba nie orginalny? Lepiej wyłączyć w opcjach bo ta funkcja nie jest jakoś specjalnie podłanczana do instalacji centralnego. Steruje ją jedynie kabel podłączony do stacyjki, jak włanczasz na zapłon to + załancza tę funkcję. Lepiej tego nie odłanczać (zależy od sterownika) bo mogą przestać działaćjakieś inne funkcje np. blokada zapłonu którą możesz mieć podłączoną lub zupełnie sterownik.

Odpowiedz do tematu