Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
PZU robi sobie żarty. Jak z nimi walczyć?
Autor Wiadomość
Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2010, 15:12   

Bartek napisał/a:
"rzeczoznawca" nie dopatrzył się, że to perła a o wgniecionej tylnej klapie w ogóle zapomniał, mimo, że zrobił sobie zdjęcia

Miałem tak samo, jak rzeczoznawca oglądał samochód, to na moją uwagę że "o tu, tu jeszcze jest pogięte, proszę zobaczyć" usłyszałem odpowiedź "Wiem co robię! Proszę mnie nie pouczać!!!" :) A jak chciałem zobaczyć co on tam pisze sobie w protokole, to schował przede mną i powiedział "to nie dla pana, proszę mi tu nie zaglądać!" :D No to ja sobie pomyślałem: a pisz se dziadu co chcesz, i tak będziesz musiał jeszcze raz zapylać do warsztatu! :) Jak pomyślałem, tak zrobiłem i kwota z zaproponowanych 2000 przez PZU urosła do prawie 5000 :D

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-02-2010, 15:23   

A ja przyjąłem taktykę: "Nie chce mi się z wami gadać...." by Boguś Linda :twisted:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 15:31   

Bartek napisał/a:
A ja przyjąłem taktykę: "Nie chce mi się z wami gadać...." by Boguś Linda

No właśnie tak trzeba, niech sobie pisze, a Ty i tak wiesz co zrobisz dalej... :)
No chyba, że będzie to rzeczoznawca taki jak mi się trafił ostatnio (nie PZU), bardzo miły pan, z którym porozmawialiśmy sobie trochę, powiedział mi co i jak zgłaszać i żeby robić zawsze bezgotówkowo :) Powiedział, że on nawet nie wycenia tego uszkodzenia, tylko pisze co się stało, bo "teraz to już pana nie obchodzi cena, mają panu zrobić i już!" :)

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 02-02-2010, 15:53   

Pisanie odwolan do PZU mija sie z celem ... szkoda zachodu i drzew.. przerabialem jesli autko ma byc zrobione tylko tak jak bartek napisal... G-o mnie obchodzi jak ma byc sprawne By ASO. Inaczej okradaja w bialy dzien.

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 16:00   

czarnuch23 napisał/a:
G-o mnie obchodzi jak ma byc sprawne By ASO

To mi właśnie powiedział ten miły pan rzeczoznawca :)
No i brać gotówkę TYLKO wtedy, jak nie chcesz nic z tym robić (np. przytarty zderzak), a kasę wydasz np. na piwo :) (jego słowa)

vtiii 
Forumowicz

Auto: 3000gt VR4 '92
Wysłany: 24-02-2010, 10:38   

Odwolanie do nic nie dalo i nie dolozyli nawet zlotowki i odmowili naprawy bezgotowkowe, poniewaz jest ekonomicznie nieuzasadniona wedlug nich. Powolali sie na jakies dziwne paragrafy i do tego twierdza, ze wedlug ich katalogow VR4 z 92 roku jest warte 10.400zl a oferty z allegro na ktore sie powolalem sa jedynie cenami wywolawczymi...smiech. Co teraz z tym robic? Powolywac niezaleznego rzeczoznawce?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 24-02-2010, 12:06   

vtiii napisał/a:
Powolywac niezaleznego rzeczoznawce?

tak, oraz udokumentować wydatki jakie poniosłeś na auto ostatnio....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 24-02-2010, 14:06   

wlasnie z tym moze byc problem, poniewaz moj ojciec jest mechanikiem takze na wymiane rozrzadu i sprzegla nie mam zadnych dokumentow:(

wujekwaldus 
Forumowicz

Auto: BMW 320d 2007r
Wysłany: 26-02-2010, 17:19   

Jeśli Ci zależy, mam znajomego co likwidował szkody ... własnie w pzu, mogę się go zapytać co dalej w takiej sytuacji. Nie obiecuje rewelacji, ale może on zna jakieś szczegóły które mogły by pomóc.
Tak więc jak go tylko spotkam to zapytam, pozdr.

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 00:11   

ok jak mozesz to zapytaj ale mysle, ze tego rzeczoznawce powolam bo trzeba im tylko udowodnic, ze zanizyli wartosc auta

wujekwaldus 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 09:32   

No więc niestety, wszystkie mity poszły w niepamięć, jedyne co możesz zrobić to powołać niezależnego rzeczoznawce i dopiero jak Ten wykaże większą wartość to możesz napisać odwołanie.
Jeśli te czerwone vr4 na allegro jest twoje to wystaw aukcje od złotówki bez min.
ja tak wystawiłem swojego SL rozbitego z 95 roku i licytacja doszła do 6200.
Takie moje zdanie.
Pozdr.

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 16:58   

w sumie to i tak kazdy dzwoni i chce poza aukcja to chyba bez roznicy...poza tym ja mam cene za ktora, moge to oddac a jak tego nie wezme to zostawie bo troche bylo ostatnio wsadzone

wujekwaldus 
Forumowicz

Wysłany: 27-02-2010, 21:48   

vtiii napisał/a:
w sumie to i tak kazdy dzwoni i chce poza aukcja to chyba bez roznicy...poza tym ja mam cene za ktora, moge to oddac a jak tego nie wezme to zostawie bo troche bylo ostatnio wsadzone

No ja miałem to samo że każdy dzwonił poza aukcja, ale "licytacja" ma o tyle przewagę że kupujący nie wie za jaką cene chcesz go sprzedać, przez co sam zgłasza oferty, natomiast jak już narzuciłeś jakąś cene to większość będzie się starała troche ubić z tej ceny:)
Przykład?
ja chciałem SL sprzedać na początku za 4.000... wystawiłem na próbę i miałem telefony że "za 3000-3500 przyjeżdżam i biore" i nic więcej!!
następnie forma licytacji no i doszło do 6200. (ps: PZU wylicytowało mój wrak za 2100 zł:) )
Vr to chodliwy towar, jak masz sprawne skrzynie napęd i silnik to Ci to zejdzie jak bajeczka, bo ceny tych części osobno są... kosmiczne.

Oczywiści nie chce się mądrzyć broń boże.
życzę jak najbardziej opłacalnej sprzedaży.
... i walki z pzu.

vtiii 
Forumowicz

Wysłany: 28-02-2010, 02:07   

faktycznie masz racje wystawilem go od 100zl, w sumie kilka osob sie umowia na ogledziny a nikt nie licytowal bo tak jest napisane w aukcji

Odpowiedz do tematu