[EA5A/W 2.5] PROFESJONALNY WYDECH |
Autor |
Wiadomość |
jOkerek
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA5A
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 12 Lut 2010 Posty: 160 Skąd: WARSZAWA / STARE BABICE
|
Wysłany: 27-02-2010, 21:04 [EA5A/W 2.5] PROFESJONALNY WYDECH
|
|
|
witam wszytskich zainteresowanych tematem... wiele sie naczytalem ale tylko o koncowych tlumikach a mi chodzi o cos wiecej
mianowiscie nawiazujac do tematu budowy kompletnego ukladu dolotu oraz kompletnego ukladu wydechowego poczawszy od kolektora celem zwiekszenia mocy naszych kochanych autek chcialbym aby w tym temacie byly istotne informacje ktore pomoga w przyszlosci forumowiczom przy takiej wlasnie przerobce...
czyli wszystko co moze okazac sie pomocne tj. ceny ? z czego zrobic ? gdzie zrobic ? jak zrobic ? itd.
wszystkie zdjecia, wskazowki i info na ten temat mile widziane
w ciagu najblizszego miesiaca zaczne prace nad swoim ukladem wydechowym i oczywiscie wiedza sie podziele wybor padl na kwasowke
[ Dodano: 27-02-2010, 23:06 ]
dodam tylko aby nie pisac o seryjnych ukladach gdyz ten temat ma na celu rozwiniecie sportowego ukladu wydechowego od pocztaku lacznie z kolektorem az po sam koniec... |
_________________ jOkerek i nowy rozdzial w zyciu pt. seria GALANT 2.5 V6 24V |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-02-2010, 23:14
|
|
|
jOkerek, ten temat http://forum.mitsumaniaki...%B3ad+wydechowy powienin Ci pomóc w zaprojektowaniu profesjonalnego układu wydechowego. Życze powodzenia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
kungfumiszcz
Mitsumaniak

Auto: Galant 2000 ST.W GLS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2008 Posty: 120 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 01-03-2010, 19:35
|
|
|
http://www.malon.pl/
robia rewelacyjne tlumiki na zamowienie. dobieraja w/g danych producenta. kilku znajomych robilo u nich (motory, samochody, quady). tez bym zalozyl jakis ladny tlumik, ale w dieslu mija sie to z celem, do tego mam rozbity tyl |
_________________ do or do not, there's no try |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 03-03-2010, 08:15
|
|
|
kungfumiszcz napisał/a: | http://www.malon.pl/
robia rewelacyjne tlumiki na zamowienie. dobieraja w/g danych producenta. kilku znajomych robilo u nich (motory, samochody, quady). tez bym zalozyl jakis ladny tlumik, ale w dieslu mija sie to z celem, do tego mam rozbity tyl |
Firma moze super, ale blad juz na stronie tytulowej nie swiadcze o profesjonalizmie . |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-03-2010, 09:44
|
|
|
No jeśli literówka ma świadczyć o tym, że źle robią układy wydechowe to współczuję takiego podejścia do życia...Mechanik nie musi się znać na internecie (tylko na mechanice), a literówka może się i Miodkowi przydarzyć...
Ze swojej strony polecam el-teca. Robiłem u nich tłumik końcowy i jestem bardzo zadowolony, miał mieć dobry przepływ spalin, ładny dźwięk i jednocześnie nie być głośny i taki właśnie jest. Koszt kompletnego wydechu bez kolektora, na 2 tłumikach to jakieś 2 tyś zł. |
|
|
|
 |
jOkerek
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA5A
Dołączył: 12 Lut 2010 Posty: 160 Skąd: WARSZAWA / STARE BABICE
|
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 03-03-2010, 21:57
|
|
|
O el-tecu juz było pisane na forum, rzeczywiscie ludzie chwala i sam tez bralem ich pod uwage na przyszlosc...a literowka na glownej stronie, coz, to jest wizytowka, nawet facet co mi szambo wybiera ma porzadna i bez bledow zrobiona, jest to kwestia podejscia do sprawy I nie wiem czemu mi wspolczujesz-jakos ani ja ani moja rodzi nie cierpi z tego powodu Pozdrawiam.
Co do ceny 2tys to chyba nie jest kosmos jak na tę jakość? |
|
|
|
 |
|