|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
glosniki .... |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-09-2006, 14:19
|
|
|
Kupiłem głośniki Blaupunkt (10 i 16 cm) oraz radio Clarion - wszystko gra bardzo dobrze (do tego kable zasilania 4mm średnicy (same kable a nie z izolacją) oraz głośnikowe 2x2.5 mm (albo 2x2mm - nie pamiętam dokładnie)). Bardzo ładnie grają też głośniki Helix (podobna cena do Blaupunkt) i Hertz (dużo droższe). Innych nie słuchałem. |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2006, 17:06
|
|
|
co do glosnikow, to nie szlyszalem nigdy zeby cos sie komus zepsulo, fakt ze zdarzaly sie wpadki producentow, jak odklejajace sie cewki od zawieszen albo membrany...czasami jak sie przez glupote samemu uszkodzilo glosnik to sie i samemu naprawialo...ale to sporadyczne przypadki, jezeli glosnika nie zaleje woda i nie dasz mu duzo "za duzo" to bedzie ok
co do odtwarzaczy, to w wiekszosci modeli z odchylanym panelem po czasie peka tasma laczaca go, w sony lubia padac procesory dzwieku, nie wiem czy to zalezne od lat produkcji i serii, ale wystepuje dosc czesto, blaupunkty sa solidne w srodku, natomiast na zewnatrz chinska zabawka, podswietlenie panela pada czesto, a piloty sa na tyle slabe ze sprezyny od baterii same je rozpychaja (mialem tak), alpine jest solidnie zbudowany i wg mnie najbardziej wytryzmaly...
dotychczaz, w swoim zyciu mialem kilka przynajmnije odtwarzaczy i usterka kazdego z nich objawiala sie przepalonym wyswietlaczem po upadku na ziemie...czy to sony czy blaupunkt czy alpine.... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2006, 18:44
|
|
|
nie ma czegos takiego jak awaryjne sprzety, np. w firmowych autach (skoda i fabia) tego samego dnia kupilem dwa radia Alpine i w fabi smiga do dzis, a niestety w octavi padl procesor i radio poszlo do kosza - dokladnie tydzien temu, radia z stycznia '04.
mialem tez calriona 960 i tez dzialal bez zarzutow az do momentu jak padl mu laser.
w glosnikach ktore mam odkeily mi sie membrany - jedna w kicku druga w srednicy.
procesor symmetry rowniez mi sie zrabal ale naprawiono mi to na gwarancji w usa.
reasumujac, nie ma czegos takiego jak niezawodny sprzet, jak ma sie zepsuc to sie popsuje nawet jak kosztowal 6tys - czyt wyzej |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 08-09-2006, 21:59
|
|
|
no to nastawiam sie na radio marki clarion, na glosnik z JBL z double voicem ale widzialem dwa i niewiem wsumie czy 12 czy 15 cali..co polecicie oraz do calego tego komletu jaki wzmacniacz sami byscie wybrali, kryterium to dobre granie i wcale niemusi byc za rozsadna cene |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2006, 23:31
|
|
|
glosnik basowy im mniejszy tym bardziej precyzyjny. |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 13-09-2006, 12:11
|
|
|
strasznie duzo po sklepach lezy sprzetow marki vibe oraz fli...... czasem nawet cale komplety gotowe do zabudowy...... ladnie to wyglada ale puki co show caru to ja niekonstruuje...... jesli nieznajde przyczyny awarii kenwooda to moze popatrze za jakims radjem na podlanczany Ipod...... wsumie wtedy mozna caluskie radyjko schowac i wszystko grac z Ipodow...nikt nawet niedostrzeze ze jakies audio jest w aucie |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 14-09-2006, 10:59
|
|
|
A ja sobie wybrałem takiego LG na mp3/wma i ze złączem USB (do kupienia w sklepach po 450zł) bo mam kilka pendrive'ów oraz nawet małe przenośne dyski laptopowe ze złączem USB więc jak mniemam będzie śmigać (audiofilem nie jestem i wystarczy że będzie mi grać dobrze i soczyście w basach):
LAC-M6500RemoteControl |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 23:18
|
|
|
pomysl z wymiana glosnikow narazie wylecial mi z glowy poniewaz mam troche wydatkow teraz przed zima z autem tj. przeglad , ubezpieczenie byc moze wymiana kabli wysokiego napiecia no i kupno dwoch linek od hamulca recznego , wiec narazie musze cieszyc sie tym co mam |
|
|
|
 |
|
|