|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Parujacy reflektor |
Autor |
Wiadomość |
Mazik [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2010, 20:28 Parujacy reflektor
|
|
|
Witka! Od jakiegos czasu paruje mi lewy reflektor i halogen (tylko lewa strona - ciekawe), czy w reflektorze sa jakies odpowietrzniki? tak jak w innych samochodach widzialem. Jezeli tak to pytanie gdzie bo obszukalem sie ich ile moglem ale nie znalazlem wieksza czesc jest zabudowana i nie widac. Domyslam sie, ze pewnie w te chlapy z kola tam pryska, ale wczesniej wogole nie mialem czegos takiego.
Czy ktos wie jak to rozwiazac (znalazlem podobne posty ale tak na prawde brak rozwiazania) Jedyne co mi przychodzi do glowy to wyjac zarowke i suszarke zony zaladowac az wysuszy . |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 07-03-2010, 12:47
|
|
|
U mnie w MSR, przyczyną zaparowania leflektora była popękana osłona gumowa, ta która osłania żarówkę od strony silnika. Proponuję zdjąć osłonę i sprawdzić czy nie jest dziurawa i czy dobrze przylega do lampy |
_________________  |
|
|
|
 |
Mazik [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2010, 23:59
|
|
|
W koncu mialem czas zeby jeszcze pozagladac i w sumie ta oslona jest Ok ciasno wchodzi i nie jest spekana. Tak se skojarzylem ze wymienialem zarowke w tym reflektorze jak padal deszcz, wiec mozliwe ze przez to w nim sie para znalazla. Chyba poczekam do lata na upalny dzien, otworze go to sie sam odparuje |
|
|
|
 |
|
|