|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A] Demontaż daszka zegarów |
Autor |
Wiadomość |
Xsystoff
Mitsumaniak user
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 708 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-02-2010, 18:01 [C51A] Demontaż daszka zegarów
|
|
|
Jak zdemontować daszek zeby wyjac zegary? Dwie sruby na gorze daszka znalazlem ale jeszcze cos go trzyma na dole. W service manualu sa tam dwie sruby ale zeby sie do nich dostac to trzeba chyba pol deski rozebrac. Wszyscy pisza ze wymiana licznika do banal, a nikt nie pisze o demontazu daszka.
[ Dodano: 10-02-2010, 19:52 ]
Dobralem sie do tych dwoch srob trzymajacych na dole. Nikt nie pisal ze trzeba rozbierac konsole srodkowa oraz ten plastki pod kolumna kierownicy Juz nie wkrecalem tych dwoch srobek od spodu, bo jak sie poprzelaja zarowki to bedzie masakra znowu to wybebeszac.
Sama podmianka zegarow to faktycznie p&p. Trzeba przyznac ze japonczyki dobrze to wykombinowali. Service manual tez sie przydaje Czyzbym byl jedynym z seryjnymi zegarami nigdy nie wykrecanymi? Bo ani slowa w tylu tematach o zegarach Wszyscy ze to 5 minut, a ja meczylem sie ponad godzine takie fantastyczne dojscie tam jest |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-02-2010, 22:01
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | Wszyscy ze to 5 minut, a ja meczylem sie ponad godzine takie fantastyczne dojscie tam jest |
Też za pierwszym razem się męczyłem i pół deski rozbierałem. Potem podobnie dolnych śrubek już nie wkręciłem:) |
|
|
|
 |
karo1986
Forumowicz show must go one
Auto: Mitsubishi colt glxi 1,5 `89
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:34
|
|
|
japonczyki sa mistrzami ukrywania zaczepow srubek itd itp |
_________________ jeszcze bedzie przepieknie, jeszcze bedzie normalnie |
|
|
|
 |
runnek11
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt C50
|
Wysłany: 22-03-2010, 21:52
|
|
|
Jak ja wymieniałem to poszło mi w chwile minut, tylko dolne śrubki szukałem z 5 minut. |
|
|
|
 |
|
|