Chce kupic outlandera |
Autor |
Wiadomość |
anapol
Nowy Forumowicz
Auto: MO II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-03-2010, 15:30 Chce kupic outlandera
|
|
|
Witam ,
Mam dzisiaj jeszcze jedna prośbę , czy ktoś widział juz moze tego MO http://otomoto.pl/mitsubi...-C11756851.html ? Gość twierdzi ze jest bezwypadkowy i w pełni sprawny ,z oryginalnym przebiegiem . Jestem oddalony od niego o 400 km i troszke szkoda mi czasu oraz kasy na wycieczki ....
Pozdrawiam, |
_________________ Piotr |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-03-2010, 18:33
|
|
|
a najbardziej mnie rozwalaja wlasnie taki ogloszenia dla naiwnych...bryka 3 letnia, sprowadzana, oczywiscie bezwypadkowa z przebiegiem 38tys km he he he, dobre i zagazowana...pytam sie po co ktos wkladal w nia ok pewnie 5tys zl za instalacje gazowa skoro w ogole tym autem nie jezdzil??? No pytam sie, po co??
Ja od takich ogloszen bym uciekal....no i ta bezwypadkowosc...kto o zdrowych zmyslach badac handlarzem sprowadzalby dla jakiegos kupca autko w idealnym stanie? Łudzicie sie ze sa tacy w Polsce? he he....no prosze W Wiekszosci zwozka z USA to autka poaukcyjne mniej lub bardziej walone....no ale wybor nalezy do Ciebie ja odradzam. (no chyba, ze sam wejdziesz w uklad z firma ktora importuje z USA i razem z nimi poszukacie autka pod ciebie, wtedy to inna pilka i wiesz co bedziesz kupowal) |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 22-03-2010, 18:39
|
|
|
dab napisał/a: | a najbardziej mnie rozwalaja wlasnie taki ogloszenia dla naiwnych...bryka 3 letnia, sprowadzana, oczywiscie bezwypadkowa z przebiegiem 38tys km he he he, dobre i zagazowana...pytam sie po co ktos wkladal w nia ok pewnie 5tys zl za instalacje gazowa skoro w ogole tym autem nie jezdzil??? No pytam sie, po co??
Ja od takich ogloszen bym uciekal....no i ta bezwypadkowosc...kto o zdrowych zmyslach badac handlarzem sprowadzalby dla jakiegos kupca autko w idealnym stanie? Łudzicie sie ze sa tacy w Polsce? he he....no prosze W Wiekszosci zwozka z USA to autka poaukcyjne mniej lub bardziej walone....no ale wybor nalezy do Ciebie ja odradzam. (no chyba, ze sam wejdziesz w uklad z firma ktora importuje z USA i razem z nimi poszukacie autka pod ciebie, wtedy to inna pilka i wiesz co bedziesz kupowal) | Raz kumplowi sprawdziłem w Carfaksie 2 auta z ogłoszenia, import z USA. Na 1 wybiło Flooded, na drugim Salvage......... Komentarz zbędny. A odpicowane na zdjęciach były ze mucha by nie siadła..... |
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2010, 19:06
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Raz kumplowi sprawdziłem w Carfaksie 2 auta z ogłoszenia, import z USA. Na 1 wybiło Flooded, na drugim Salvage......... Komentarz zbędny. A odpicowane na zdjęciach były ze mucha by nie siadła..... |
O tym wlasnie mowa...handlarze kupuja takie zwloki za poldarmo na aukcjach a w Polsce sprzedaja jako bezwypadkowe nowki...brrrrrrrrrrr....potem wez i zapakuj sie w takie cos z rodzina z dziecmi...brrrrrr
Naszczescie mozna takie autka przewaznie, o czym piszesz wyluskac, ciekawy jestem jak jest w z tym konkretnie autkiem
anapol - popros sprzedawce o VIN, zobaczymy czy ochoczo ci go poda |
dab
 |
|
|
|
 |
anapol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2010, 20:26
|
|
|
Witam ,
Nie było zadnych problemów , dał go ( JA4MT31X17Z012180) , chodz mi tez smierdzi ten przebieg . Jedynie co narazie udało mi sie ustalic to ,ze nie mial wystrzelonych poduszek i ma 7 rekordów - musze zamówić cały raport . Gość twierdzi że sam go sprowadził do Niemiec w całosci ( nie bity) i jeżdzi w Polsce od prawie dwóch lat a gaz założył w sierpniu 2008 za 3700 - dlaczego tak późno.... ?Czy jestem to wstanie sprawdzić ? ....powód zmiany to mercedes ... |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 22-03-2010, 21:26
|
|
|
anapol napisał/a: | , dał go ( JA4MT31X17Z012180) , chodz mi tez smierdzi ten przebieg . Jedynie co narazie udało mi sie ustalic to ,ze nie mial wystrzelonych poduszek i ma 7 rekordów - musze zamówić cały raport . |
No to sprawdz VIN w carfaxie, albo na bezwypadkowe.net
anapol napisał/a: | Gość twierdzi że sam go sprowadził do Niemiec w całosci ( nie bity) i jeżdzi w Polsce od prawie dwóch lat |
Ale ktory gosc ? Wlasciciel komisu czy wlasciciel samochodu ? A moze to ta sama osoba
anapol napisał/a: | a gaz założył w sierpniu 2008 za 3700 - dlaczego tak późno.... ? |
Moze stwierdzil, ze zal mu kasy na benzyne, ktorej te auto potrafi spalic 15l. Gazowanie MIVEC'a to temat dosc kontrowersyjny, z przewaga NIE. Poszukaj i przeczytaj odpowiedni topic na forum.
Ponadto co napisali koledzy powyzej dodam, ze mi sie nie podobaja drzwi kierowcy. Albo sa niedomkniete albo to zasluga kiepskiego zdjecia albo tez faktycznie krzywo siedza. |
|
|
|
 |
anapol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2010, 21:46
|
|
|
Krzysiek ,
Dzięki za opinie ale zdaje mi ze te drzwi sa nie domknięte ..... Rozmawiałem z gościem (ponoć właściciel) i daje słowo że jest bezwypadkowy , tylko w czasie transportu uszkodzili mu maskę . Najbardziej mnie jednak martwi przebieg 38000 km ???? Nie chce zrobić sobie następnej wycieczkę (450 km w jedna stronę ) aby zobaczyć , ze to jedna wielka ściema .... |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2010, 22:13
|
|
|
anapol napisał/a: | Krzysiek ,
Dzięki za opinie ale zdaje mi ze te drzwi sa nie domknięte ..... Rozmawiałem z gościem (ponoć właściciel) i daje słowo że jest bezwypadkowy , tylko w czasie transportu uszkodzili mu maskę . Najbardziej mnie jednak martwi przebieg 38000 km ???? Nie chce zrobić sobie następnej wycieczkę (450 km w jedna stronę ) aby zobaczyć , ze to jedna wielka ściema .... |
Tak, jak mowilem wczesniej - foty kiepskie i niespecjalnie cokolwiek na nich widac. Teraz natomiast zauwazylem, ze wlasciciel pisze o xenonach. Hmmm - ale spryskiwaczy brak.
Czyli wersja amerykanska. Czyli swiatla symetryczne. Czyli do przerobienia, bo oficjalnie przegladu Ci nie podbija a i jak trafisz na sluzbiste gliniaza to moze Ci zabrac dowod rejestracyjny podczas rutynowej kontroli
No i cena - przeszlo 75k brutto za 2007 ? W tej cenie to juz krajowego diesla mozna szukac. O przebiegu sie nie wypowiadam, bo w niego watpie...
Tak, jak napisalem wczesniej - jesli interesuje Cie samochod - sprawdz jego VIN, jak nie bedzie zadnych niespodzianek i bedziesz nadal nim zainteresowan - zlec inspekcje rzeczoznawcy z okolicy Jablonnej i po klopocie |
|
|
|
 |
anapol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2010, 22:20
|
|
|
chodzi Ci o serwis ....?
A wiesz nie zauważyłem że to cena netto nawet nie pomyślałem o tym ....
Dzięki jeszcze raz - coraz wiecej sie uczę ....hahhaha, tylko szkoda ze tak późno |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2010, 22:26
|
|
|
anapol napisał/a: | chodzi Ci o serwis ....? |
Nie.
Nie chce byc posadzony o kryptoreklame, dlatego powiem tak - o forum na ktorym znajdziesz ludzi od takich spraw pisalem juz wczesniej - przejrzyj moje wczesniejsze posty to znajdziesz info co i jak.
Sam kiedys korzystalem z uslug takiego czlowieka, samochodu co prawda summa summarum nie kupilem, ale raport, jaki dostalem od rzeczoznawcy byl profesjonalny. Jak chcesz - to napisz do mnie PW i podaj swojego maila - moge Ci ten raport przeslac - zobaczysz jak rzeczoznawca podchodzi do tematu |
|
|
|
 |
anapol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2010, 22:32
|
|
|
rozumiem ...:)
podaję maila i z góry dzieki : piotr.polanski@wp.pl
Pozd. |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-03-2010, 22:32
|
|
|
anapol napisał/a: | Nie było zadnych problemów , dał go ( JA4MT31X17Z012180) |
wg carfaxa autko mialo jednak wypadek a moze nawet dwa
lipa, tak jak sie spodziewalismy, kolejne bezwypadkowe auto ze stanow
Niestety nie da sie wejsc w detale Trzeba zaplacic |
dab
 |
|
|
|
 |
anapol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2010, 23:14
|
|
|
Dab a podrzucisz linka gdzie to sprawdzałeś...???
Ja dzisiaj sprawdzałem na carfax i nie pokazał wystrzału poduszek ( to było za darmo ) tylko 7 rekordów ale nie wiem jakie ..... ? |
Ostatnio zmieniony przez anapol 22-03-2010, 23:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

|