|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z napedem w starej elce 02r |
Autor |
Wiadomość |
zuczek-L200
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-03-2010, 17:47 problem z napedem w starej elce 02r
|
|
|
Witam.
Panowie potrzebuje pomocy. Po jeździe po polu na 4L, następnego dnia jadąc na 2H usłyszałem skrobanie, stukanie dochodzące z przodu auta (na luzie i na biegu), gdy się zatrzymałem i poruszałem dźwignią od reduktora dźwięk zniknął ale zaczęła migać kontrolka od napędów.
Co to może być?? |
|
|
|
 |
Darwin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:38
|
|
|
Witam. Miałem to samo. Miga, abo się nie chce włączyć napęd albo wyłączyć. Usterka polegała na tym iż nie dochodziło podciśnienie do włączania lub wyłączania(w twoim przypadku to drugie) sprzęgiełka. Patrząc na auto na lewym błotniku są elektrozawory, musisz sprawdzić czy do nich i w zależności od zapiętego lub odpietego napędu odchodzi podciśnienie, w moim przypadku zacięły się, wymontowałem, dałem troche odrdzewiacza, smaru w sprey... i dzała. |
|
|
|
 |
zuczek-L200
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-03-2010, 20:27
|
|
|
Dzięki za odpowiedz.
Wymontowałem czujnik od kontrolki, poruszałem nim i popsikałem smarem i jest ok, ale zaworki też sprawdzę. |
|
|
|
 |
|
|