Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
09-06-2010, 22:27
Lancer vs. Reszta Swiata.
Autor Wiadomość
macior 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8cvt'10,Micra1.0cvt00
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2010, 13:48   

jaca71 napisał/a:
Przecież ten paskowy jest czytelniejszy i bardziej praktyczny, łatwiejszy do przełożenia wciśnięcie gazu na spalanie
szkoda tylko że ma skalę linową a nie dajmu na to jakąś niby-logarytmiczną i efekt taki, że czy kręcisz 2000 czy 5000 to tak samo się wysuwa, czyli na maxa

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 25-03-2010, 13:53   

macior napisał/a:
szkoda tylko że ma skalę linową

Przełącz sobie kilometry z litra lub mile z galona. Wtedy ekonomizer działa odwrotnie (czym dłuższy pasek tym mniejsze spalanie) i jest bardziej dokładny w pokazywaniu :)

Pablolot 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Inv.2010
Wysłany: 26-03-2010, 13:02   

Witam,
ze swojej strony dodam, że przed kupnem Lancera odwiedziłem również salon Chevy i przymierzałem się do Cruza. Wszystko mi się podobało, w tej samej cenie co Sportback 1.8 PB moglem kupic 150KM Chevy z dieslem, wygląd (design) ogólnie na + wszystko mi się podobało póki nie spróbowałem uruchomić auta. Aby włożyć kluczyk do stacyjki musiałem (tym kluczykiem) podważyć kawałek plastiku który zasłaniał mi otwór do kluczyków, tak były spasowane te plastiki, po tej akcji szukałem już tylko niedoróbek i niedociągnięć. Prawdopodobnie gdyby nie ten incydent w salonie wybrałbym ten model.

A tak jestem zadowolony z Misiaka ;)

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 30-03-2010, 13:28   

Jako forumowy malkontent ;) dorzucę trzy grosze na pocieszenie... Wczoraj oglądałem Forda Kuga i szczęka mi opadła jak zobaczyłem,że koło zapasowe obłożone jest kaształtkami z czarnego styropianu (sic!) :badgrin: a osłona drzwi bagażnika odstaje na środku jakiś 1cm bo ktoś pożałował jednej spinki za parę groszy... Byłem też na jeździe próbnej Toyotą Rav 4 i tam plastiki w środku takie same jak w Lancerze a auto za ponad 100.000zł... A jak ktoś twierdzi,że Lancer jest ospały zachęcam do jazdy w/w autem w dieslu z automatem (2,2l 158 KM).Po wciśnięciu gazu myślałem,że coś się zepsuło :badgrin: wracając do domu Lancerem stwierdziłem,że to rakieta :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi