Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] KOŁA Jakie opony???
Autor Wiadomość
antofima
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2009, 21:28   Opony zimowe

Nie ubłagalnie zbliża się sezon zimowy i przymierzam się do kupienia opon zimowych. Byłem już zdecydowany na GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ 86 T ale gość w sklepie zdecydowanie mi je odradził twierdząc, że w takim aucie jak mój MISIU będą się źle ścierały na tylnej osi (opowiedział jak klient zamontował je do Skody SuperB i były do wywalenia po jednym sezonie!!!na tylnej osi). Jednocześnie polecił mi MICHELIN ALPIN A3. Co o tym sądzicie? Jakie opony zimowe polecacie do MSS?

mirekW 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.6.FAMILY 2003r
Wysłany: 04-04-2010, 18:48   

WITAM
Planuje zakup nowych oponek na sezon letni i mam jedna propozycje ze wzgledu na cene
BARUM BRAVURIS 2-mam pytanko czy ktos na takich jezdzi i jakie sa w uzytkowaniu.Bardzo prosze o porade

pozdrowienia
mirek

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2010, 12:38   

ja jeździłem - nie polecam - miałem barum bravuris - ale bez tej 2 - może się coś zmieniło (widzę inny bieżnik) - miałem dokładnie z takim bieżnikiem

http://opony.motoskansen....10699,5,i2.html

na wodzie to było istne lodowisko - moi dwaj znajomi też mieli te opony i mówili to samo

kupiłem takie
http://opony.motoskansen....28267,5,i2.html

jaki masz rozmiar felgi??

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2010, 13:59   

bazkomp napisał/a:

kupiłem takie
http://opony.motoskansen....28267,5,i2.html

rowniez na nich jezdze, ogolnie jestem zadowolony, tylko ze ostatnio jechałem po takim hmm... niewyjezdzonym asfalcie - wystające kamyczki itd... jadąc 90-tką w 4 osoby dość mocno huczało... na szczescie na "normalnym" wsio wrocilo do normy ;)

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 13-04-2010, 16:30   

Ja od 15-20k km jeżdżę na Michelinach energy saver - jestem mega zadowolony. Szczególnie plusują na mokrym. Polecam, zwłaszcza że cenowo nie powalają z nóg, ja kupiłem za ok. 200PLN/szt.

przemir 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 14-04-2010, 00:03   

hehe - czytalem kiedys topik o pizzeriach w piasecznie i tak jeden zachwala ta drugi mowi ze fuj i zachwala inna - tak samo jest w takich topikach

mialem fuldy caraty /co to za rozmiar 165?? to tylko przyklad?/ - bardzo fajne oponki taki zloty srodek nie da sie na nie powiedziec zlego slowa ale nie zachwycaja
micheliny energy dla mnie tragedia na mokrym bo na suchym to wiekszosc opon daje rade - uniroyal rainsport na mokrym pokazuja mega rogi / ale ja mam inne cele zwiazane z SS - on ma mi wozic dupe wlasnie po mokrym bo jak jest ladnie to smigam na moto. a juz nazwa opony mow ze w deszczu winny dac rade :lol:
terez SS kupilem a na nim przod Frigo tyl Navigator - o takiego shitu to jeszcze nie mialem :D a wiem ze sa tacy co chwala
nie wiem co kupic jak znajde w dobrej cenie to uniroyale jezdzac codziennie caraty

mysle ze najwazniejsze to to zeby opona byla nowa nowa /nie nowa przelezana/ itp pozniej nalezy sprawdzic jakie w jakich warunkach ma slabsze dni i w tych "dniach" bardziej uwazac.

a ostatnio do motocykla kupilem opony w www.netcar.pl - zrobilem juz 2k km i wszystko gra, oponki swieze bo tyl z 0610 przod 4509

pozdr

jerk1 
Forumowicz
jerk1

Auto: Space Star2004 1,6;
Wysłany: 16-04-2010, 17:36   

Ja kupiłem TOYO PROXES- po przeczytaniu dużej ilości opinii o nich, uważam że są b.dobre.

Odpowiedz do tematu