Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:35
[MSS ALL] KAROSERIA Spryskiwacz tylnej wycieraczki
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-12-2006, 11:59   

dlugiad napisał/a:
można demontować cały zderzak ale lepiej zdemontowac tylko nadkole. 4 czy 5 srubek do tego kilka zatrzasków i wszystko czego potrzebujesz masz na wierzchu. Pompki są osadzone na ściance zbiornika od strony koła, wiec demontaz całego zderzaka ułatwi nam dostęp do interesujacych nas rzeczy ale i dodatkowo przysporzy kupe roboty :)
No to już faktycznie kwestia wyboru co łatwiej i szybciej się demontuje.
Akurat miałem swego czasu Speja bez zderzaka i zbiornik ten był ładnie wyeksponowany - stąd moja sugestia.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

pgrygiel
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 12:25   

Własnie dzisiaj wymieniałem pompkę spryskiwacza tylnego zajelo mi to ok. 1 godziny na spokojnie. Pompkę kupiłem od TICO za 9zł.Idealnie pasuje. wystarczy odkręcić nadkole . :lol:

siemka
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2006, 20:19   

pgrygiel napisał/a:
Własnie dzisiaj wymieniałem pompkę spryskiwacza tylnego zajelo mi to ok. 1 godziny na spokojnie. Pompkę kupiłem od TICO za 9zł.Idealnie pasuje. wystarczy odkręcić nadkole . :lol:

....co jeszcze pasuje od TICO do SPACE STARA ????????

dzik087
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2007, 21:16   

witam mam ten sam problem z tylną pompką spryskiwacza 18 gdi 99r spotkałem kolesia w aso co załatwia pompki koszt to około 45zł twierdzi że to zamiennik .ale teraz czytając że od tiko pasuje to zaczynam się zastanawiać czy to nie jest ta tylko 15zł droższa ,w czwartek będę gadał z kolesiem to dam znać jaka jest różnica.

MARIO
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2007, 21:49   

Tak z ciekawości i na przyszłość - gdzie znajduje się pompka do tylnego spryskiwacza? Domyślam się że obie pompki znajdują się przy zbiorniczku. Chyba ? Bo np peugeot 205 ma dwa zbiorniczki jeden w bagażniku, drugi z przodu w komorze silnika i każdy ma swoją osobną pompkę.

el.komendante
[Usunięty]

Wysłany: 28-05-2007, 22:06   

na 100 procków od forda ściery vel sierry sam wymieniałem lepszy niż oryginał 20 parę złotych i musi działać

pozdrawiam !!! :lol:

[ Dodano: 28-05-2007, 22:24 ]
pompki znajdują sie bodajże pod zbiorniczkiem płynu po przewodach jak po kłębku nie miałem pod ręką kanału wiec sie trochę nagimnastykowałem są bodaj że obok siebie
najlepiej wymontować pompkę i wziąć ja na wzór bo jak dobrze pamiętam są prawe i lewe ale jest jeszcze wtyczka od zasilania dostępne pewnie w każdym sklepie z częściami
20 -30 pln

ps.jak rozłączysz wężyki od pąpki to lepiej żeby w zbiorniczku nie było za dużo płynu bo będzie szkoda wiem co mówię !!!

pozdrawiam : :supz: :supz: :supz: :supz:

co_hipi
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 11:11   Czesci tylko w Barcinie

WITAM
Sprawa jest mi znana ,ja poprostu kupilem urzywke , wymiana bardzo prosta trzeba obluzowac badz wycoagnac prawe nadkole ,pompki (bo sa dwie) sa wciskane na gumkach jesli szukacie czesci do SS daje wam namiar na czesci wczoraj bylem u nich i widzialem dwa SS Barcin obok Bydgoszczy tel 501-800-736 mysle ze nie bedzie zdzierstwa.
Auto Kapral jest takze na allegro
http://www.allegro.pl/ite...kie_czesci.html
wczoraj zakupilem u nich wlacznik dzielony do swiatel przeciwmgielnych przednich i tylnych,do tego sciemniacz podswietlenia zegarow , oraz wlacznik wycieraczki z pokretlem czasowym z wersji Comfort za wszystko zaplacilem 100zl wiec rewelacja .

pgrygiel
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2007, 13:58   

POMPKA NAPEWNO PASUJE OD TICO SAM WYMIENIAŁEM

Misiek79 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Wysłany: 26-02-2010, 02:01   

Tutaj na forum znalazlem,ze pompka spryskiwacza pasuje od Tico. NIE PRAWDA!!! Chyba,ze sa rozne rodzaje. Bylem w sklepie fiat/daewoo i nie pasowala dysza ktora wchodzi w zbiorniczek (pod innym katem i za duza srednica). Pojechalem do kolegi co ma sklep z czesciami i znalazl mi w katalogu inter carsu pompke od jakiegos Opla. Fakt,ze byly 2 albo 3 rodzaje (katalog Inter Carsu ma rysunki takze trzeba sie pofatygowac, wziac w reke swoja pompke i jechac). Ja kupilem ja po rabacie za 36PLN:) tak 36 zl. To byla pompka firmy FB (Febi Bilstein). Mozna dac taka sama na przod i tyl. Przy podlaczaniu prosze zwrocic uwage na biegunowosc-jak jest slaby strumien to zamienic kabelki. Miejscie czyste szyby:) za niewielkie pieniadze. Jesli ktos bedzie chcial moge sie pofatygowac i sprawdzic nr katalogowy tej pompki.

maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
  Wysłany: 26-02-2010, 20:28   

Witam i potwierdzam pompka pasuje od tico zmienione zostały obie :arrow: pompka na przód lekka przeróbka wtyczki a tak wszystko gra :lol:

przemir 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 07-04-2010, 13:56   

dobrze zrozumialem ze mamy w pojemniku na plyn 2 pompki - 1 przyd druga na tyl? bo wlasnie padl mi przod a tyl dziala. zaczolem poszukiwania od zbiornika z tylu ale nie znalazlem :D

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 07-04-2010, 14:30   

przemir, dobrze rozumiesz. Zbiornik jest z przodu, a dostęp jest po zdjęciu prawego nadkola.

przemir 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 07-04-2010, 14:38   

dzieki serdeczne,

Odpowiedz do tematu