|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Regulacja zaworów... problem |
Autor |
Wiadomość |
PhoenixLBN
Mitsumaniak

Auto: colt 1.3 GLi '93
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-04-2010, 23:30
|
|
|
Trochę odświeżę temat.
Zaznaczę że jestem zielony w tych sprawach ale też mnie czeka regulacja zaworów.Akurat regulacje zrobi mi ktoś kto się na tym zna, lecz mam inne pytanie z tym związane. Co trzeba lub przydało by się wymienić przy regulacji? Wiem że uszczelkę pod pokrywą na pewno (bo zauważyłem że cieknie z pod niej olej), ale czy są tam jeszcze jakieś uszczelki np. zaworów czy coś takiego? I czy po regulacji zaworów resetować kompa i uczyć go pracy na nowych ustawieniach?
A i jeszcze jedno pytanie bo widziałem na allegro uszczelki pod pokrywę i zauważyłem że jest bardzo duża rozbieżność cenowa od ok. 10zł do ok. 60zł jaką najlepiej wybrać? Bo podejrzewam że to że jest droższa to wcale nie musi oznaczać że lepsza. |
_________________ 02074/KMM |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 09-04-2010, 06:23
|
|
|
PhoenixLBN, przy regulacji wymień sobie tylko uszczelkę pod deklem. Uszczelniaczy nie wymienisz tak prosto. Poczytaj o tym na http://www.mitsubishifan.webpark.pl
Resetu nie trzeba robić a uszczelkę bierz renomowanej firmy a nie jakieś próchna z IC |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|