Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero Pinin 1.8GDI 3D
Autor Wiadomość
Sokon 
Nowy Forumowicz

Auto: Ford Focus Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2010, 15:51   Pajero Pinin 1.8GDI 3D

Witam,

czytam forum i tak się zastanawiam nad samochodem i najbardziej pod pasowało mi Pajero Pinin 1.8GDI 3D.

Szukam samochodu do którego będę mógł zapakować, żonę, dwa nie duże psy i powiedzmy jeden góra dwa plecaki turystyczne a następnie udać się np w góry, zostawić samochód na parkingu połazić i wrócić. Poza tym dojazdy do pracy wyłącznie miasto. Reasumując 90% jazdy to miasto, 10% jazdy to jazda po drogach nie asfaltowych :-) (żadnego offroad'u).

Znalazłem kilka ofert na allegro, poproszę o opinię szanownego grona, czy waszym zdaniem taki samochód zaspokoi moje chyba niezbyt wygórowane wymagania.

Pozdrawiam.

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 13-04-2010, 13:32   

ale skoro żadnego offroadu, to po co Ci auto terenowe? psy i do kombi się zmieszczą.

Sokon 
Nowy Forumowicz

Auto: Ford Focus Kombi
Wysłany: 14-04-2010, 12:04   

Może, źle się wyraziłem, mi offroad kojarzy się z rajdami terenowymi i katowaniem samochodu na wertepach, a ja takich atrakcji nie planuję :-) , teraz jeżdżę kombiakiem i wiem, że jak wjeżdżam w las to może się to skończyć nawet przy bardzo delikatnej jeździe np. jak to miało miejsce pół roku temu uszkodzeniem tłumika. Druga rzecz to to, że proporcje podane w pierwszym poście trochę się zmieniają, bo co raz częściej jeżdżę jednak po drogach bez utwardzonej nawierzchni (wertepach).

[ Dodano: 21-04-2010, 02:18 ]
Oczytałem się o Pinin'ie na tyle dużo, że już sobie sam poradzę. Nie czekam dłużej na ten pogrom postów, szukam sam, podzielę się wrażeniami jak już kupię.

Odpowiedz do tematu