Kubica w F1 - po raz pierwszy pojedzie na GP Węgier!!! |
Autor |
Wiadomość |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-09-2006, 15:51
|
|
|
miło poczytać newsy na stronie BMW Sauber No wedlug tego tylko Alonso wcześniej zaczynał |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 12-09-2006, 10:35
|
|
|
Wszystkie włoskie gazety podkreślają dżentelmeńską postawę Kubicy, gdy przy wyjeździe z pit-stopu przepuścił mistrza świata Fernanda Alonso.
Cytują słowa Polaka: "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata".
Ta wypowiedź zachwyciła włoskich komentatorów. Piszą, że to dowód dojrzałości, skromności i szacunku dla zasad fair play, których od Kubicy mogliby się uczyć starsi i bardziej doświadczeni kierowcy.
Więcej w "Rzeczpospolitej"
Cytat za Onet.pl |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 20:35
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Ta wypowiedź zachwyciła włoskich komentatorów. Piszą, że to dowód dojrzałości, skromności i szacunku dla zasad fair play | Sie włoskie pismaki nabrały na chwyt marketingowy Kubicy. Nie mógł wyprzedzić Alonso, to powiedział że go puścił. Chapeau! Widać chłopak nie tylko na torze jest dobry.
igi napisał/a: | ludziska mieli radyjka i cały czas nasłuchiwali jak idzie Robertowi | Też tylko słuchałem w radiu, i kląłem RMF. Przed wyścigiem jakaś niunia bredziła coś o aerodynamice, a potem co się włączyła to powtarzała że Kubica jedzie trzeci. Ani słówka kto przed nim, kto za nim, jakie różnice, gdzie Schumi, gdzie Alonso itp. Po wyścigu też nie raczyła zapodać nic o innych zawodnikach. A potem się narzeka na powstawanie kubicomanii. |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 20:55
|
|
|
Kubica powiedział "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata "nieżle zabajerzył , ale fair play zachował się |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-09-2006, 20:57
|
|
|
dager napisał/a: | Kubica powiedział "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata "nieżle zabajerzył , ale fair play zachował się |
Powiem to tak - o ile żaden w Nas nie nazywa się Kubica to nie wie jak było naprawdę. Ponieważ Prawo opiera się na zasadzie domniemania niewinności jak dla mnie powiedział prawdę. A sugestie że zrobił to pod publiczkę są typowym przykładem "czepiania się". |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 21:31
|
|
|
Hubeeert, bardzo możliwe że Kubica odpuścił i wcale nie przeczę że powiedział samą prawdę. Ale widać było że gdy obaj na końcu pit stopu wcisnęli, to Alonso wyraźnie odchodził. Kubica musiałby zagrać bardzo ostro by się przed niego wcisnąć, i pewnie dlatego uznał że nie warto / nie wypada.
A poza tym pewnie widział że renoofka i tak zaraz się rozkraczy, więc po co ryzykować starcie "wręcz". |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 21:38
|
|
|
Alek napisał/a: | A poza tym pewnie widział że renoofka i tak zaraz się rozkraczy, więc po co ryzykować starcie "wręcz". |
na konferencji prasowej powiedzial ze widzial ze cos niedobrego dzieje sie z silnikiem reno i dlatego przy dojsciu do szykany jechal od wewn a nie od zewn pierwszego zakretu, dzieki temu unikna wjechania w plame oleju co nie ominelo masse. |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 21:48
|
|
|
Nie znam sie za bardzo na F1 ale wydaje mi sie ze na powtorce bylo widoczzne ze Kubica odpuscil i dal Alonso odjechac juz przy wyjezdzie na tor. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 13-09-2006, 08:40
|
|
|
Marudzicie .... ja myślę że nowy Mistrz F1 nam się rodzi i tyle.
To jest sport motorowy i w tym przypadku poza umiejętnościami zawodnika zawsze wchodzi w grę sprzęt. Schumacher najprawdopodobniej zostanie mistrzem w tym roku, ale zwróćcie uwagę, że gdyby nie silnik w ostatnim wyścigu oraz źle dokręcone koło w poprzednim to Alonso miałby jeszcze ponad 10pkt przewagi i wtedy Schumacher niemiałby już tak łatwo.
... a Wy się czepiacie Kubicy ... dla mnie to przyszły mistrz biorąc jeszcze pod uwagę to jakie osiąga wyniki i to że jeździ w teoretycznie gorszym bolidzie i gorszym zespole - KUBICA TO WIELKI ZAWODNIK - BOJOWNIK |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 13-09-2006, 08:44
|
|
|
borecki napisał/a: | wydaje mi sie ze na powtorce bylo widoczzne ze Kubica odpuscil i dal Alonso odjechac juz przy wyjezdzie na tor |
Przydałaby się powtórka z tą graficzną prezentacją wciśnięcia pedału gazu. Wtedy możnaby wnioskować.
Ale z pitu wyszedł ostro - prawie przykleił się do Alonso |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2006, 09:26
|
|
|
akbi napisał/a: | Marudzicie .... ja myślę że nowy Mistrz F1 nam się rodzi i tyle. |
nie marudzimy... dyskutujemy to samo zreszta napisalem kilka postow wyzej |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 15-09-2006, 18:40 Kubica w F1
|
|
|
gazeta.pl napisał/a: | "Nie zamierzałem przepuszczać Alonso. Chciałem utrzymać trzecią pozycję, ale Fernando założył nowe opony, a ja nie. Dzięki temu miał lepszą przyczepność przy wyjeździe z pitstopu. Udało mu się również szybciej wyłączyć ogranicznik prędkości" - wyjaśnił Kubica. |
Raz mówi tak, raz tak
Czyli nie założył nowych opon w 2 pitstopie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|