Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Używany Outlander tylko z gwarancją !
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-04-2010, 20:08   

ZbigniewD napisał/a:
A jeśli mielibyście wskazać najgorzej wykonane auto europejskie? Które z nich najbardziej Waszym zdaniem zasługuje na ten "zaszczytny" tytuł? Nie ukrywamy, że my mamy kilku faworytów. Alfa Romeo GT, Dodge Journey, Renault Thalia czy chociażby Mitsubishi Outlander. Czekamy na Wasze propozycje.

Nie zapomniałeś do tego grona dodać jeszcze Syreny Bosto, Wartburga i Żiguli? :twisted:

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2010, 21:26   

mitsu00 napisał/a:
Żiguli?
Ładę 2106 1500s znacznie lepiej wspominam niż Outlandera. 8 lat nią jeździłem - w sumie ok. 200kkm przejechała u mnie.

ZbigniewD 
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
Wysłany: 18-04-2010, 23:38   

Niva to każdego suva przeżyje ,miałem kiedyś przez 15 lat i nie było na nią kozaka poza rdzą :cry:

kuzior 
Forumowicz

Auto: Outlander II Intense+ 2007
Wysłany: 19-04-2010, 01:13   

13zbyszek13 - to czemu część osób twierdzi, że słyszy taki dźwięk po wyłączeniu a inni nie ?
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem. To pojawiło sie po ostatniej wizycie a ASO, gdy robili mi głowicę. Z tego co rozumiem cały silnik rozbebeszyli.
Jade teraz na wymianę czujnika EGR (kolejny raz - wymienili już raz we wrześniu albo sierpniu !) i poproszę ich o sprawdzenie.

ZbigniewD 
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
Wysłany: 19-04-2010, 01:33   

nic nie działa po wyłaczeniu samochodu

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 20-04-2010, 10:14   

kuzior napisał/a:
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem

ja parkuję też w garażu i po wyłączeniu samochodu jak odchodzę od niego coś pod maską zaszumi i koniec.W porzednim ML miałem identycznie tylko sporo głośniej

słoń
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2010, 18:36   

witajcie koledzy.wprawdzie nie to samo auto i nie ten sam silnik ale tez po wylaczeniu silnika przez 5 sek. cos tam cwierka i puka.po prostu TTTM

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 22-04-2010, 06:50   

kuzior napisał/a:
13zbyszek13 - to czemu część osób twierdzi, że słyszy taki dźwięk po wyłączeniu a inni nie ?
Ja parkuję w garażu i od ponad roku nic takiego nie słyszałem. To pojawiło sie po ostatniej wizycie a ASO, gdy robili mi głowicę. Z tego co rozumiem cały silnik rozbebeszyli.
Jade teraz na wymianę czujnika EGR (kolejny raz - wymienili już raz we wrześniu albo sierpniu !) i poproszę ich o sprawdzenie.

od czego jest ten czujnik EGR. jest to jakaś awaryjna część bo w kilku postach spotkałem sie z wpisami ze została wymieniona.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 22-04-2010, 11:22   

jorzyk1976 napisał/a:
od czego jest ten czujnik EGR.

Ciekawe czy chodzi o czujnik czy o cały zawór EGR... Awaryjna bo ma bezpośredni kontakt z gorącymi spalinami ale niestety nie cały czas-zdaje się,że właśnie nie wytrzymuje tej nieregularnej pracy.
Za wikipedią: "System recyrkulacji spalin (EGR – od ang. Exhaust Gas Recirculation) – jeden z kilku stosowanych systemów zmniejszenia zanieczyszczeń w spalinach"
Dzięki Wam ekolodzy! :evil: :evil:
W Oplach na potęgę zaślepiają ten zbytek łaski....

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2010, 11:40   

słoń napisał/a:
witajcie koledzy.wprawdzie nie to samo auto i nie ten sam silnik ale tez po wylaczeniu silnika przez 5 sek. cos tam cwierka i puka.po prostu TTTM

U mnie (2,2) po wyłączeniu silnika przez kilkadziesiąt sekund coś jeszcze piszczy pod maską. To jest taki cichy i wysoki pisk, jak przetwornica WN w Rubinie :)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 22-04-2010, 12:16   

venglin napisał/a:
mnie (2,2) po wyłączeniu silnika przez kilkadziesiąt sekund coś jeszcze piszczy pod maską.

Ale u Ciebie czyli w silnikach 2.2 geometria turbiny jest sterowana silnikiem elektrycznym i przy wyłączaniu silnika wchodzi w tryb samooczyszczania-było juz to wałkowane...

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 22-04-2010, 13:27   

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jeśli robisz w białymstoku to prześwietlą ci cale auto i jeszcze silnik umyją
konkretnie w Grafixie bo tam są dwa. Tylko ogarnij trochę samochód, bo wyjdziesz tak jak ja na flejtucha, jak będziesz go odbierał.

ten drugi serwis jest na ul. andersa i tez jest Grafixa czy inny?. który jest lepszy?

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 22-04-2010, 14:38   

jorzyk1976 napisał/a:
który jest lepszy?
nie wiem, który jest lepszy, bo nie byłem w obydwu. Ale obsługa w Grafixie mi odpowiadała :) , chociaż samo hasło ASO Mitsubishi raczej negatywnie mnie się kojarzy :( . Jak widać mitsu00 też był zadowolony.

Odpowiedz do tematu