Chip tuning Kraków. |
Autor |
Wiadomość |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2009, 09:24 Chip tuning Kraków.
|
|
|
Najlepiej metodą, która nie zmienia licznika programowań, do tego robią to dobrze tanio i solidnie. Najchętniej Kraków i okolice. |
|
|
|
 |
Deluvian [Usunięty]
|
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 21-04-2010, 16:40
|
|
|
Witam
czy ktoś modyfikował 2.0 w krakowie ? w w/w firmie |
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 21-04-2010, 16:42
|
|
|
http://www.ttc.pl/
ten licznik programowań to jest jeden parametr w mapie ,który każdy tuner usunie bez problemu ,ale oczywiście zaraz tutaj napisze ci ktoś że jest to niemożliwe i zaraz wykryją program przy awarii spryskiwacza |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 21-04-2010, 16:47
|
|
|
A wiesz może ile tam kosztuje taka usługa zwiększenia mocy
[ Dodano: 21-04-2010, 16:52 ]
A . Znalazłem 2400zł troszke przesada |
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 21-04-2010, 16:55
|
|
|
2.0 tdi bedzie taniej |
|
|
|
 |
wowo
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
|
Wysłany: 21-04-2010, 21:05
|
|
|
Problem z TTC jest taki, że cena nie obejmuje hamowania samochodu ponieważ mają hamownię na jedną oś, a OII nie da się tak zhamować nawet na 2WD - bo (podobno) wał cały czas podaje moment na tylny dyfer i możnaby go spalić. Tak twierdzi Pan z TTC. |
_________________ W końcu dojrzałem - Outek to optymalny wybór |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 21-04-2010, 23:22
|
|
|
wowo napisał/a: | Problem z TTC jest taki, że cena nie obejmuje hamowania samochodu ponieważ mają hamownię na jedną oś, a OII nie da się tak zhamować nawet na 2WD - bo (podobno) wał cały czas podaje moment na tylny dyfer i możnaby go spalić. Tak twierdzi Pan z TTC. |
I ma rację.
ZbigniewD napisał/a: | ten licznik programowań to jest jeden parametr w mapie ,który każdy tuner usunie bez problemu ,ale oczywiście zaraz tutaj napisze ci ktoś że jest to niemożliwe i zaraz wykryją program przy awarii spryskiwacza |
Hehe, był już jeden u mnie, któremu wydawało się, że oszukał MUTa III, miał rację - wydawało mu się (za to jak spalił buraka, kiedy mu powiedziano a on się tak ładnie zarzekał ) Ale jasne, jak ktoś nie szuka - nie znajdzie
Ad meritum - o ile ma się świadomość utraty gwarancji to polecam Masters'a w Wawie. Gość kumaty i wie co robi. Więcej nie napiszę
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2010, 08:10
|
|
|
Jackie napisał/a: | o ile ma się świadomość utraty gwarancji to polecam Masters'a w Wawie. |
eee zawsze mozna wgrac serie
a ja polecam Rogal z MRMotors, ma chlopak hamownie na 4WD i robi dobre i tanie programy. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 22-04-2010, 10:41
|
|
|
Jackie, pewnie tuner zapomniał o tej jednej fladze i zapewnił klienta że komp nic nie wykryje ,zresztą można wgrać sobie serie i tyle .
Mnie zastanawia jedna rzecz czemu piszesz z triumfem że MUT wykrył ta modyfikacje a klient spalił buraka ??Jak w ten sposób traktujesz swoich klientów to gratulacje .
Trochę tych modyfikacji miałem wgrywanych i żaden serwis nie cieszył się jak dziecko że je wykrył i może mnie straszyć utratą gwarancji,jednak do standardu europejskiego to jeszcze polskim ASO i ich właścicielom sporo brakuje . |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 22-04-2010, 12:00
|
|
|
gigant87 napisał/a: | ZbigniewD, kto oszukał? Jackie czy klient? | a gdzie ja napisałem o oszukaństwie ??? |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 22-04-2010, 12:16
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | Mnie zastanawia jedna rzecz czemu piszesz z triumfem że MUT wykrył ta modyfikacje a klient spalił buraka ?? |
Bo nie lubię cwaniactwa i łgania mi w żywe oczy. Może dlatego.
ZbigniewD napisał/a: | Jak w ten sposób traktujesz swoich klientów to gratulacje . |
Dziękuję. Jak na razie, odpukać, nie mogę narzekać a i klienci jakoś strasznie nie psioczą
ZbigniewD napisał/a: | Trochę tych modyfikacji miałem wgrywanych i żaden serwis nie cieszył się jak dziecko że je wykrył i może mnie straszyć utratą gwarancji |
W rozumieniu prawa jesteś przestępcą a konkretnie podpada to pod wyłudzenie nienależnych korzyści (o ile oczywiście dokonywałeś napraw gwarancyjnych).
ZbigniewD napisał/a: | jednak do standardu europejskiego to jeszcze polskim ASO i ich właścicielom sporo brakuje . |
Wiesz, pojeździłem nieco po świecie, pomieszkałem w kilku krajach i poznałem kilku właścicieli ASO poza Polską i powiem Ci tak - nie mam kompleksów. Jasne, zawsze jest się czego uczyć ale i chłopakom za zachodnią granicą paru rzeczy brakuje, więc tworzenie mitów o super-hiper-mega ASO poza PL to bzdura.
Ewidentnie masz problem, ja w życiu problemy rozwiązuję i nie płaczę w rękaw każdemu kogo spotkam a takie odnoszę wrażenie czytając Twoje posty. Zmień auto (biorąc pod uwagę opis: XC 90, X5 finansowo dasz radę) i będzie po problemie. A jak się córka nie zgadza - to przyciągnij do PL jedno z Twoich aut i nie marudź bo nie da się już tego słuchać. Jako człowiek inteligentny (a tak domniemuję) podejmowałeś decyzję, na czymś się oparłeś więc negując teraz swoją decyzję - negujesz również logiczne myślenie, o to chodzi?
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 22-04-2010, 12:16
|
|
|
Słyszałem dobre opinie o Masters tyle że firma z Warszawy a ja szukam w Krakowie. Chyba się zdecyduję na V-tech a i ceny mają w miarę zjadliwe. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 22-04-2010, 12:26
|
|
|
jak padł mi amortyzator to wyłudziłem od Volvo 400 euro bo miałem wgrany program tak ???zapewne remap przyspieszył zużycie tego elementu
możesz poprzeć swoją teorie jakąś ustawą z KK??
Kupiłem samochód to wymagam do tego jestem przyzwyczajony , płace wymagam a nie pale buraka. |
|
|
|
 |
|