Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Światła tylne przeciwmgielne w lancerze z USA 2.4 aut
Autor Wiadomość
tomala 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2010, 11:07   Światła tylne przeciwmgielne w lancerze z USA 2.4 aut

Witam wszystkich! Problem pojawił się znienacka, bo do tej pory, a jeżdżę nim już 4 latka, jak jechałem na przegląd rejestracyjny nie robili problems. Ostatnio w zeszłym roku diagnosta zasugerował mi, że powinienem mieć fabryczne (lub inne) swiatła tylne przeciwmgielne. Oczywiście ja ich nie miałem, tylko przednie. Stąd pytanie dot. zamontowania tylnego światła przeciwmgielnego: Czy ktoś wie jak można je podłączyć? Czy musi być osobny wyłacznik na przód i na tył? jest to wersja amerykańska, więc nie ma w tylnych zderzakach lamp przeciwmgielnych fabrycznych jak w wersjach eur. Pozdrawiam Tomek

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-04-2010, 11:17   

Powinien być osobny wyłacznik, lapma przeciwmgielna zamontowana z lewej strony zderzaka tylnego. Dobry elektryk zrobi ci instalacje i montaz lampki w ok 2h, mozna dokupic lampke montowana na ramce w zderzaku, tylko trzeba umiejętnie wykroic utwór a ramke lampki, wygląda wtedy estetycznie.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

tomala 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 20-04-2010, 19:16   

Witam ponownie! A czy ktoś się orientuje, czy we wszystkich (usa, eur, rus) lancerkach jest instalacja do świateł przeciwmgielnych, bo czytając instrukcję po rosyjsku wszystko widać. Nie wiem tylko, czy w moim jest fabrycznie połozona, bo świateł nie ma w zderzaku, ani nawet wyłacznika. Chyba potrzebny mi jest jakiś przekaźnik (jaki?), wyłacznik podwójny, bo ja mam pojedynczy, i lampka. Pozdrawiam Tomek

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 20-04-2010, 19:31   

Ja mam w lewym świetle cofania naprane czerwonych diod i pociągnięty ordynarnie kabel do deski, plus do zasilania z bezpiecznikiem bezpiecznikiem. Przycisk na desce z pomarańczowym podświetlaniem (musi być sygnalizacja załączenia) i gra gitara. Na przeglądzie mlaskali (mam też niesymetryczne światła przednie) że super zrobione. A podczas jazdy nie używam bo jeszcze mgły nie spotkałem coby widoczność była poniżej 50m :)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 22-04-2010, 21:54   

Ja mam zamiast orginalnej żarówki 5W z lewej strony wstawioną żarówkę 5W21 - i pociągniety 1 kabel pod kierownicę + włącznik - lampa jest orgialna i bez problemu wszystko dziala.

Czas może na Space Stara dla żony?

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 22-04-2010, 22:47   

Należy pamiętać że między światłem STOP a przeciwmgielnym musi być bodajże 10cm odległości co powoduje że nie każdą lampę da się wykorzystać. U mnie między STOPem lewym i lewym cofania jest jeszcze jedno czerwone pozycyjne tak że spokojnie dało się go wykorzystać. Mam normalną żarówkę białą do cofania (czyli dwa razy cofania) plus wsadzone czerwone diody do przeciwmgielnego. Europejska wersja ma jedno cofania i jedno przeciwmgielne.

Odpowiedz do tematu