Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Problem z wyłączającym się radiem.
Autor Wiadomość
PatricoWroc 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2010, 11:04   [CA4A 1.6] Problem z wyłączającym się radiem.

Witajcie. Posiadam jakieś tam radio Pioneera, do tego z przodu dwa głośniki Sonego X-Plode, z tyłu głośniki Pioneera.
Wszystko gra bardzo ładnie, gdyby nie to, że jak dam głośniej to radio się wyłącza na sekundę po czym uruchamia samoczynnie.
Do tego jak gra radio, nie ważne na jakieś głośności i np. zatrąbię to radio się nie wyłącza ale głośniki przestają grać.

Spotkał się ktoś już kiedyś z takim czymś? Jest to uciążliwe i chciałbym to wyeliminować. :)

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 08-05-2010, 11:23   

Miałem podobnie, tylko u mnie wyłączał się wzmacniacz - jeden z kabli zasilających któryś głośnik (miałem wtedy podłączone 4) wypadł z konektora i była przerwa w obwodzie. Muzyka grała, ale do pewnego progu głośności (oczywiście wyłączając nieaktywny głośnik). Jeśli jednak u Ciebie grają wszystkie to może po prostu gdzieś się kabel poluzował i styka częściowo z konektorem. Sprawdź wszystkie połączenia.
PatricoWroc napisał/a:
Do tego jak gra radio, nie ważne na jakieś głośności i np. zatrąbię to radio się nie wyłącza ale głośniki przestają grać.

A to to już czary jakieś:]hehe

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 08-05-2010, 21:10   

Za mały przekrój kabla plusowego lub minusowego.

PatricoWroc 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Wysłany: 09-05-2010, 10:22   

Wziąłem dość gruby przewód i podłączyłem faze radia prosto pod akumulator. Wyłączało się. Dzisiaj podłącze jeszcze neutralny pod aku i zobaczy się. :P

Póki co dzięki za pomoc, po tych eksperymentach napiszę co i jak.

caoglxi 
Nowy Forumowicz

Auto: colt cao 1.6 GLXi '94
Wysłany: 12-05-2010, 12:13   

Witam kolego jak masz taki objaw to najprawdopodobniej nie masz masy na radiu (nie na kostce a na radiu, nie PLUS nie MINUS) u mnie bylo to samo, jak siegniesz głębiej trochę po kablach powinien wisiec typowy kabelel z koncówką do przykręcenia do masy, jeśli nie ma to kieszeń od radia połącz kabelkiem gdzieś najbliżej z masą i problem powinien zniknąć...
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu