|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Wagon - światła stopu na klapie, blenda |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 12-04-2010, 10:41 Space Wagon - światła stopu na klapie, blenda
|
|
|
Witam. Ostatnio osoba jadąca z tyłu powiedziała mi, że słabo widać śwaitła stopu, że giną w świetle pozycyjnych. Z ciekawości wyciągnąłem żarówki z klapy, z blendy, i okazało się, że są tam dwuwłóknowe, i do kostki dochodzą trzy kable. Sprawdziłem na schemacie - faktycznie, w Wagonie powinien być również stop na klapie, na blendzie. Założyłem nowe żarówki dwuwłóknowe - i bulba, nie ma stopów. I pytanie do użytkowników Wagonów - czy jest u Was stop na klapie bagażnika? czy ktoś próbował to ugryźć już?
pozdr |
|
|
|
 |
robkli
Nowy Forumowicz
Auto: space wagon 2.4 98r.
|
Wysłany: 12-04-2010, 22:27
|
|
|
witam na początek sprawdziłbym czy dobrze założone sąte żarowki dwuwłóknowe moze są odwrotnie założone jak nie to leciny dalej napięcie na gnieździe żarówki, jak nie ma to dalej. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2010, 11:15
|
|
|
w moim świeci mi się stop w klapie też. Ale mam też 3 światło stopu u góry szyby i to zamontował poprzedni właściciel i nie wiem czy w czasie tego montażu coś pozmieniał w podłączeniu tych świateł. |
|
|
|
 |
Janusz1600
Nowy Forumowicz Janusz1600
Auto: MSW 2,0 benzyna 93 rok
|
Wysłany: 02-05-2010, 12:37
|
|
|
Witam. Trafiłem jakiś czas temu na podobny problem. W moim MW oryginalnie nie był podłączony jeden kabel do kostek łączących lampę w blendzie z instalacją. Wystarczyło metr kabla i gra. Mam WSW z 93, 2,0. Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam. Janusz |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 14-05-2010, 09:10
|
|
|
u mnie problem rozwiązany - jakiś Włoch (bo stamtą jest auto) uciął kabel od stopu w blendzie na klapie, a najgorsze, że wypiął również konektor z wtyczki. Ale połączyłem to dodatkowym kabelkiem, i teraz już mam stop na klapie również
Jak dla mnie - temat do zamknięcia
pozdr
szamcio |
|
|
|
 |
|
|