Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
4x4 mrugajace kontrolki
Autor Wiadomość
ogono 
Mitsumaniak

Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2010, 22:01   4x4 mrugajace kontrolki

witam!!
uporalem sie z czujnikiem na przednim moscie, teraz czas na nastepna usterke;)
a mianowicie jak zapinam na 4x4 to przednie lampki mi mrugaja, ale naped sie zalacza, gdzie szukac przyczyny? pewnie jakis czujnik czy cos? gdzie to cudo sie znajduje? moze cos sie odlaczylo...
a wszystko po zakopaniu sie na torfie.. ;)
poczatkowo nie chcial mi sie wyłaczyc 4 hlc ale po cofaniu dodawaniu gazu jakos sie wszystko wyłaczyło tylko pozostaly te swiecace kontrolki
moze gdzie bloto sie dostalo czy cos sie odlaczylo, pewnie ktos mial z czyms takim doczynienia
pozdrawiam
i z gory dzieki za pomoc!!!!!!!!!!

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-05-2010, 00:23   Re: 4x4 mrugajace kontrolki

ogono napisał/a:
witam!!
uporalem sie z czujnikiem na przednim moscie, teraz czas na nastepna usterke;)
a mianowicie jak zapinam na 4x4 to przednie lampki mi mrugaja, ale naped sie zalacza, gdzie szukac przyczyny? pewnie jakis czujnik czy cos? gdzie to cudo sie znajduje? moze cos sie odlaczylo...
a wszystko po zakopaniu sie na torfie.. ;)
poczatkowo nie chcial mi sie wyłaczyc 4 hlc ale po cofaniu dodawaniu gazu jakos sie wszystko wyłaczyło tylko pozostaly te swiecace kontrolki
moze gdzie bloto sie dostalo czy cos sie odlaczylo, pewnie ktos mial z czyms takim doczynienia
pozdrawiam
i z gory dzieki za pomoc!!!!!!!!!!

W dalszym ciągu uszkodzony jest czujnik w przednim moście. Jak jest sprawnyy to świeci cały czas.

ogono 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2010, 15:06   

tylko ze wczesniej urwalem kabel od tego czujnika i kola sie przednie po załaczeniu swiecily na stale na zielono, a po utopieniu auta po właczeniu dalej mrugaja, naped 4x4 dziala bo sie załacza tylko sobie mruga.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-05-2010, 18:05   

mruga bo uszkodzony jest albo czujnik albo jeden z dwóch przewodów wychodzących z czujnika.

ogono 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2010, 13:39   

czujnik udalo mi sie naprawic!! rozebralem czujnik polutowalem kabelki okelilem czujnik i dziala;) kontrolki od przedniego napedu swieca jak powinny;) mialem nadzieje ze nastepna pozycja po 4x4 czyli 4hlc tez zacznie dzialac a tu klops!! na desce pokazuje ze zalaczylo ale nie dziala..
oznaka dzialania powinno byc wyczuwalny opor przy skrecaniu a go nie ma..
podczas jazdy jak trzymam gaz to slychac taki stukot lekki jak puszcze gaz to ustaje.. dzieje sie tak tylko podczas jazdy. na co zwrocic uwage?? czy trzeba rozbierac caly przedni most?? moze to krzyzaki wydaja taki stukot przy wcisnietym nawet lekko pedale gazu??? Zbyszek moze cos doradzisz??
wydaje mi sie ze jest to mechaniczne uszkodzenie choc czujnik pokazuje ze sie zalacza i dziala...

Odpowiedz do tematu