|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4x4 mrugajace kontrolki |
Autor |
Wiadomość |
ogono
Mitsumaniak
Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2010, 22:01 4x4 mrugajace kontrolki
|
|
|
witam!!
uporalem sie z czujnikiem na przednim moscie, teraz czas na nastepna usterke;)
a mianowicie jak zapinam na 4x4 to przednie lampki mi mrugaja, ale naped sie zalacza, gdzie szukac przyczyny? pewnie jakis czujnik czy cos? gdzie to cudo sie znajduje? moze cos sie odlaczylo...
a wszystko po zakopaniu sie na torfie..
poczatkowo nie chcial mi sie wyłaczyc 4 hlc ale po cofaniu dodawaniu gazu jakos sie wszystko wyłaczyło tylko pozostaly te swiecace kontrolki
moze gdzie bloto sie dostalo czy cos sie odlaczylo, pewnie ktos mial z czyms takim doczynienia
pozdrawiam
i z gory dzieki za pomoc!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-05-2010, 00:23 Re: 4x4 mrugajace kontrolki
|
|
|
ogono napisał/a: | witam!!
uporalem sie z czujnikiem na przednim moscie, teraz czas na nastepna usterke;)
a mianowicie jak zapinam na 4x4 to przednie lampki mi mrugaja, ale naped sie zalacza, gdzie szukac przyczyny? pewnie jakis czujnik czy cos? gdzie to cudo sie znajduje? moze cos sie odlaczylo...
a wszystko po zakopaniu sie na torfie..
poczatkowo nie chcial mi sie wyłaczyc 4 hlc ale po cofaniu dodawaniu gazu jakos sie wszystko wyłaczyło tylko pozostaly te swiecace kontrolki
moze gdzie bloto sie dostalo czy cos sie odlaczylo, pewnie ktos mial z czyms takim doczynienia
pozdrawiam
i z gory dzieki za pomoc!!!!!!!!!! |
W dalszym ciągu uszkodzony jest czujnik w przednim moście. Jak jest sprawnyy to świeci cały czas. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
ogono
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-05-2010, 15:06
|
|
|
tylko ze wczesniej urwalem kabel od tego czujnika i kola sie przednie po załaczeniu swiecily na stale na zielono, a po utopieniu auta po właczeniu dalej mrugaja, naped 4x4 dziala bo sie załacza tylko sobie mruga. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-05-2010, 18:05
|
|
|
mruga bo uszkodzony jest albo czujnik albo jeden z dwóch przewodów wychodzących z czujnika. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
ogono
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-05-2010, 13:39
|
|
|
czujnik udalo mi sie naprawic!! rozebralem czujnik polutowalem kabelki okelilem czujnik i dziala;) kontrolki od przedniego napedu swieca jak powinny;) mialem nadzieje ze nastepna pozycja po 4x4 czyli 4hlc tez zacznie dzialac a tu klops!! na desce pokazuje ze zalaczylo ale nie dziala..
oznaka dzialania powinno byc wyczuwalny opor przy skrecaniu a go nie ma..
podczas jazdy jak trzymam gaz to slychac taki stukot lekki jak puszcze gaz to ustaje.. dzieje sie tak tylko podczas jazdy. na co zwrocic uwage?? czy trzeba rozbierac caly przedni most?? moze to krzyzaki wydaja taki stukot przy wcisnietym nawet lekko pedale gazu??? Zbyszek moze cos doradzisz??
wydaje mi sie ze jest to mechaniczne uszkodzenie choc czujnik pokazuje ze sie zalacza i dziala... |
|
|
|
 |
|
|