|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Laptop/netbook do 1000zł |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-05-2010, 09:55
|
|
|
Po 2 latach acera trzeba będzie zmienić, a della poużywasz z 5 lat i jeszcze będzie dobry... A jak trzeba będzie wymienić coś w nim (dysk, ram, klawiaturę, wyczyścić wentylator) to masz dokumentację na stronie producenta.
Postęp w prędkości pracy laptopów ostatnio jest coraz wolniejszy... więc za 5 lat dalej będzie działa jakiś windows, office jakaś przeglądarka i klient poczty więc do pracy się nada... |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2010, 10:13
|
|
|
krzychu napisał/a: | Po 2 latach acera trzeba będzie zmienić, |
moj po 2 latach bez problemu dzialal, teraz ma 5 lat i dalej dobrze dziala. |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2010, 21:13
|
|
|
krzychu napisał/a: | Po 2 latach acera trzeba będzie zmienić, a della poużywasz z 5 lat i jeszcze będzie dobry |
o to to właśnie mi mówili u Maretzkiego w pracy(jak i sam maretzky), że będę miała na lata i mnie nie będzie zalewało, że mi teraz najnowsze gry nie pójdą |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 608 Skąd: Koronowo
|
Wysłany: 16-05-2010, 21:37
|
|
|
Ja ze swojej strony polecam Lenovo
cena dosyc dobra, bateria trzyma dosyc dlugo a uzywki mozna wyrwac w dobrej cenie np
http://allegro.pl/item104...0gs_okazja.html |
_________________ Eclipse 2g MIVEC AWD
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
SZYNA
Mitsumaniak a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 130 Skąd: Wrocław / Zawidów
|
Wysłany: 17-05-2010, 09:57
|
|
|
koszmarek, wszystko zależy od tego do czego to ma być komputer, jeśli typowo do grania polecam stacjonarny jeśli musi to być notebook i masz zamiar na nim często grać to lepiej wziąć Acer'a i zmienić go za 2 lata niż kupić Dell'a na którym za 2 lata będzie cienko z graniem bo karta graficzna się mocno zestarzeje. Fakt, Dell, Lenovo, Sony czy HP to komputery na lata, przynajmniej w mojej opinii ale jeśli grasz to takiego nie potrzebujesz
Na Toshibę też radzę uważać, tańsze modele mają pod spodem napis "Wyprodukowano dla Polski" co świadczy niestety o olewaniu przez producenta polskich klientów, takie lapsy są po prostu bardzo kiepsko spasowane |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2010, 10:52
|
|
|
SZYNA napisał/a: | HP to komputery na lata |
HP bym nie kwalifikował do tego grona... Mam sporo do czynienia z Dell-em, Sony, miałem też okazje mieć w rękach parę HP i to jest jednak inna pólka.... o Lenovo się nie wypowiem bo mało się mi przewinęło przez ręce. Do grona lepszych można też jako tako Apple zakwalifikować. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-05-2010, 11:55
|
|
|
A co Panowie powiecie na temat netbooka samsunga 10-11" ktory oferowany jest w ofercie ERY - blueconnect http://www.era.pl/pl/indy...onament/netbook
P.S. są dostępne dwa modele N130 i N150. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
SZYNA

|
Wysłany: 17-05-2010, 12:14
|
|
|
krzychu napisał/a: | miałem też okazje mieć w rękach parę HP i to jest jednak inna pólka |
nie do końca bym się zgodził, z pewnością Dell będzie lepszy niż HP jednak te ostatnie też nie należą do awaryjnych, wykonane są dość solidnie choć zależy też od serii no i ceny oczywiście, wiele osób skreśliło HP za to jak postąpili jakiś czas temu z klientami, których lapsy przegrzewały się przez wadliwe GPU nvidii
Apple też ciekawe tylko, że to już inny OS no i cena
robertdg ten netbook Samsungowy to standard jeśli chodzi o konfigurację sprzętową, pytanie jak długo podziała i ile tak naprawdę za niego zapłacisz, wyżej masz napisane co ja bym kupił jako informatyk, z Samsungiem niestety doświadczenie nie mam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-05-2010, 12:24
|
|
|
W przypadku HP to nie chodzi nawet o jakaś awaryjność. Mówię o jakości wykonania (ale ona ogólnie jest coraz niższa), dopracowaniu takich rzeczy jak chłodzenie (żeby komp nam po pół roku nie rzęził i nie huczał jak suszarka a to w HP raczej standard). Same obudowy jak od siekiery ciosane no o tym mówię i tutaj HP niestety nie świeci. HP można porównywać do Asusa, Acera, Toshiby to jedna pólka nawet Samsung, MSI itd. Wszystkie te firmy mają lepsze i gorsze modele ale patrząc ogólnie to brakuje im do Dell-a, Sony, Apple. Tak samo standard serwisowania itd. Szwagier ma jakiegoś z firmy dostał HP za 4000zł ze stacją itd. Co z tego że działa szybko jak siedzisz koło niego i ciągle wentylator pracuje....
Mój Dell po 4 latach działa cicho, stabilnie, nie ma za bardzo śladów użytkowania (po za lekko wytartą klawiaturą) i do tego zawiasy działają bez luzów... W HP u sąsiada już po roku dygotały o parę stopni...
Ps. Też jestem inż. informatyki |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-05-2010, 12:52
|
|
|
No dobra to jakis netbook na długich kilka latek, ale zgrabny gabarytowo i wydajny sprzetowo, myslalem od przeziale 10-14" max, nie chce tachac swojej 15 Amilo bo jest to uciazliwe, potrzebuje co co moglbym obsluzyc trzymajac w jednej rece, a nie na kolanach, w gry nie gram, komp potrzebny do mobilnego internetu, stron www, scanerów, map, etc.
Jezeli to mozliwe prosze o 3 propozycje: tani, korzystny, najlepszy. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 17-05-2010, 13:02
|
|
|
robertdg, szukaj 11-12" - mają już CD Ja mam Asus`a EEE SeaShell 1005HA z Atomem 1,6 i 2GB na pokładzie. Jako netbook sprawdza się idealnie. A i PS, Flash i inne softy których używam w szkole działają na nim płynnie. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-05-2010, 14:30
|
|
|
londolut, 10 llat temu bylem na biezaco ze sprawami komputerowymi ze to tak nazwe, na obecna chwile no niestey ale wypadlem z rytmu no i zmysl orientacji sie troszke zagubil, dzieki za cenna uwage |
 |
|
|
|
 |
SZYNA

|
Wysłany: 18-05-2010, 09:55
|
|
|
Dobra, oto moje propozycje, oczywiście mówimy o netbookach:
Tani: ACER ONE EM250-01G16i
Po prostu to co może mieć najprostszy netbook, nic ponad normę i cena jak najbardziej ok
Dobry: Asus EeePC Seashell 1005PE
Jako dobry proponuję Asus'a, jakoś specjalnie na nie się nie narzeka, cena też jak najbardziej w porządku, na plus nowa platforma Intela z procesorem N450, Windows 7 i "większy" dysk
Najlepszy: DELL Inspiron Mini 10
Dell to wiadomo dobre wykonanie i niezawodność. Tu masz jeszcze matrycę LED która pozwoli dłużej pracować na baterii i wyświetli ładniejszy obraz, 2 GB pamięci RAM, także dysk 250 GB, tak samo fajny procesor jak w Asusie i Windows 7
Można by się jeszcze pokusić o poszukanie czegoś z wbudowanym modemem HSPA żeby nie nosić się z wpinanym na USB blueconnectem czy innym tego typu Internetem oczywiście jeśli zamierzasz z takowego korzystać
A na koniec jeśli nie masz co robić z kasą i chcesz się "pokazać" techniczne dzieło sztuki (jak dla mnie) od Sony
High-end :Sony Vaio X
Uff |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 18-05-2010, 13:55
|
|
|
Dell to fajna opcja, szkoda ze brak CD, ale w takim razie trzeba pomyslec o wiekszej matrycy SZYNA napisał/a: | Można by się jeszcze pokusić o poszukanie czegoś z wbudowanym modemem HSPA żeby nie nosić się z wpinanym na USB blueconnectem czy innym tego typu Internetem oczywiście jeśli zamierzasz z takowego korzystać | mam zamiar
SZYNA napisał/a: | A na koniec jeśli nie masz co robić z kasą i chcesz się "pokazać" techniczne dzieło sztuki (jak dla mnie) od Sony
High-end | Jak wygram w totka to kupie nawet lepszego |
 |
|
|
|
 |
|
|