Szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
Lassie [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2010, 13:27 Szyberdach
|
|
|
Witam,
czy ktoś z was zakładał moze do swojego miska szyberdach ? Jestem ciekawy czy to jest wykonalne i czy gra jest warta świeczki Zdobyć szyber dach to nie jest az taki wielki wyczyn ale czy da się to jakoś wmiare bezproblemowo wmontować ?
Pozdr |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 05-01-2010, 14:24
|
|
|
Lassie, montaż szyberdachu i tak musisz zlecić profi firmie, żeby zrobili to zgodnie ze sztuką. Do każdego auta da się założyć taki bajer.
Z moich doświadczeń radzę, żebyś znalazł oryginalny szyberdach bo te wszystkie nie oryginały po czasie trzeszczą, skrzypią i w ogóle symfonia |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-01-2010, 16:57
|
|
|
Lassie, wszystko to co pisze londolut, o nieoryginalnych szyberdachach ma ogromna racje, ja moglbym jeszcze dodoac do tego ze takie szyberdachy przewaznie przeciekaja po niedlugim czasie, wiec albo wymiana całego dachu z ori szyberdachem, albo nic. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 08-01-2010, 12:43
|
|
|
Oryginalny szyberdach montowany jest w dwuwarstwowym dachu. Przez uszczelkę też zdarzy się mu przeciekać, jednak jest pod nim druga warstwa dachu z rynienkami odpływowymi. W Jednowarstwowym dachu raczej tego nie przeskoczysz. |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 08-01-2010, 16:08
|
|
|
idas, ja mam nie ori szyber i na pewno nie mam podwójnego dachu a mimo tego nic nie cieknie. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2010, 14:40
|
|
|
kwestia montazu.W moim poprzednim colcie do oryginalnego dachu musialem prowadzic rurki odplywowe bo zaczal gromadzic wode i wylewac ja na mnie i pasazaera.Po tym zabiegu wszystko ladnie gralo nic nie przeciekalo.Nawet w 1 colcie mialem sundroof odkrywajacy caly niemazle dach i tam nic nie przeciekalo wiec nie rozdrabniajcie sie z tymi szyberkami.Mam jeszcze takie szybery dwa lacznie z instalacja elektryczna i panelem zastanwialem sie nad ich montazem ale szybko mi sie autko sprzedalo :/ |
Ostatnio zmieniony przez Browar 19-05-2010, 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maroch
Mitsumaniak maroch
Auto: Galant 2.5 swap
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 142 Skąd: Rozprza
|
Wysłany: 19-05-2010, 13:26
|
|
|
ja ma nieoryginalny szyberdach i cieknie, w ogóle cały poklejony i z dziurami, mam dostęp do org dachu z szyberdachem, będę musiał ciąć po słupkach ? czy jakoś pozostawiając po 1cm w starym dachu? |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2010, 13:37
|
|
|
??? co ty Staaary!! - odspawywujesz poszycie.Po co dokladac sobie roboty ... |
|