|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Demontaż sprężarki klimy DID |
Autor |
Wiadomość |
ptts
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID 2002r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2010, 07:56 Demontaż sprężarki klimy DID
|
|
|
Mam prośbę. Jeżeli ktoś zna kolejność czynności przy demontażu, a w zasadzie koniecznych do demontażu sprężarki klimatyzacji w 3.2 DID to będzę wdzięczny za podpowiedź.
Co trzeba zdemontować? Czy wystarczy zdemontować dolot powietrza za intercoolerem, czy również trzeba demontować chłodnicę, akumulator itd?
Dziękuję za podpowiedź, pozdrawiam
[ Dodano: 12-07-2010, 11:15 ]
Moi Drodzy Mitsumaniacy,
Otóż w końcu wziąłem się do roboty i wymieniłem zatarty kompresor. Cóż okazało się, że trzeba trochę pracy w to włożyć, ale jak dzisiaj się mogę o tym przekonać na własnej skórze - warto było!
Ktoś kto kiedyś będzie się przymierzał to tego zadania niech wie, że trzeba zdemntować chłodnicę, rurę od intercoolera, akumulator i oczywiście skraplacz, który musi być wymieniony na nowy. Tak się składa, że osuszacz jest zintegrowany ze skraplaczem...
Przy okazji okazało się, że wentylator skarplacza jest uszkodzony. To dziwne, ale wiatrak spadł z silnika, zblokował się w obudowie i metalowa karbowana końcówka silnika zniszczyła karby w plastikowym gnieździe wiatraka. Pierwotnie chciałem kupić nowy używany wentylator, ale jak zobaczyłem cenę 800PLN na jednej z aukcji na allegro, szybko poszedłem po rozum do głowy. Ot i naprawiłem go domowym sposobem przy użyciu młotka i kleju...
Teraz klima działa jak trzeba i mam nadzieję, że tak pozostanie!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|