Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
poszukuje ladnej sigmy:)
Autor Wiadomość
kociniak08 
Forumowicz

Auto: Sigma 3.0 12V kombi 95r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2010, 19:53   poszukuje ladnej sigmy:)

Witam poszukuje sigmy w dobrym stanie w gazie ewentualnie jesli cena bedzie bardzo atrakcyjna to moze byc benzyna. Sedan czy kombi to nie ma dla mnie znaczenia, skóra dla mnie jest zbedna. Interesuje mnie tylko manualna skrzynia. Auto musi byc seryjne bez zbednych spojlerów tłumików itp. Musi byc zarejestrowane i oplacone gotowe do jazdy wiadomo, że wszystko nie bedzie idealne w autach z tych lat i pewnie cos tam bedzie do wymiany licze sie z tym. Z checią odkupie auto od forumowicza mam do wydania w granicach 6tys zł. Znalazlem taki egzemplarz moze ktos go zna prosze o odp?

http://moto.allegro.pl/it...gma_3_0_v6.html

jack_a
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2010, 00:14   

Znam. Właśnie wróciłem z jej oglądania. Byłem prawie przekonany, że ją kupię, ale wielkie rozczarowanie. ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Jeśli ktoś chce szczegóły, chętnie opiszę na priva.

zuku19 
Forumowicz

Auto: Sigma V6 12V
Wysłany: 20-05-2010, 00:36   

jack_a napisał/a:
Znam. Właśnie wróciłem z jej oglądania. Byłem prawie przekonany, że ją kupię, ale wielkie rozczarowanie. ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Jeśli ktoś chce szczegóły, chętnie opiszę na priva.

Wal na forum, będą inni wiedzieli.

jack_a
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2010, 09:23   

Była lakierowana i to niestarannie, tył uderzony tak, że tylne drzwi i klapa bagażnika mają szczeliny od 0 do 15mm. Lewe tylne drzwi bardzo trudno zamknąć. W ogóle tył auta bardzo koślawy. W kilku miejscach głębokie wżery rdzy.
Nie jechałem nią, bo od razu wiedziałem, że jej nie chcę, ale co do mechaniki: nie pali w ogóle na benzynie - powód nieznany, klapa bagażnika opada. Instalacja gazowa starej generacji. Wnętrze bardzo czyste i zadbane, ale np. z fotelem kierowcy jest coś nie tak - jakby się zapadał.
Najgorsze jest to, że właściciel uważa, że auto jest w bardzo dobrym stanie i w rozmowie nic o tych "szczegółach" nie wspomniał. Strata czasu i pieniędzy na dojazd. Szczerze mówiąc nie chciałbym takiego auta za darmo. Plus jest taki, że doceniam teraz to co mam i chyba nie zamienię mojej Sigmy jeszcze długo na nic innego.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego auta.

kociniak08 
Forumowicz

Wysłany: 20-05-2010, 16:28   

szkoda, że tak z nią zle mialem jechac na weekend ją ogladac ale jednak sobie odpuszcze dzieki za informacje:)

jack_a
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 11:33   

Ja z kolei poszukuję Sigmy kombi z manualną skrzynią. Gdyby ktoś coś wiedział, to będę wdzięczny za info. Ważne jest dla mnie, żeby blacha była w porządku.

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 25-05-2010, 12:49   

Tak naprawdę kupić sigmę w idealnym stanie i to do 5tyś zł , to jak szukanie igły w stogu siana .

jack_a
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 13:59   

Dlatego nie liczę na idealny stan, a gdyby miał być idealny, to jestem gotów zapłacić odpowiednio więcej.

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Wysłany: 25-05-2010, 14:17   

Witam, moja Sigma jest wystawiona do sprzedania już od dłuższego czasu i zainteresowanie jest średnie. Może cena wydaje się wysoka ale ostatnio wpakowałem w nią trochę kasy i wydaje mi się adekwatna do stanu i wieku. Auto było moim drogim hobby ale niestety przerosło moje możliwości finansowe więc jestem zmuszony się z nim rozstać. Jesteś z Jawora więc możemy się ustawić, rzucisz okiem i niewykluczone że dojdziemy do porozumienia.
Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/it...e_bmw_audi.html

kociniak08 
Forumowicz

Wysłany: 25-05-2010, 14:56   

Gdybyś miał ją w gazie to już dawno bym ogladał zalerzy mi na aucie z gazem ze wzgledu na to, że dużo jeżdze i koszty były by dla mnie za duże.

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 25-05-2010, 16:01   

kociniak08 napisał/a:
Gdybyś miał ją w gazie to już dawno bym ogladał zalerzy mi na aucie z gazem ze wzgledu na to, że dużo jeżdze i koszty były by dla mnie za duże.

Gdybym miał w gazie to nawet na sekundę bym nie wystawił do sprzedaży , więc swojej ci nie proponuję , po za tym jest troszkę do zrobienia .

kociniak08 
Forumowicz

Wysłany: 25-05-2010, 16:11   

zuku19 widziałem twoja na allegro. Dużo trzeba przy niej zrobic może ja opiszesz. Bo cene masz atrakcyjna nawet jak sie zalorzy gaz samemu to wyjdzie gdzies kolo 5tys. Wiec oferta godna przemyslenia:)

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 25-05-2010, 17:19   

kociniak08 napisał/a:
zuku19 widziałem twoja na allegro. Dużo trzeba przy niej zrobic może ja opiszesz. Bo cene masz atrakcyjna nawet jak sie zalorzy gaz samemu to wyjdzie gdzies kolo 5tys. Wiec oferta godna przemyslenia:)

Dużo do opowiadania, ale ,,,,, czemu nie , sprowadziłem w 2008r z Danii przez firmę,zrobiony wlew paliwa, alternator , rozrusznik , rozrząd i jakieś tam duperele związane z zawieszeniem.
Jak napisałem więcej stała niż jeździła bo wyjeżdżałem za granicę do pracy po kraju zrobione jakieś 7tyś lub 17 tyś więc i rozrząd ma tyle, po za tym mam papiery na naprawy i dokumentację ze sprowadzenia, teraz był robiony kielich troszkę po kowalsku ale z grubej blachy 1.2mm.Wypadł brok przedni ponoć to się w nich zdarza, ale jest już założony.
Do zrobienia zaprawki blacharskie choć nie jest to jeszcze tak straszne gorsze auta jeżdżą , uszczelnienie tylnej szyby i do wymiany chłodnica musowo ponieważ wylatują ze starości żeberka chłodzące i po za tym cieknie, ale wniosek że od nowości chłodnica .
Nie wiem jak z pompą wody coś tam ciekło teraz przestało , może dlatego że stał długo i takie drobiazgi jak nie kontakci przycisk od szyby kierowcy ale działa, tylna za kierowca jest sprawna ale złamał się taki wihajster w przełączniku do szyb, generalnie posprzątać w środku umyć na zewnątrz autem spokojnie można jeździć technicznie sprawne , pali dosłownie z dotyku nie ma luzów hamulce super, po prostu trzeba doinwestować .
Cenę dziś podniosłem ponieważ jest już przegląd , jak będę miał kasę na opłacenie OC to wycofam ze sprzedaży .
Jak by miała iść di miłośnika miśków to cena do dogadania na miejscu.
P.S.
Jak potrafisz coś zrobić przy aucie choćby wymienić chłodnicę to ci go polecam , jeśli natomiast z każdą duperelką masz jeździć do warsztatu to szczerze ci radzę zapomnij o sigmie i generalnie o starszych samochodach.
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to zadzwoń , tel. w ogłoszeniu.

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Wysłany: 26-05-2010, 07:29   

zuku19 napisał/a:
Gdybym miał w gazie to nawet na sekundę bym nie wystawił do sprzedaży

Ja też bym nie sprzedawał ale nie mogę odłożyć kasy na instalację. wydaje mi się że ciężko będzie Ci wyrwać ładną Sigmę z instalacją w takiej cenie.

Ja swoją chciałem sprzedać taniej o 1k bez alufelg 17" i napisałem że cena do negocjacji ale jak tylko umieszczałem tą informację w aukcji to jakiś bandyta donosił na mnie adminowi i usuwali mi aukcję z powodu "złamania zasad allegro".

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 26-05-2010, 11:14   

Ta sigma to już musi być w idealnym stanie w takiej cenie i to już jest full wersja.
Piękna sztuka.
http://moto.allegro.pl/it...v6_24v_gaz.html

Odpowiedz do tematu