Problem z wyborem radia |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:18
|
|
|
dany:
1. w dziale FAQ->Downloads sa rozne instrukcje, w tym do carismy - moze sciagnij i moze tam bedzie napisane, jakie glosniki - w Galancie Htb firmowo sa na przod 10 cm, tyl 16 cm (otwory, ale mysle, ze mozna na tyl wstawic nawet 6x9")
2. jak tam nie znajdziesz, to przeszukaj dzial Carismy, ew. car-audio
3. jak i tam nie znajdziesz, to zadaj pytanie chlopakom na forum Carismy - szybciej sie dowiesz niz ode mnie
Hubert - juz niedlugo bede sie poruszal glownie miedzy praca (gdzie auto bedzie stalo na strzezonym) a domem (gdzie auto bedzie w garazu). Mam nadzieje, ze wytrzyma tyle czasu. Poprzedni JVC stal pod chmurka przez ostatnie 4-5 lat i nic sie nie stalo - a radio bylo (salonowo) ponad 2x drozsze od tego co teraz mam.
Myslicie, ze wyjmowany panel, to za mala ochrona? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:19
|
|
|
Mam już 3 panele. Bez radia. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:24
|
|
|
przejzyj allegro i zobacz ile paneli sie sprzedaje
wszystko jest zwiazane w jakich dzielnicach parkujesz, u mnie sa takie ze auto postoi kilka sekund a juz ktos bedzie sie dobieral do srodka, a np. pod domem moge zostawic auto otwarte na cala noc (nieraz zapominalem) i nikt nic i nie ruszy choc ostatnio dla kolegi w 200sx ktos wybil szybe i zwina radio choc auto stalo otwarte - wiesz debili nie brakuje.
no i podstawowa zasada najlepiej "chuchac na zimne" |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:25
|
|
|
Po co trzymasz? Ja bym polamal i polozyl obok auta.
Gdy (ewentualnie) zechesz komus dac panel lub dokupic tyl, to napedzasz machine zlodziejska. Zreszta - sprzedajac panel robi sie dokladnie to samo...
Rozumiem, ze to wszystko w trosce o mnie, ale kurde - trzeba jakos mimo wszystko zyc. Przeciez nie mozna nie wychodzic z domu, bo sasiad rzuca kamieniami. Trzeba stawic czola i zlikwidowac przyczyne... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2006, 09:31
|
|
|
ale to jest polska wlasnie, naprawde lepiej stracic radio niz pol srodka samochodu.
ja bym tylko zamontowal na pol kieszeni bez przykrecania bokow lub tylu radia. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 31-08-2006, 11:38
|
|
|
oj, z tymi kradziezami radii. Jeszcze niedawno codziennie jezdzilem do wawy i stawialem auo w centrum an ulicy koszykowej. Radia ginely w bialy dzien na ulicy gdzie caly czas ktos sie kreci... Kolega w Civicu mial wlasnie dobrze przykrecone to radia nie stracil ale musial remontowac deske rozdzielcza. Ja przerobilem swoje radio na kieszen i zabieralem ze soba. A kolega z Elbląga wynajmował mieszkanie na Pradze. Mieszkanie na wysokim I pietrze. Postawil Avensis pod oknem i poszedl do domu. nagle slyszy jak sie alarm wlaczyl. Wszystko trwalo sekundy, ale zanim zbiegl z kijem na dół to juz nie miał wzmacniacza w bagażniku a tube uratowało tylko brak czasu. Oczywiście zgłoszenie na policje było czystą formalnością, bo wiadomo jaki był efekt. No ale to Warszawa. u mnie w legionowie jest duzo lepiej pod tym wzgledem, choc na niektorych osiedlach tez wyjmuje radio.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2006, 10:25
|
|
|
Pod tym względem w mojej miejscowości jak na razie jest dobrze. Do tej pory nikt mi jeszcze nie zwinoł radja |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 08-09-2006, 14:01
|
|
|
w miescie w ktorym teraz mieszkam w anglii, zyje sobie w dzielnicy gdzie stoja samochody z full wypasem sprzetem w srodku, pozostawiane palmtopy, radia, czasem i wyswietlacze lcd czy nawigacje przyklejone centralnie na szybie.....a w tym samym miescie tyle ze po drugiej stronie w dzielnicy ktora nalezy do polakow, ruskow, ukraincow litwinow znikaja w aucie radia, zderzaki tuningowe i inne gadzety..... poprostu dno |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 08-09-2006, 18:55
|
|
|
A powiedzcie mi czy cos daje jesli wszystkie szyby boczne oklei sie np folia przyciemniajaca albo tez jest chyba jakas antywlamaniowa!!??? czy to tylko kolejna sciema?!!!! |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 10-09-2006, 09:24
|
|
|
Siekierą każdą szybę przejdziesz. A jak okleisz przednie to policja każe ci zerwać folię. Ja widziałem patent opisywany gdzies na jakimś klubie forda focusa - radio wpuszczone w konsoli środkowej głęboko - głebiej niz normalnie o 5-6 cm. Na wierzchu wstawiona mini półeczka która całkowicie zasłania to wpuszczone głebiej radio. Panel z radia wbudowany w podsufitkę centralnie nad lusterkiem i połączony długą taśmą poprzez lewy słupek z tym głeboko wpuszczonym radiem. Półeczka ukrywająca chyba była wyciągalna by można było zmienić cd lub też zmieniarka gdzieś w bagażniku.
PS. Znalazłem linka do opisu tego patentu:
Radio w podsufitce |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:11
|
|
|
co do folii to jak trafisz na "profi" zlodzieja to nie bedziesz nawet wiedzial ze ci ktos samochod otwieral, ostatecznie wbija ci srubokret w drzwi (wiedza w jakim aucie, gdzie) i odrygluja tobie zamek.
co do przerabiania radia w sposob jak opisuje saphire to na zawodach car audio, zawodnicy przescigaja sie w pomyslach jak to zrobic., np. kupuja firmowe radio a bebechy zakladaja od jakiegos hi-end, a wyswietlacz montuja w zegarach lub za lusterkiem wstecznym (lustro weneckie) - tutaj wszystko zalezy od wyobrazni i kasy. |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 20-09-2006, 21:03
|
|
|
no i cieszylem sie jaka to nie jest spokojna okolica w której zyje....... przyparkowalem auto ostatnio w innej ulicy....a w tej w ktorej zwykle stawiam samochod orabali tej nocy 4ry samochody....zeby bylo smiesznie patrzylem sobie dzis wsklepie na dwa wzmiacniacze jbl gto oraz infinity który by lepiej wygladal w bagazniku i kolorystycznie infinity ladniejszy .....ale teraz mnie strach obleciał....... mam nadzieje tylko ze niezrobili tego polacy, dwojgu innym polskim znajomym zyjącym tu gdzie ja opendzlowali auta z wszytkiego co mialo jaką kolwiek sprzedawalna wartosc, łacznie z żywnoscią przechowywanyą w fordzie tranzycie..... oraz probowali zarabac fieste znajomej w ktorej skrzywili kierownice potym jak sie zablokowala....... to juz jest kibel........ wszystko stalo sie na wprost od domu opieki nad bezdomnymi ludzmi......cholera wie teraz czy to ktos nie z tamtąd |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
bums75 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2006, 20:10
|
|
|
Nawiazujac do wyboru radia przez Krzyzaka - Clarion gra super.
Mialem wczesniej JVC, Philips, Pioneer, ale Clarion jesli chce sie slyszec muzyke, a nie tylko dolne czestotliwosci to bardzo dobry wybor. |
|
|
|
 |
|