Przesunięty przez: Hubeeert 20-04-2010, 09:01 |
Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze |
Autor |
Wiadomość |
Pe.te [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2010, 17:14
|
|
|
Ojej, można się zmęczyć czytając ten wątek...
Na fora grupy VAG dawno już przestałem zagladać - bo tam można dowiedziec się tylko tego, że samochody VAG (a zwłaszcza VW) są najlepszymi autami jakie kiedykolwiek jeździły po tej planecie.
No, ewentualnie można się dowiedzieć jak z "normalnego" Golfika (który i tak przecież jest lepszy od wszystkich innych kompaktów) zrobić super-Golfika poprzez założenie niebieskich LED'ów w spryskiwaczach, ewentualnie poprzez wyposażnie go w xenony. I paski LED do jazdy dziennej, of course...
Z tych samych powodów nie czytam od wielu lat super-obiektywnego pisma jakim jest Auto-Świat (które jest tak obiektywne, jakby było pismem firmowym zakładów w Wolfsburgu).
Natomiast zastanawiam się nad wypowiedziami niektórych użytkowników tego forum... Po co Wy się tak męczycie z tym Outlanderem??? Sprzedajcie go w cholerę i kupcie coś "super extra" z grupy VAG. Jest tego sporo, dla wyznawców VW - Tiguan (a dla tych bardziej zakochanych Tuareg), dla wielbicieli Skody - Yeti...
Naprawdę nie rozumiem po co jeździć Outalnderem, jeśli dla kogoś to jest takie straszne przeżycie... |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-06-2010, 18:51
|
|
|
a co do popularnosci to wedlug mnie rownie popularne zrobilo sie q7 , ktorego chyba jeszcze wiecej niz Outkow jezdzi, |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 02-06-2010, 18:51
|
|
|
Podpisuje się pod postem Pe.te.
Marudzicie - podejmijcie meską decyzję i sprzedajcie MO i kupcie inne cary. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 03-06-2010, 00:24
|
|
|
Wazzi napisał/a: | a co do popularnosci to wedlug mnie rownie popularne zrobilo sie q7 , ktorego chyba jeszcze wiecej niz Outkow jezdzi, | bo kratkę dali |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 03-06-2010, 00:45
|
|
|
regon napisał/a: | Marudzicie - podejmijcie meską decyzję i sprzedajcie MO i kupcie inne cary. | decyzję juz podjąłem, ale najpierw prokuratura musi dobrać się oszustowi z trzema diamentami do skóry, dopiero później będę mógł sprzedać dowód rzeczowy w sprawie czyli przedmiot oszustwa. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 03-06-2010, 08:18
|
|
|
rezon twoja sytuacja jest zupełnie inna i nie podchodzi pod kategorię marudzenie |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-06-2010, 09:54
|
|
|
regon napisał/a: | rezon twoja sytuacja jest zupełnie inna i nie podchodzi pod kategorię marudzenie | dzięki za zrozumienie, ale decyzję i tak już podjąłem. Uczciwy serwis 172 km od mojego domu nie jest moim marzeniem. Naprawdę dziwi mnie tylko postawa MMC, bo nawet w ub. miesiącu sprzedali by pewnie 2 Outki, a tak zlecono dostarczenie 2 Octavii RS z silnikami TSI podciągniętymi przez dealera do 250KM i skrzynią DSG. Jak dostaną, to porównam z Outkiem. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-06-2010, 10:05
|
|
|
Coraz więcej outków ale też i innych suv-ów co śmigają z kratkami . To jakaś paranoja czytam całe elaboraty jak toto trzeszczy,niewygodne nie można przewieżć nic dłuższego siedzenia się nie przesuwają no i ten wygląd KRATA w takim aucie- tragedia i to wszystko za 22%vat do tego kredytycik a może jeszcze lepiej leasing a jakże postaw się nie zastaw no i mamy odpowiedz dlaczego tak dużo outków. |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-06-2010, 10:28
|
|
|
lexus napisał/a: | to wszystko za 22%vat do tego kredytycik a może jeszcze lepiej leasing a jakże postaw się nie zastaw | niekoniecznie postaw się. Istnieje jeszcze coś takiego jak optymalizacja podatków . Dlatego szukałem testowego w wieku ponad 6 miesięcy. No i znalazłem Gdyby były wówczas kratki na pewno miałbym też z kratą. |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 12-06-2010, 22:11
|
|
|
lexus napisał/a: | Coraz więcej outków ale też i innych suv-ów co śmigają z kratkami . To jakaś paranoja czytam całe elaboraty jak toto trzeszczy,niewygodne nie można przewieżć nic dłuższego siedzenia się nie przesuwają no i ten wygląd KRATA w takim aucie- tragedia i to wszystko za 22%vat do tego kredytycik a może jeszcze lepiej leasing a jakże postaw się nie zastaw no i mamy odpowiedz dlaczego tak dużo outków. | skoro prowadzę działalność to po jakiego czorta mam wydawać gotówkę na służbowy samochód jak mogę sobie to wszystko wziąć w koszty ??nie bardzo rozumiem tego stwierdzenia zastaw sie postaw sie ,ten samochód z kratą czy bez niej jest tak samo paskudny tyle że jest duży i w miarę wygodny ale że chore przepisy podatkowe są w PL to każdy o tym wie |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 13-06-2010, 09:45
|
|
|
napewno w Austrii są lepsze przepisy, kup tam i nie przerejestrowywuj samochodu w Polsce. |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

|
Wysłany: 13-06-2010, 19:38
|
|
|
regon napisał/a: | napewno w Austrii są lepsze przepisy, kup tam i nie przerejestrowywuj samochodu w Polsce. | teraz jest po wszystkim bo auto jeździ w PL i chciałem żeby miało tutejsze tablicę
żeby mogła je użytkować moja córka na terenie PL trzeba było się starać o specjalnie poświadczenia u firmy która załatwiała leasing
nie bardzo wiem tylko co złego jest że dali do niego kratkę bo przecież 22 tys to drogą nie chodzi jakby nie patrzeć i nie wiedzę w tym nic zdrożnego że do q7 od którego vatu jest 80 tys ktoś montuję kratę |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 13-06-2010, 19:50
|
|