|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rolka rozrząd |
Autor |
Wiadomość |
lancerjaro
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.3 GLX
|
Wysłany: 19-05-2010, 21:35 Rolka rozrząd
|
|
|
Witam,dwa dni temu wymieniłem rozrząd wraz z rolką,stara rolka po obrocie w palcach widać było że jest złużyta.Gdy założyłem nową trochę sie zdenerwowałem,myślałem że będzie lepej-starą rolke było słychać ,że pracuje,słyszalne było jak by to nazwać miałczenie,na nowej rolce nie jest to "MIAŁCZENIE" tylko "ŚWIST"jest to bardziej słyszalne niż poprzednio.Czy Wy w lancerkach macie podobnie????? |
_________________ JARO |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2010, 21:05
|
|
|
A jaką rokę założyłeś -firma?
Moim zdaniem jest OK- pasek mam nadzieje nie jest na sztywno tylko ma luzik.
Wielu mechaników myśli że tak jest źle ale mitsu tak mają że pasek jak jest założony da sie wcisnąć. |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 06-06-2010, 23:49
|
|
|
A jesteś pewien, że to rolka wydaje ten świst? Nowa rolka powinna chodzić bezgłośnie i nie powinna dać się rozkręcić (obraca się swobodnie, ale jak przestajesz nią obracać to momentalnie staje). Mam gdzieś nawet filmik jak zachowuje się rolka JC po roku użytkowania(współpracujący z nią pasek pękł) a jak KOYO (po nie wiadomo jak długim czasie użytkowania). Niebo a ziemia;] Co do świstu to nie masz przypadkiem paska z dwoma garbami zamiast z jednym na zębie? |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
|
|