|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szukam czujnika ABS |
Autor |
Wiadomość |
asaasa
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2001
|
Wysłany: 08-06-2010, 08:26 Szukam czujnika ABS
|
|
|
Szukam czujnika ABS przód pasażera. Na alledrogo - brak . czy jest gdzieś do kupienia - oprócz ASO.
?? |
_________________ pajero 3.2 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-06-2010, 11:00
|
|
|
U nas jest |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Emerson
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID 2001
|
Wysłany: 16-06-2010, 20:24 Problem z ABS-em
|
|
|
Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Byłem u znajomego, ale po podłączeniu do komputera nie mógł połączyć się z ABS-em. Dodam komp łączył się z silnikiem i skrzynią biegów.
Czy macie pomysł jak rozwiązać ten problem? |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-06-2010, 22:40 Re: Problem z ABS-em
|
|
|
Emerson napisał/a: | Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Byłem u znajomego, ale po podłączeniu do komputera nie mógł połączyć się z ABS-em. Dodam komp łączył się z silnikiem i skrzynią biegów.
Popsuty jest akumulator ciśnienia HBB, albo cała pompa ABS. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-06-2010, 12:52 Re: Problem z ABS-em
|
|
|
Emerson napisał/a: | Nie czy jest stworzony temat problemu ABS-u więc podłączam się tu. Problem polega na tym, że podczas mocnego naciskania pedału hamulca zapalają się kontrolka ABS i hamulca ręcznego oraz słychać sygnał ostrzegawczy. Przy delikatnym "przyhamowaniu" w 2-3 sekundy słychać jakby odpuszczał jakiś zawór... Przy pompie?
Na akumulator ciśnienia jest (była?) ogłaszana akcja serwisowa. Dowiedz się czy to jeszcze aktualne, a jeżeli tak- to czy kwalifikujesz się do wymiany. Gdzieś w tym dziale było o tym pisane szerzej, poszukaj. |
|
 |
Emerson
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID 2001
|
Wysłany: 21-06-2010, 17:23
|
|
|
Dzięki Szyszkowa za podpowiedź. Dziś byłem w serwisie i okazało się, że akumulator ciśnienia będę miał wymieniony w ramach akcji serwisowej za free.
Szyszkowa Masz u mnie duuuży browar.
Swoją drogą szacun dla Mitsubishi, że pomaga przy serwisowaniu prawie 10-letnich aut - rzadko spotykany dobry zwyczaj. |
|
 |
|
|