|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szukam Outlandera I - prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
vo2max [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2010, 18:05 szukam Outlandera I - prośba o opinie
|
|
|
witam wszystkich na forum,
Szukam używanej maszyny, tak do ok 40 tys pln, może być taniej
Po 2 miesiącach mam jeszcze na oku 2 sztuki - ale kawałek od domu, co powiecie o nich ?
nr1
i
nr2
nr1 miał malowany błotnik z przodu - tak twierdzi sprzedawca, ale ogólnie podobno jest w dobrym stanie ..
Zauważyłem, że dużo samochodów jest z Dani - i zdania na ich temat są podzielone , macie jakąś wiedzę
w temacie ? |
|
|
|
 |
mariusz_2050
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.4 MIVEC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2010, 22:09
|
|
|
Kolego niestety zdjęcia nie są miarodajne. Wiem bo przerabiałem nie tak dawno ten temat. Wkopałem się dodatkowo tak, że sprzedałem moje dwa samochody (zostałem bez żadnego) aby kupić jeden "porządny". No i sie zaczęło. Na zdjęciach wszystko o.k., zapewnienia sprzedawcy, że bezwypadkowe, stan idealny itp. Jeździłem pociągiem albo z sąsiadem po 200, 300km po to aby po 2 min. wracać (dachowania, szpachle, pozbijane szyby itp.). Jak sobie przypomnę... ach. Niestety aby się przekonać o stanie auta trzeba go zobaczyć w realu i ciężko coś doradzic na podstawie zdjęcia.
Jeżeli chodzi o auta z Danii z tego co się orientuję to trzeba na nie uważać (bliżej się przyjrzeć podwoziom) gdyż tamtejszy klimat i sól sprawiają, że potrafią być całe zardzewiałe od dołu. Pzdr. |
|
|
|
 |
vo2max [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2010, 23:30
|
|
|
Dzięki , wiem - wiem , też szukam auta już 3 raz , i ogólnie staram się nie zapuszczać
dalej niż promień 100 km od domu, z racji straty czasu. Za to kiedyś po Honde pojechałem do DE, i nie żałowałem ... Pytanie podstawowe, czy Outlander, który był po lekkim wgnieceniu
parkingowym (dostanę zdjęcia) - z przelakierowanym bokiem jest warty jeszcze zainteresowania ? Czy lepiej sobie odpuścić - i szukać z oryginalnym lakierem ..? |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 11-06-2010, 09:09
|
|
|
W narzeczu sprzedawców "lekkie wgniecenie parkingowe" oznacza zwykle samochód poskładany z kilku kawałków...
bonito |
|
|
|
 |
mariusz_2050
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.4 MIVEC
|
Wysłany: 11-06-2010, 12:06
|
|
|
Wg mnie stłuczka nie dyskfalifikuje autka. Tylko trzeba sie wykazać czujnością gdyż często jest też tak, że autko jest zmasakrowane następnie częściowo zrobione (prawie na gotowca) i dopiero potem zrobione fotki dla klienta. Oczywiście nie twierdzę, że tak jest w tym przypadku ale ostrozności nigdy nie za wiele. Pzdr. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 27-06-2010, 20:40
|
|
|
vo2max napisał/a: | Pytanie podstawowe, czy Outlander, który był po lekkim wgnieceniu
parkingowym (dostanę zdjęcia) - z przelakierowanym bokiem jest warty jeszcze zainteresowania ? Czy lepiej sobie odpuścić - i szukać z oryginalnym lakierem ..? | Jeśli to tylko takie miał uszkodzenie to ja bym się nawet nie zastanawiał. Oczywiście ostrożność wskazana, ale jak dla mnie taki drobiazg nie dyskwalifikuje. Wcześniej czy później sam zrobisz jakieś małe wgniecenie czy ryskę. Moja żona miała raz taki tydzień że prawie codziennie mnie wołała że jej jakiś słupek wyskoczył albo śmietnik. Teraz już nie patrze na rysy, a żona i jeździ ostrożniej |
|
|
|
 |
vo2max [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2010, 22:01
|
|
|
Dzięki za uwagi , temat już nieaktualny - kupiłem Outlandera I
Za jakiś czas się pochwalę, bo maszyna naprawdę godna i bez żadnych przygód ... |
|
|
|
 |
|
|