Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Hubeeert
16-06-2010, 22:50
Nie jest tak tragicznie z Outkiem...
Autor Wiadomość
androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2010, 20:36   Nie jest tak tragicznie z Outkiem...

..właśnie obejrzałam Turbokamerę - sprzęgła w dislach subaru rozlatują się po 12-40 tys.km a dyrektor Subaru proponuje klientem "szkolenia z jazdy subaru z dislem"Paranoja.Wniosek jest taki,że japońcom odbija niezła palma.A tak na marginesie - jaka marka zapewnia bezstresową jazdę ,chodzi o serwis i ceny części?Może następnym razem trzeba wybrać bardziej awaryjny ale z normalnym serwisem?

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 12-06-2010, 08:30   

androzek napisał/a:
następnym razem trzeba wybrać bardziej awaryjny ale z normalnym serwisem?

kolego nie istnieje coś takiego w realu
chyba że statystycznie to tak

[ Dodano: 12-06-2010, 09:15 ]
Hubeeert napisał/a:
2. Niechęci MMC do rozmów z Tobą i jakkolwiek uważam, że w wypadku dilera masz rację to Twoje postępowanie na przykładzie Forum może wzbudzać niechęć do prowadzenia rozmowy.

Nie wiem co masz za interes że tak zaciekle bronisz MMC Polska.
Do mnie też miałeś jakieś złośliwości,ale prawda jest taka że MMC Polska ma co najmniej dziwną politykę w stosunku do klienta / swojego /.
Ja miałem okazję coś tam reklamować , wyniki testów i prób ewidentnie wg. mnie wykazały niesprawność urządzenia.
A MMC Polska krótko stwierdza w odpowiedzi że nie widzi problemu wszystko jest Ok.
Nie próbując klientowi wytłumaczyć na jakiej podstawie taka opinia skoro wyniki /wartości / testów i prób wykonane przez dealera są niższe niż deklaruje producent urządzenia .
Ale cóż wszystko jest Ok. :shock:

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 12-06-2010, 10:17   

Mam nadzieję, iż nie zastąpicie swoich wypowiedzi wypowiedziami prawników :-) . A tak poważnie pisząc to każdy dealer jest firmą, która dba o swój interes, każdy z nas gdzieś pracuje i też stara się zabezpieczyć interes swój lub pracodawcy. Jeżeli jest sprawa wykraczająca poza normalną dyskusję (sprawa np. w organach ścigania) to poczekajmy na wynik – po to się tam zgłasza takie sprawy. Co do napraw gwarancyjnych i serwisu nie mogę się wypowiadać, bo za krótko mam samochód i do tej pory jest ok. Do tej pory na moje pytania dealer reaguje ok. – jak to w życiu człowiek ma różne pytania i dostaje różne odpowiedzi -, np., pytałem o możliwość wymiany zegarów na te nowe kolorowe – dla mnie sprawa prosta kupno wymiana i już ale okazuje się, iż nie będą działać itp. Kiedyś wpadłem bez umówienia do serwisu w sobotę i miła pani przyjęła mnie bez problemów podpinając samochód do kompa i sprawdzając to o co prosiłem.
A propos człowiek uczy się całe życie – dotyczy sprzęgła – nie wpadło mi do głowy, iż faktycznie sprzęgło może się spalić na 4x4 przy paleniu opon lub buksowaniu w śniegu – niestety to ma sens :-( .
Podsumowując - ja osobiście widzę rolę forum jako narzędzie do wymiany doświadczeń i wzajemnej pomocy oraz pewnego nacisku na Mitsubishi ze strony klientów – np. nawigacja i mapy, producent map na swojej stronie internetowej proponuje zakup nowych wersji w przypadku Mitsubishi odsyła do Mitsubishi. Pytanie – jaki jest problem aby Mitsubishi kupiło od nich mpy i zaproponowało za rozsądną cenę swoim klientom?
Panowie więcej umiaru i chumoru.

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 12-06-2010, 10:55   

regon napisał/a:
Podsumowując - ja osobiście widzę rolę forum jako narzędzie do wymiany doświadczeń i wzajemnej pomocy

z taką opinią zgadzam się w 100 %

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 12-06-2010, 14:40   

Też widziałem ten program - po obejrzeniu wywiadu z uśmiechniętym Panem Dyrektorem, który stwierdził, że klienci nie potrafią prawidłowo użytkować samochodów i zaprasza ich na bezpłatny kurs jazdy, opadła mi szczęka i została w takiej pozycji do dzisiaj... :lol:

Po czymś takim na pewno nigdy w życiu nawet nie pomyślę o kupnie takiego chłamu (mam na myśli Subaru), i mam nadzieję, że tak samo zrobi większość oglądających ten program. Tak przy okazji - smutne ale prawdziwe - należy sobie otwarcie powiedzieć że samochody japońskie (także Mitsubishi) reprezentują żenująco niski poziom techniczny i jadą na opinii niezawodnych aut z lat 70tych i 80tych.

Hubeert, a propos twojej uwagi ("Przy stałym napędzie na 4 koła nie da się ruszyć jak w FWD") - wybacz ale to bzdura. Zapytaj jakiegokolwiek posiadacza Audi z systemem Quattro (są tacy też na tym forum), czy mieli kiedykolwiek problemy z szybkim ruszaniem, paleniem sprzęgła itp... Odpowiedź brzmi oczywiście: NIE.

Problem opisany w audycji i także dotykający nas jest w istocie prosty - silniki Diesla mają dużo większy moment obrotowy, co w połączeniu z napędem na 4 koła (większy opór, straty na przeniesieniu napędu) wymaga po prostu większego (mocniejszego) sprzęgła. A mali bracia konstruktorzy z Kraju Kwitnącej Wiśni chyba nie mają dużego doświadczenia z silnikami z zapłonem samoczynnym i tyle...

Takie problemy utwierdzają mnie dalej w przekonaniu, że jedynie firmy niemieckie produkują samochody, cała reszta to wyroby samochodo-podobne... :mrgreen:

bonito

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-06-2010, 18:29   

Zbyszek nie mam w tym żadnego interesu - po prostu wyrażam swoją zupełnie prywatna opinię. Co do przypadku Twojego uważam zupełnie prywatnie, że skoro box nie daje tego co miał dac powinni albo go wymienić, albo oddać kasę. Natomiast róznica pomiędzy Toba a rezonem jest taka, że on spamuje całe Forum swoja wojenką z dilerem i MMC a Ty nie.
regon napisał/a:
ja osobiście widzę rolę forum jako narzędzie do wymiany doświadczeń i wzajemnej pomocy oraz pewnego nacisku na Mitsubishi ze strony klientów
Po to nasze Forum powstało.
bonito pisząc to
Hubeeert napisał/a:
W SUBARU problem dotyczy głownie Klientów przesiadających się z FWD. Przy stałym napędzie na 4 koła nie da się ruszyć jak w FWD gdzie najwyżej przypali sie gumę. Zamiast gumy pali sie sprzęgło. ZA KAŻDYM RAZEM.
miałem na mysli ruszanie po jakim w GTi piszczą opony - tzw dynamiczne ;-) Mea culpa - nie dopisałem, sądziłem, że to jasne.
Wracamy też kolejny raz do zdefiniowania tego czym jest a czym nie jest Outlander. Nie jest wyścigówką, nie jest to AUDI ani ukochane BMW ZbigniewD - swoją drogą Ty drogi Zbigniewie nie masz już ostrzeżeń przed ostrzeżeniem do wykorzystania a w związkuz tym za notoryczne spamowanie każdego wątku naści ostrzeżenie realne.

Moment obrotowy - pełna zgoda. Jednak oprócz tego momentu obrotowego jest też kwestia napędu. Przy FWD nadmiar momentu zamieni się w dym z opon. Przy AWD w dym ze sprzęgła. W obydwu przypadkach nie zedrzemy opon ani sprzęgła od razu (nie żeby się nie dało ;-) ) ale zrobimy to dużo szybciej niż powinniśmy.
bonito napisał/a:
nigdy w życiu nawet nie pomyślę o kupnie takiego chłamu (mam na myśli Subaru)
Niedawno o tym myslałem, odpuściłem bo znalazłem Galanta z 1991 roku w niezłym jak na jego wiek stanie, który posłuży mi jakiś czas a jazda nim naprawdę jest przyjemnością dla mnie. Dlaczego nie kupiłem nowego? A po co mi nowy? Zebym miał takie problemy jak opisujecie? To jednak wolę tego staruszka.

Proszę na przyszłość przyjąć, że jeżeli coś napisałem i można to zinterpretowac negatywnie to chodziło mi o to drugie ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu