|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Strzał Gazu ! |
Autor |
Wiadomość |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2010, 19:38 Strzał Gazu !
|
|
|
Witajcie!
Mam następujący problem, dziś po tankowaniu Gazu mój miś STRZELIŁ, po czym spadł z obrotów i w ogole zaczął dziwnie pracować, po otwarciu maski zobaczyłem ze jeden z 2 kabelków po lewej stronie bloku silnika spadł, założyłem Go, ale to i tak nic nie dało... W ogóle nie mam wolnych obrotów, przy czym dziwny dźwięk silnika tak jakby powietrze z niego uchodziło... POMOCY. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-06-2010, 20:02
|
|
|
Z tresci postu wnioskuje, ze to Twój pierwszy strzal.
Nie przejmuj się.
Nie ostatni.
Pierwsze co musisz zrobic to dokladnie obejrzec co Ci ten wystrzal porozrywal.
W najlepszym układzie spadla gumowa opaska z klapki antywybuchowej, która ma za zadanie chronic pozostale elementy (glownie przepływomierz).
Jeżeli cos było „kombinowane” to najgorszym przypadku uszkodzilo przepływomierz, obudowe filtra i co tam jeszcze po drodze znalazlo.
Na początek dobra latarka w dlon i zaczynając od obudowy filtra przeglądnij „dolot” w poszukiwaniu nieszczelności.
Napisalem Ci "ogolnie", poniewaz nie napisales jaka masz instalacje... |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2010, 20:11
|
|
|
Mam instalacje podciśnieniową, stag 200 to był pierwszy tak mocny wystrzał, Musze wymienić kable i świece, gdyż zrobiłem 30000 bez najmniejszych problemów
od 2 tyg mam małe szarpnięcia przebicia na kablach. Do tej pory naprawdę instalacja chodziła super - poza tym, ze była odczuwalna utrata mocy gdyż to nie sekwencja |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 486 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 21-06-2010, 00:32
|
|
|
no to panie przejrzyj dokładnie dolot między przepustnicą a przepływomierzem:)tak jak kolega pisze powinna być guma anty wybuchowa i ona spada podczas wystrzału:) jak założysz powinno być oki:)jeżeli takiej gumy nie masz to sprawdz dolot czy gdzieś nie rozerwało:)powinno być oki:)mi też się to zdarzyło kilka razy:) |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2010, 06:54
|
|
|
bieniak Miś już działa jak nówka - zdjąłem pokrywę silnika i tam spadł kabelek który dostarczał powietrze do silnika czy jakoś tak - w kazdym bądź razie byl zaraz koło świec |
|
|
|
 |
|
|