Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
co sadzicie o oponach Sunew
Autor Wiadomość
gs_myslenice
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2010, 11:11   co sadzicie o oponach Sunew

podaje link do opony http://gerex.pl/product.php?id_product=333333929

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-06-2010, 12:45   

http://www.nokaut.pl/opony/sunew/komentarze.html
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

gs_myslenice
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2010, 13:18   

ta nie sa opinie opon sunew, tylko goodyear,vanli i continental, ale za ta cene to pewnie ten sunew to pewnie badziewie ale z drugiej strony cena zacheca sam nie wiem

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-06-2010, 13:34   

Wybacz moje przeoczenie, wedle recencji obcojezycznych, te opony nie sa rewelacyjne, jest bardzo duzo negatywnych opinii na ich temat, jest to tani produkt chiński.

Z lepszych tańszych opon w tym rozmiarze słyszałem dobre opinie o Nexen'ach, ale do kompletu Nexenów musiałbyś dołozyć jakieś 240zł w zwyż.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

gs_myslenice
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2010, 13:54   

to pewnie wybiore nexen brat ma takie i chyba nie narzeka a z przodu mam sumitumo ale jakos nie rewelacyjnie sie na nich chamuje, tylko jaka nexen wybrac N3000,N6000,N7000,N8000,N9000 o co w tym biega ?

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 29-06-2010, 06:17   

niw kupuj chińczyzny , jeden kolega ma opony Wanli , kupił bo były tanie wygladały jak Toyo T1R a mówi ze to opona do miasta do toczenia sie i nic wiecej zero przyczepności,

Chcesz tanie dobre opony to kup Dunlop Sp Sport 01 ,świetne na suchym i mokrym duży komfort, bardzo twarde ścianki boczne, wiem po testowałem je troche na torze i jestem zadowolony , lepiej kupić nawet takie używane niz nowe chińskie

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 29-06-2010, 06:46   

ja mam chińszczyznę w rekinie - prowadzi się w miarę ok, na mokrym nie jest źle
ALE - ten hałas, który się z nich wydobywa to TRAGEDIA!
przy 50 km/h jest taki rezonans, że drżą mi nogi

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 01-07-2010, 22:32   

Jak dla mnie lepsze stare używane firmowe niż nowe linglongi - serio różnica jest masakryczna, a tak naprawdę to jedyne co cię łączy z drogą...
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

kafar_1989 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Wysłany: 03-07-2010, 18:20   

Ja mam Miski Pioloty hx no i dla mnie jedyna ich wada jest to ze jak sie nagrzeja to latwo sprawic zeby piszczaly ja mam ciezka noge i jak jest goraco to czesto oponki graja n a starcie i przy zwalnianiu :) :) :) ale moge polecic bo kapec jest przedni cichy wytrzymaly i przyczepny na maxa nawet na mokrym testowane nie raz w ekstremalnych warunkach i na kjsach :P

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 04-07-2010, 18:32   

kafar_1989 napisał/a:
no i dla mnie jedyna ich wada jest to ze jak sie nagrzeja to latwo sprawic zeby piszczaly

widzisz a Dunlop Sp Sport 01 prawie w ogole nie chca piszczesz dopiero jak hardcorowo traca przyczepnośc to szumią, start z pod świateł z 3500 rpm i zero pisku ,pełna trakcja i przyczepność, do miśka bardzo dobry wybór.. ewentualnie Dunlop Sp 9090 albo Sp Sport Max/Max TT to juz UHP... ogólnie kazda guma od Sp Sport 01 wzwyż godna polecenia , opony twarde nie drogie i super przyczepne...Dunlop jest jedną z niedocenianych firm na polskim rynku oponiarskim a ma super mieszanki... wzornictwem opony nie powalaja na kolana ,ale z drugiej strony guma nie jest do wystawy a do jazdy..od siebie dodam ze opon nie żałuje ,zrobiłem juz na nich ponad 20 tysiecy a bieżnik na przednich ma około 6 mm z tyłu 7mm, gdzie nowe maja 8mm, bardzo cieżko je rozgrzać i to moze być ich jedyna wada,ale jak złapią ciepła to kleją w zakretach bardzo dobrze, od Dunlopa są lepsze opony ale w tym przedziale cenowym nic ciekawszego nie ma

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 13-07-2010, 16:25   

kafar_1989 napisał/a:
Ja mam Miski Pioloty hx no i dla mnie jedyna ich wada jest to ze jak sie nagrzeja to latwo sprawic zeby piszczaly

Mam te "buty" już trzeci sezon. Dobra guma jednak nie za dobrze radzi sobie w kałużach. A bonus z piszczeniem ... :twisted:

Odpowiedz do tematu