|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] hamulce |
Autor |
Wiadomość |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-07-2010, 13:30 [3.2 DID] hamulce
|
|
|
witojcie
taka sprawa, czy to normalne, że pedał hamulca da się, bez wielkiego oporu, wcisnąć w podłogę?
w poprzednich autach zwykle jednak im mocniej się naciska, tym twardszy jest pedał, a w Pajero wchodzi w podłogę, aż czuje dobicie do niej. wymieniłem dziś płyn hamulcowy, z płukaniem układu i odpowietrzeniem. zmian żadnych nie zauważam. auto w sumie hamuje i nie wymagało pompowania pedałem (efekt zapowietrzenia), płynu hamulcowego też nie ubywa (wyciek).
pytanie czysto kontrolne, czy mam sie przejmowac, czy w pajero tak jest. bo hamulce to za dobre w nim nie są. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-07-2010, 13:53
|
|
|
na zgaszonym silniku praktycznie w ogóle nie da się wcisnąć, na uruchomionym skok ok 4 cm |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-07-2010, 14:31
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | na zgaszonym silniku praktycznie w ogóle nie da się wcisnąć, na uruchomionym skok ok 4 cm |
no dobra, to co ja znowu mam popsute, że u mnie na właczonym i zgaszonym silniku nie ma różnicy? na zgaszonym wciska się jak lekko cieżkawe sprzęgło. potem jest dobicie i da się dalej docisnąć, ale już ze sporym oporem. skok tak powiedzmy te 5cm do tego oporu. ale w jeździe auto hamuje już od dotknięcie hamulca, ale dokładnie taki sam jest efekt nacisku jak na zgaszonym silniku. |
|
|
|
 |
|
|