Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawiewy w Pajero III Long
Autor Wiadomość
Kozini 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2010, 10:29   Nawiewy w Pajero III Long

Witam. Mam problem z nawiewami górnymi - tymi pod sufitem i dolnymi w bagażniku, ledwie co z nich dmucha, z tych górnych praktycznie wcale.
Ustawiałem pokrętło nawiewu w różnych konfiguracjach, to w drugim rzędzie również. Niedługo wybieram się w dłuższą trasę moim miśkiem i dobre chłodzenie wnętrza jest mi niezbędne.
Co zrobić, czy mogło się to gdzieś zapchać?
Pozdrawiam.

Tonio80 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 long A/T
Wysłany: 04-07-2010, 11:40   

Witaj.miałem podobny problem z tymi nawiewami w suficie.wieje z nich tylko wtedy gdy na tylnej konsoli ustawisz pokretło temp na zimne.okazało sie ze mam mało gazu w klimie.po dobiciu wieje jak z lodówki.Tylnymi nawiewami sterujesz tylko pokretłami w drugim rzedzie.Pozdrawiam.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 04-07-2010, 14:31   Re: Nawiewy w Pajero III Long

Kozini napisał/a:
Witam. Mam problem z nawiewami górnymi - tymi pod sufitem i dolnymi w bagażniku, ledwie co z nich dmucha, z tych górnych praktycznie wcale.
Ustawiałem pokrętło nawiewu w różnych konfiguracjach, to w drugim rzędzie również. Niedługo wybieram się w dłuższą trasę moim miśkiem i dobre chłodzenie wnętrza jest mi niezbędne.
Co zrobić, czy mogło się to gdzieś zapchać?
Pozdrawiam.

Idz na tył auta i schyl się pod auto, zobacz czy po prawej stronie od spodu nie masz czasem pękniętego plastiku od tylnej nagrzewnicy. często jest tak ze przy cofaniu ktoś na coś najechał i obudowa wentylatora pękła, wówczas całe powietrze ucieka na zewnątrz.

Kozini 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
Wysłany: 04-07-2010, 19:56   

W którym miejscu dokładnie jest ten plastik?

Ostan 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD '01
Wysłany: 12-07-2010, 19:56   

Ja mam za to słaby ( tak mi się wydaje ) nadmuch z przodu na nogi. Cała reszta dmucha porządnie, a na nogi ledwo ....

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....

Pamiętaj Gość - lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę ...

Odpowiedz do tematu